Nieuwe woningen op oud Befu-terrein in Hoograven | De Utrechtse Internet Courant Nieuwe woningen op oud Befu-terrein in Hoograven | De Utrechtse Internet Courant

Nieuwe woningen op oud Befu-terrein in Hoograven

Nieuwe woningen op oud Befu-terrein in Hoograven
Er komen nieuwe woningen op het voormalige terrein van betonmortelcentrale Befu in Hoograven. Nu roeivereniging Viking heeft besloten op de huidige locatie te blijven zitten, kan het hele Befu-terrein gebruikt worden voor woningbouw.

Er komen nieuwe woningen op het voormalige terrein van betonmortelcentrale Befu in Hoograven. Nu roeivereniging Viking heeft besloten op de huidige locatie te blijven zitten, kan het hele Befu-terrein gebruikt worden voor woningbouw.

Op dit moment is de gemeente eigenaar van het stuk grond aan de Verlengde Hoogravenseweg, ten zuiden van het Neerlandiaterrein in Hoograven Zuid. Het college heeft het startdocument vastgesteld om het plan voor woningbouw op deze plek verder uit te werken en gaat op zoek naar een ontwikkelaar.

De gemeente wil energiezuinige en kwalitatief goede woningen plaatsen met lage woonlasten. Na de zomer zal er gezocht worden naar een ontwikkelaar. Eind 2019 moet de bouw van de woningen op het terrein starten.

12 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Laat me raden. Geen gestapelde woningen waar doorgroei voor 50+ mogelijk is (kinderen het huis uit, gelijkvloers wonen in ruime appartementen). Maar waarschijnlijk weer legbatterij-woningen voor studenten en starters. Of voor gezinnen met kinderen, die maar heel beperkt voorkomen in de stad gezien de demografische opbouw van Utrecht. Door het beleid van de gemeente komt de doorstroming echt nooit op gang.

 2. Willemradio

  Meer huizen in Hoograven Zuid, opzicht goed plan, terwijl lijn 6 daar niet terug komt ??? Hoe kunnen deze (oudere vanaf 50+) mensen zich dan vervoeren naar winkelcentrum Smaragdplein en de daarbij in de buurt liggende huisarts/fysio praktijken en het iets verderop liggende station Vaartse Rijn.
  Nu niet aankomen met het verhaal dat we naar ‘t Goylaan kunnen, voor onze boodschappen, want dit ‘winkelcentrum’ kan totaal niet tippen aan het Smaragdplein.

 3. AR

  Gezien de kinderrijke wijk en de rest van Neerlandia (jonge gezinnen en starters) er vlak naast lijkt het me inderdaad niet logisch dat hier dan ineens woningen voor senioren gebouwd zouden worden, nee…

 4. joi

  ik ben het met jdv eens ben zelf 64 met een groot huis wil naar een appartement met mijn vrouw maar dat is er niet in Hoograven
  wel voor studenten en starters daar is nu toch wel genoeg van?

  joi

 5. AR

  De woningen in Hoograven zijn uitdrukkelijk niet voor studenten bedoeld. Je mag er namelijk niet met een huisgenoot wonen, alleen met een partner of echtgenoot/echtgenote. Ook is er een inkomenseis en mogen ouders of derden niet garant staan.

 6. Mar kt

  @ joi

  Misschien wegverhuizen. Volgens de theorie van Scherpschutter heb je niks in de stad te zoeken als je niks kunt vinden dat bij je past. Wel frappant dat je niks kan vinden. Het stikt in Utrecht en omgeving namelijk van de middel-dure en dure appartementen, leert een zoektocht op Funda. Grappig ook, want seniorenwoningen en seniorenflats zijn ook veelvuldig aanwezig in de regio Utrecht en worden doorgaans voor lage en goedkopere prijzen verhuurd/ verkocht als je aan de leeftijdsgrens voldoet.
  Denk eens aan Zeist e.o. bijv..

  De vraag naar starterswoningen is nog lang niet opgedroogd in Utrecht. Logisch dat de markt bouwt waar vraag naar is. Dat is economie. Grappig dat juist een scherpschutter (en ander rechts grut) altijd voor de markt is behalve wanneer het op dit punt aankomt.

 7. Gerrit

  Stop die starters en senioren in hetzelfde pand met tweekamerappartementen van circa 40 tot 60 m2. Ruimte zat, en ze kunnen het samen leuk maken.

 8. Herman

  Hopelijk komen er studenten en starters woningen.

 9. JdV

  @Mar kt: Hoeveel middeldure en dure appartementen staan er dan te koop in Hoograven volgens jou?
  En wat betreft bouwen voor de markt, daar ben ik helemaal voor. Jammer alleen dat de gemeente Utrecht de markt manipuleert. Beste voorbeeld is de aanvullende eisen die nu ineens gaan worden gesteld aan de bouw en verhuur van VRIJE SECTOR huurwoningen in Utrecht. De gemeente komt nu ineens met eisen omtrent minimaal aantal m2 bij bepaalde vrije huurprijzen. Dus laten we dan wel een gelijk speelveld creëren, en laat de gemeente zich niet bemoeien met de invulling. In tegenstelling tot nu.

 10. Michiel B

  @JdV, die regels zijn juist bedoeld om de inzet van de overheid op de “blokhokken” van > 40m² in toom te houden en ervoor te zorgen dat er wél meer woningen in andere segmenten komen.

  Overigens moet je niet piepen dat in een wijk die grotendeels is gebouwd in de jaren 50-60 alleen woningen staan die toen populair waren. Deze wijk was tot voor kort ook niet populair – en zeker niet in het dure segment – dus is er niets gebouwd voor dat segment.

  Gelukkig komen er in het beurskwartier – speciaal voor jou – heel erg veel dure appartementen. Dat is omdat daar nu vraag naar is en men daarom nu gaat bouwen voor die vraag. Zo gaat dat in de bouw.

 11. Trees

  @ JdV

  Tja, als die vrije sector niet buiten de markt om kunstmatig de prijzen zou opdrijven en zich aan de meest basic wetgeving zou houden (die onze overheid, vooral de door de landelijke VVD gecontroleerde; om hun vastgoedvrinden te bevoordelen), dan zou verdere regulering van de gemeentelijke overheid niet nodig zijn.

  Overigens is de brand in de torenflat in London nu exact een voorbeeld van wat er gebeurd als je de markt te veel zijn werk laat doen en de markt zichzelf laat reguleren. Dat doet ze dus niet. Alles voor de poen en dan is zelfs het naleven van brandveiligheidseisen al niet meer nodig. De dure coating die aan de buitenkant van de flat was aangebracht om het geheel er luxer (voor de ‘nette’ buurt eromheen) uit te laten zien zou zelfs brandversterkend hebben gewerkt .

  Daarnaast spreek je jezelf voortdurend tegen. Je wil dat er meer en grotere appartementen voor ouderen gebouwd worden, terwijl de markt juist kleine hokken te duur wil verhuren. Dat is precies wat de vastgoedsector wil> veel geld vangen voor een minimaal aantal vierkante meters, want juist jongeren en starters willen in de Utrechtse regio wonen> leuke stad met hoog voorzieningen niveau + cultureel aanbod en in het midden van het land, dus alles waar ze willen zijn binnen ene uur reizen, zoals werk. Wil je dus dat er gevarieerder gebouwd gaat worden voor alle doelgroepen in de stad en wil je een goede mix van doelgroepen in de stad, bijvoorbeeld in Hoograven, dan moet je dus wel gaan reguleren. Wat daar mis mee is, is trouwens de vraag al vanaf het ontstaan van steden in de middeleeuwen reguleert het stadsbestuur, bestaand uit de burgers van diezelfde stad, de markt in de stad. Om namelijk de stad zo vorm te geven zoals de inwoners van die stad dat graag willen. Democratie noemt men dat. Alles aan de markt overlaten zodat enkelen zichzelf kunnen verrijken en alles naar hun eigen hand zetten is dus helemaal niet iets wat wenselijk is. Dan krijg je een dictatuur van enkele kapitalisten die alleen maar rijker worden ten koste van de overgrote meerderheid van de bevolking, die uiteraard wel de veel te dure huren mag ophoesten (op basis van hun inkomen dat niet meegroeit, zie het artikel inde NRC van gisteren> “economie groeit al jaren, maar de lonen voor de mensen die de groei mogelijk maken groeien niet mee”.

 12. anton groeneveld

  wat ik wil schrijven is de ongekende haat en nijd en het venijn in staarten in ghetto utrecht .. de befu is mebin .. legio goede slechte voorbeelden in deze koude oorlog ..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).