SSH wil 800 tot 900 nieuwe studentenkamers bouwen op Utrecht Science Park SSH wil 800 tot 900 nieuwe studentenkamers bouwen op Utrecht Science Park

SSH wil 800 tot 900 nieuwe studentenkamers bouwen op Utrecht Science Park

SSH wil 800 tot 900 nieuwe studentenkamers bouwen op Utrecht Science Park
De beoogde plek voor het complex. Foto: gemeente Utrecht
De Stichting Studenten Huisvesting (SSH) wil 800 tot 900 nieuwe studentenwoningen bouwen op het Utrecht Science Park. Het college van B&W heeft nu de zogenoemde bouwenvelop vastgesteld, waarmee de komst van het complex, High Five, een stap dichterbij is gekomen.

De Stichting Studenten Huisvesting (SSH) wil 800 tot 900 nieuwe studentenwoningen bouwen op het Utrecht Science Park. Het college van B&W heeft nu de zogenoemde bouwenvelop vastgesteld, waarmee de komst van het complex, High Five, een stap dichterbij is gekomen.

In High Five moeten zelfstandige studentenkamers en studentenkamers met gedeelde voorzieningen komen. Ook komen er kamers voor mindervalide studenten. Op de begane grond is plaats voor voorzieningen zoals horeca en studieruimten. De studentenwoningen moeten komen aan de Cambridgelaan, tussen de studentencomplexen Johanna en Cambridgelaan.

Het complex gaat bestaan uit twee wooncomplexen die verbonden zijn door het onderste deel van het gebouw. De gebouwen worden ongeveer 74 meter hoog. Omdat het het vijfde studentencomplex op het Utrecht Science Park is, krijgt het de naam High Five.

Nieuwe visie

De plannen sluiten volgens het college aan bij de nieuwe visie voor het Utrecht Science Park, die nu ter inzage ligt. In het zogenoemde ambitiedocument staat dat in het gebied ten zuiden van de Cambridgelaan ruimte is voor versterking van de woonfunctie rondom bestaande wooncomplexen.

“Het is mooi dat High Five weer een stap dichterbij is gekomen. De druk op de Utrechtse woningmarkt is ook voor studenten erg hoog. SSH helpt met dit project om die druk te verminderen”, stelt wethouder Klaas Verschuure. “Bovendien zorgt het voor extra dynamiek en levendigheid in het Utrecht Science Park. Als er meer mensen wonen, is het voor ondernemers (horeca en winkels) ook aantrekkelijk om zich daar te vestigen. Daarmee krijgen bewoners dagelijkse voorzieningen op ’10 minuten afstand’ binnen handbereik.”

7 Reacties

Reageren
 1. Baliekluiver

  Goed plan! Ik zou er nog veel meer gaan bouwen, en het Utrecht Science Campus (USC) noemen. En dan alle studenten verplicht daar huisvesten. Kunnen ze elkaar elke nacht uit de slaap houden en hebben wij onze stad weer terug! Mooi hek erom heen, ook handig voor de volgende lockdown!

 2. Lombok

  Zonde, weeeer groen weg.

 3. cas

  Hoe komt hij erbij dat het voor ondernemers en horeca ook goed is…. Al jaren is een roep voor een grotere supermarkt, maar de universiteit houdt alles tegen… er gaat daar echt geen cafe, winkel of iets komen.

 4. Aron

  Precies wat cas zegt. Uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat er best partijen zijn die er een volwaardige winkel willen bouwen. Echter wordt het door de spar (soort ah to go wat betreft prijzen en aanbod) tegengehouden. De gemeente en universiteit wilt ook niet nadenken over bestemmingsplan veranderen van een stukje parkeerplaats om daar een supermarkt te bouwen, maar wel een stukje groen om er een studentenflat te bouwen.

 5. Esrin W.

  Bouw er nog maar veel méér en ontlast de binnenstad.

 6. Wies

  Prima locatie voor meer torens en een klein winkelcentrum met een volwaardige supermarkt voor de bewoners.

 7. RABE

  Baliekluiver, dat heb je goed gezegd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).