Herinrichting Lange Nieuwstraat in Utrecht start 6 juli | De Utrechtse Internet Courant Herinrichting Lange Nieuwstraat in Utrecht start 6 juli | De Utrechtse Internet Courant

Herinrichting Lange Nieuwstraat in Utrecht start 6 juli

Herinrichting Lange Nieuwstraat in Utrecht start 6 juli
De Lange Nieuwstraat vanaf de Domtoren. Foto Robert Oosterbroek
De herinrichting van de Lange Nieuwstraat in Utrecht begint op 6 juli. De werkzaamheden waren eerder uitgesteld vanwege de coronacrisis.

De herinrichting van de Lange Nieuwstraat in Utrecht begint op 6 juli. De werkzaamheden waren eerder uitgesteld vanwege de coronacrisis.

Eigenlijk hadden de werkzaamheden in de Lange Nieuwstraat al begonnen moeten zijn, maar de gemeente vond het niet verantwoord om de straat af te sluiten omdat alternatieve routes ook waren afgesloten. Vanwege de tijdelijke uitbreiding van het voetgangersgebied in het centrum van de stad zijn er inmiddels omleidingsroutes gevonden, waardoor de werkzaamheden kunnen starten.

Het werk wordt opgedeeld in zeven fases waarbij iedere keer een ander deel van de straat wordt afgesloten. De gemeente verwacht dat de werkzaamheden vier maanden duren.

In die periode kunnen fietsers omrijden via de Oudegracht of Nieuwegracht. Auto’s en vrachtverkeer worden omgeleid via verschillende routes. Buslijn 2 wordt de hele periode omgeleid via de Nobelstraat en de Maliesingel. Langs de omleidingsroute komen tijdelijke haltes.

Over de herinrichting

De Lange Nieuwstraat moet aantrekkelijker worden voor fietsers en voetgangers. De gemeente hoopt hiermee de drukke Oudegracht te ontlasten. Er worden bredere stoepen geplaatst en obstakels verwijderd om de toegankelijkheid voor fietsers en voetgangers te verbeteren. Tegelijkertijd wordt er voor bussen en vrachtwagens eenrichtingsverkeer ingesteld.

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. g.s

  idioten alle straten tegelijk afgesloten ,voorstraat -nagtegaalstraat,weerdsingel
  enz. en dan ook nog veel meer voetgangers gebied.
  fijn voor mensen die slecht ter been zijn

 2. wollie

  mensen die slecht ter been zijn hebben niks aan de lange nieuwstraat, veel te gevaarlijk. daarom wordt ie ook aangepast

 3. Jolanda

  Ik zie de tweet van Maarten van Ooijen van 25 mei nog voor me.
  ‘Samen zorgen we ervoor dat Utrecht als stad #toegankelijk is voor iedereen… ‘
  Tja allemaal blabla, Utrecht als stad die het VN verdrag voor gehandicapten heeft ondertekend en dan de hele binnenstad voetgangersgebied maakt en de halve binnenstad overhoop haalt.
  Je zult maar slecht ter been zijn in Utrecht, en dat ben ik, dan je toch mooi klaar met zo’n hypocriete stad en wethouder.

 4. Hans

  Na 2 jaar op de fiets rammelen over de kinderkopjes op de Lauwerecht, omdat de Zeedijk afgesloten was, mag ik nu minstens 4 maanden rammelen over de kinderkopjes van Nieuwegeacht of Oudegracht…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).