Geen doodnormaal toilet in Hoog Catharijne in Utrecht, maar een rustgevend concept met ‘mind boosting muziek’ Geen doodnormaal toilet in Hoog Catharijne in Utrecht, maar een rustgevend concept met ‘mind boosting muziek’

Geen doodnormaal toilet in Hoog Catharijne in Utrecht, maar een rustgevend concept met ‘mind boosting muziek’

Geen doodnormaal toilet in Hoog Catharijne in Utrecht, maar een rustgevend concept met ‘mind boosting muziek’
Archieffoto Hoog Catharijne
Het doodnormale toilet wordt in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht omgedoopt tot een concept; met ‘mind boosting muziek’ waar data en technologie een ‘centrale rol’ spelen in de ‘intelligente operationele processen’.

Het doodnormale toilet wordt in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht omgedoopt tot een concept; met ‘mind boosting muziek’ waar data en technologie een ‘centrale rol’ spelen in de ‘intelligente operationele processen’.

Waar vroeger een toilet vooral nog een toilet was, wordt er deze week een ‘restroom hub’ geopend in Hoog Catharijne. Het wordt omschreven als een ‘rustgevend toilet concept’ waar naast een ‘comfortabele toiletervaring’ ook een AI selfie check kiosk en een hydration station te vinden zijn.

Het bedrijf One Hundred restrooms zegt dat ze een toiletbezoek in publieke ruimtes wil veranderen van een ‘stressvol moment naar een well-being moment voor jezelf’.

“Het gevoel van welzijn wordt versterkt door indirecte verlichting, een aangename geur, de comfortabele inrichting en rustgevende muziek. In de toiletcabines is mind boosting muziek te horen. Daarnaast zijn de toiletten volledig uitgerust met contactloze oplossingen en waterbesparende spoelsystemen.”

Het toiletconcept wordt woensdag 10 april geopend.

27 Reacties

Reageren
 1. p berkel

  1 april was vorige week!

 2. BdV

  Het kan altijd nog beter: gratis, schoon en prima functionerend. Dat is (buiten NL) geen utopie.

 3. Mark

  naar de wc gaan zal dan wel weer een stuk duurder gaan worden. Ik vraag me af of er überhaupt vraag is naar zo’n concept of dat dit een marketingsding is dat wordt opgedrongen zodat er meer wist gemaakt kan worden. Mensen moeten immers toch wel naar de wc.

 4. Kennelijk oud

  Wat een stompzinnigheid. Ik wil gewoon een niet stinkend toilet met een schone bril en deur die op slot kan en waar ik naderhand m’n handen met zeep kan wassen.

  Ik moest een half jaar geleden eens zo nodig naar het toilet dat ik niet kon wachten tot ik thuis was, en ging in HC, beneden in de grote hal… Ik geloof dat ik 1 euro moest betalen om naar de wc te gaan. Allemachtig!! Dat is omgerekend 2,20 gulden!! Vroeger ging je voor 25 cent naar een openbaar toilet. Inflatie en verstrijkende tijd a la… Maar fl 2,20 voor een wc bezoekje…?!

 5. Klaasjan

  Je zou zo een hele dag in de rustgevende contactloze en mindboostende oplossingen willen doorbrengen!

 6. Ptje

  Oh mijn hemel.
  Zelfs een hoognodige 1e levensbehoefte – gewoon een simpel brandschoon en toegankelijk toilet – zonder poespas – moet een concept worden.
  En waarschijnlijk voor een abnormale prijs.

  Hou eens op. Hoog Catharijne moet zich diep schamen dat ze deze service niet gratis aanbiedt aan alle bezoekers die daar miljoenen euro’s besteden

 7. André Beerten

  Ik kan me geheel vinden in de commentaren hierboven, maar heel Hoog Catharijne is een tempel van consumentisme, van overbodige producten en diensten, waar de bullshitbingo op volle toeren draait. Ik ben niet verrast maar wel steeds dieper teleurgesteld in het pad dat we als mensheid afleggen.

 8. Martijn

  Wat gek, ik ben namelijk al bij dit toilet geweest in het Godebaldkwartier. Maar misschien word er bedoelt dat de andere toiletten bij P5 ook worden verbouwd.

  Allemaal prima maar het meest frustrerend was dat het 1 euro kost, en dat je verplicht naar die zwevende muziek moest luisteren…

 9. Herman1963

  Mag waarschijnlijk weer wat kosten, deze ‘beleving’. Hou toch op met die flauwekul 🙁

 10. Wim

  De azijnpissers zijn ook weer aan het woord.
  Doe het dan gewoon in je broek.

 11. Ton

  Ik moet dringend even naar het concept!
  (maar eerst nog snel de oordopjes indoen)

 12. Miffy

  Ze sporen niet. Een plasconcept.

 13. Herman

  De prijs wordt niet vermeld…..

 14. Jan

  Je zult maar nodig moeten.

 15. Martin

  En als je binnenkomt, vraagt de toiletjuffrouw (of wat wordt de nieuwe functiebenaming) of je bekend bent met hun concept.

 16. Len

  Zolang je niet over een zwerfhond heen hoeft te stappen en de remsporen van je voorganger hoeft weg te p*ssen, is het in principe al voldoende voor een gewone sterveling.

 17. Koel Hoofd

  Ontspoort

  “Vroeger” was er een schone wc en wastafels met zeep om je handen te kunnen wassen, en een spiegel om tijdens het wassen in te kijken, voor een kwartje…wat je op het schoteltje bij de andere kwartjes van je voorgangers moest leggen.

 18. Joost

  Vroeger was het een oude bende. Je draaide zo per ongeluk een knop van de kraan los. Maar de toiletten waren schoon en de toilet mevrouw was vriendelijk. Ze zal inmiddels wel met pensioen zijn.

 19. JdV

  Wat is er mis met het toilet bij P5? Prima toilet, van 2theloo dacht ik.

 20. Erik

  @Kennelijk oud:
  Haal er eens 25 jaar inflatie overheen.

 21. Tante Leen

  Ik krijg er spontaan buikkrampen van. Wát een decadentie.

 22. de Kreek

  Ja, dat kan alleen in een groen Links en D66 stad, zeggen dat ze tegen consumeren zijn en voor het milieu, maar intussen barst Hoog Catharijne uit in vooral dure verkochte kleding (goedkoop ingekocht) en prul dingen en is Hoog Catharijne bijna twee keer zo groot geworden???
  Ook is er nauwelijks groen in het gebouwde Manhattan bij het jaarbeurs terrein, ja, de gemeente kan het steeds erg leuk verkopen, komt vast alleen maar door de auto.

 23. André Veenbrink

  Het zal straks wel druk worden bij de (gratis) toiletten in het stadskantoor.

 24. de Kreek

  André@ Ach wat is nou één A twee euro voor Hoog Catharijne klanten?? In het buitenland kan je overal naar het toilet en het is vaak gratis, hier in NL kan je bijna nergens even fatsoenlijk gebruik maken van het toilet, niet in het park, supermarkt, enz, je ben altijd verplicht naar een horeca te gaan en die weten intussen hun monopolie positie, die wc heet en ben je verplicht om een drankje te nemen of 1,00/ 1,50 euro te betalen voor het gebruik van de wc als je geluk heb, anders wordt je de deur gewezen.

 25. Ria Cremer

  Ziek… Geen ander woord voor. Ziek… Toilet hoort gratis te zijn. Je kunt regenwater op daken opvangen en in bassins opslaan: dat er voor gebruiken. HC levert miljarden op . En dan nog moeten betalen voor je wc bezoek. Te triest.

 26. Blorp Gloep van Planeet Xixion 10

  Het is ronduit xnorsgevargan…
  In de goede oude tijd betaalde ik voor de ontlastingsfaciliteiten 15 gnoerblops (1 gnoerblop is ongeveer vijf euro-centen) nu kan ik gerust 4 fluzzersnops meenemen !!
  Mindboosting music, wat een krubbelspank ! In mijn tijd speelde men schaak of sxisnap om zijn “mind” te “boosten!”
  Het enige wat men wilde van een ontlastingsfaciliteit was dat de communale ontlastingskom niet al té erg stonk, en dat de toiletjuffer niet een Fzizzel was*.
  Het is maar xnorsgevargan waar het heen gaat met jullie planeet. Soms wou ik dat mijn ruimteschip op een andere gecrasht was …

  *De Fzizzels zijn al vele honderdjaren de aartsvijanden van ons Xixioniërs. Door hun strenge toiletcultuur zijn zij gewilde toiletjuffers—maar kijk ze niet te lang in hun 7 ogen, of je wordt snel aangevallen met twintig tentakels !

 27. Kraken gebit

  Je hebt een keuze. Je hoeft niet naar binnen maar ik wil het wel eens proberen. Er is bij een groot bekend warenhuis in Londen een butler bij de luxe toiletten die luchtjes heeft en je eventueel een handdoekje aanbiedt. Vond ik dat destijds echt een leuke beleving.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).