De gemeente Utrecht is de komende tijd op verschillende dagen in de wijk Lunetten aanwezig om mensen op de hoogte te brengen van de voorlopige plannen voor ‘Tussen de Rails’. De gemeente werkt aan een plan om in dat gebied onder meer tijdelijke woningen te bouwen voor een periode van tien tot vijftien jaar. Als de plannen verder zijn uitgewerkt, kunnen omwonenden en ondernemers er ook over meedenken.
In het gebied Tussen de Rails, een driehoek in Lunetten tussen het spoor Utrecht-Arnhem, het spoor Utrecht-’s Hertogenbosch en de snelweg A27, moeten tijdelijke woningen en plek voor cultuur en horeca komen. Het gaat om een tijdelijke invulling voor de komende tien tot vijftien jaar. Daarna moet het gebied een ‘stedelijk knooppunt’ worden, een gebied waar openbaar vervoer en wegen bij elkaar komen. Daaromheen moeten uiteindelijk woningen, kantoren en winkels worden gebouwd.
Omwonenden en ondernemers uit de omgeving kunnen de komende tijd terecht bij verschillende informatiebijeenkomsten. De gemeente staat namelijk op een aantal dagen met een kraam langs het fietspad bij station Lunetten en in het winkelcentrum Lunetten. De kraam is te bezoeken op woensdag 18 oktober van 13.00 tot 18.00 bij het station, op donderdag 26 oktober van 15.00 tot 18.00 uur bij het station en op zaterdag 28 oktober van 10.00 tot 13.00 uur bij het winkelcentrum.
Als de plannen voor de tijdelijke inrichting verder zijn uitgewerkt, kunnen omwonenden en ondernemers in het gebied meedenken over de plannen. Daarover komt later meer informatie, aldus de gemeente.
Gekoppelde berichten

Gemeente wil gebied ‘Tussen de Rails’ in Utrecht invullen met tijdelijke woningen en andere functies
De gemeente Utrecht werkt aan een plan voor een tijdelijke ontwikkeling van het gebied Tussen…

Geen 1000 tijdelijke woningen per jaar in Utrecht, maar 1050 stuks tot 2026
Er worden komende jaren veel minder tijdelijke woningen gebouwd in Utrecht dan eerder werd verwacht.…
15 Reacties
Reagerenzou mooi zijn als het daar te bouwen station het CS kan ontlasten…
Niet gezond wonen tussen alle herrie, fijnstof en onrust….
Hopelijk komt er ook een pop up/start up.voor een culturele.ondernemer die er een hotspot voor diversiteit en inclusiviteit kan ontwikkelen.
Daar een station bouwen, wanneer verdwijnt dat waardeloze idee nou eens voorgoed?
Zeker een goed plan ! Helaas zal het nog lang duren. Bij de Ring zou goed zeer hoge bebouwing kunnen om als een dicht geluidsscherm te werken zoals langs de A10.
De treinen geven geen overlast maar juist dynamiek
Lekker wonen: herrie, stank fijnstof. En zometeen, god verhoede, A27 twaalf rijstroken.
Hahahaha, meedenken.
Niet dat de gemeente ook maar iets doet met input van omwonenden. Dat hebben we nu al zo vaak gezien.
Cultuur en horeca is er al genoeg. Liever meer tijdelijke huizen dan.
@Herman en Katja
“Stank, herrie, fijnstof en onrust.”
Welkom in de stad!
Dat tijdelijk wonen is zeker omdat het volgens de regels niet mag om daar permanente woningen te bouwen zonder eerst wat te doen aan de geluidsoverlast die je hebt van het spoor.
Gewoon niet bebouwen want ze bouwen geen tijdelijke woningen daar maar voor altijd en teveel herrie voor de mens . En het is het laatste stukje oorspronkelijke vorm van wat Lunetten ooit was .
Maar alles moet weg bebouwd worden.
Maar een bos ervan maken zou veel mooier zijn .
@Nina, inderdaad zal de stad niet schoner zijn dan platteland.
Echter of je nu tussen spoorlijnen en een snelweg op zeer korte afstand of in de buitenwijk woont, dat scheelt ook in de stad enorm.
De beoogde plek scoort zeer slecht.
Er komen woningen maar je mag er geen auto’s parkeren. Driemaal raden waar iedereen dat blik neer gaat zetten: in Lunetten natuurlijk. Fijn vooruitzicht!
Tijdelijk. Jaja, dat kennen we.
Die plek scoort nu slecht op gebied van sociale veiligheid, vooral in het donker op het fietspad komen mensen daar liever niet. Daarom is het goed als er meer bedrijvigheid is.
Zojuist nog in de omgeving van het gebied gewandeld. Van mij mag het in zijn eenvoud, met een paar verbeteringen, als wandelgebied zo blijven, net als het gebied achter de Lunetten bij de Koningsweg. Daar is de gemeente overigens al een aantal jaren bezig met onvoorstelbaar veel wieden, snoeien en rooien. Het wordt er steeds kaler. De forten worden zo ongeveer afgebroken en opnieuw opgebouwd. Het zal er wel mee eindigen dat alles wordt volgebouwd met woningen. Dan heeft een intercitystation er misschien zin. Ik hoop het niet meer mee te maken.
Een IC-station? Afgezien of het planologisch past om daar een station aan te leggen i.c.m. de vrije kruisingen: gaat NS daar dan stoppen met IC’s uit Eindhoven en Arnhem? Zoveel vervoer zal er toch niet zijn uit die steden naar de Uithof? Er is al een overstapstation, Vaartsche Rijn, waar reizigers uit Houten, Culemborg, Driebergen en Veenendaal kunnen overstappen op de sneltram.