Portaal en BAM verduurzamen 174 woningen aan Utrechtse Nigerdreef Portaal en BAM verduurzamen 174 woningen aan Utrechtse Nigerdreef

Portaal en BAM verduurzamen 174 woningen aan Utrechtse Nigerdreef

Portaal en BAM verduurzamen 174 woningen aan Utrechtse Nigerdreef
Beeld: BAM Wonen
Woningcorporaties Portaal en BAM gaan volgend jaar 174 woningen aan de Nigerdreef in Overvecht verduurzamen. Meer dan 70 procent van de bewoners stemde in met het plan om hun woningen te verduurzamen.

Woningcorporaties Portaal en BAM gaan volgend jaar 174 woningen aan de Nigerdreef in Overvecht verduurzamen. Meer dan 70 procent van de bewoners stemde in met het plan om hun woningen te verduurzamen.

De verduurzaming moet ervoor zorgen dat de woningen straks energielabel A hebben. Zo worden gevelkozijnen vervangen door kunststof kozijnen en voorzien van nieuw glas. Daarnaast worden vloeren en de buitenkant van de voor- en achtergevel geïsoleerd. Alle toiletten worden vervangen en, als het nodig is, kunnen bewoners nog in aanmerking komen voor een vernieuwde keuken of badkamer.

Naast de vernieuwingen voor de verduurzaming van de woningen, krijgen de huizen ook een nieuwe entree. Daardoor zijn de woningen straks ook beter toegankelijk voor mindervalide mensen.

De voorbereidende werkzaamheden beginnen in februari 2021. Rond april beginnen de eerste werkzaamheden en de woningen moeten in de eerste helft van 2022 worden opgeleverd. Bewoners kunnen tijdens de werkzaamheden aan hun huis terecht in een logeerwoning van Portaal. 

5 Reacties

Reageren
 1. erwin

  Ah, kunststof kozijnen. Kunststof is inderdaad superduurzaam. Ik heb me wel eens laten vertellen dat het vervaardigd wordt uit aardolie, duizenden jaren intact blijft en daarna uiteen valt in ontelbare kleine plasticdeeltjes die vervolgens weer in het milieu terechtkomen.
  Goede keuze dus.

 2. Massegast

  Even de agenda bijwerken. Eerste helft 2022 is het project klaar. Dan volgen in de tweede helft van 2022 de eerste zeurverhalen over de huurverhoging in de DUIC. Wedden?

 3. HArry

  Zeurverhalen zijn meer dan terecht wanneer de bewoners jaren te hoge huur hebben betaald voor tochtende woningen met oude vlakspoeltoiletten en een keuken uit de jaren 70 van de vorige eeuw.
  De huurders hebben de uitgestelde renovatie aldus zelf allemaal al betaald. Datheet in het wereldje nieuw voor oud en dan wordt de huur niet verhoogd.

 4. Marcel 59

  @ Massegast: Als Portaal netjes heeft gedaan zoals het hoort, dan hebben ze bij de instemming al aangegeven welke huuraanpassing er bij het plan hoort. De bewoners zouden dit nu al moeten weten.
  In een vergelijkbaar project, dat ik zelf heb meegemaakt zat die huurverhoging rond het gemiddelde energievoordeel, dat de bewoners kregen, waardoor huur plus energielasten ongeveer hetzelfde bleven. Bij zo’n renovatie naar label A dalen de kosten voor de verwarming drastisch; dat kan zomaar € 50 per maand schelen.

 5. mees kees

  Verduurzamen……….dat ik lees alleen in ramen, kozijnen en vloer aan voor en achtergevel. De rest lijkt me inhalen achterstallige renovatie!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).