Laan van Puntenburg in Utrecht omgetoverd van stenige lappendeken naar groene entree Laan van Puntenburg in Utrecht omgetoverd van stenige lappendeken naar groene entree

Laan van Puntenburg in Utrecht omgetoverd van stenige lappendeken naar groene entree

Laan van Puntenburg in Utrecht omgetoverd van stenige lappendeken naar groene entree
Foto's: Isis Bartels
De herinrichting van de Laan van Puntenburg is nagenoeg afgerond. Voorheen was dit gebied volgens projectorganisatie CU2030 een ‘stenige lappendeken’, maar nu is het een ‘groene entree’ van het stationsgebied. Dat ‘groen’ moet echter nog wel tot bloei komen.

De herinrichting van de Laan van Puntenburg is nagenoeg afgerond. Voorheen was dit gebied volgens projectorganisatie CU2030 een ‘stenige lappendeken’, maar nu is het een ‘groene entree’ van het stationsgebied. Dat ‘groen’ moet echter nog wel tot bloei komen.

Het deel van de Laan van Puntenburg tussen de Moreelsebrug en de Inkpot is opnieuw ingericht. Zo is er aanzienlijk meer groen gekomen, waaronder 15 extra bomen, en ook heeft de voetganger meer ruimte gekregen. Het groen, dat nog tot bloei moet komen, staat in zogenoemde wadi’s die tijdens hevige neerslag water vast kunnen houden.

De Laan van Puntenburg is onderdeel van de Tuinen van Moreelse, en het eerste deel in dit project dat is aangepakt. Het gebied Moreelse, dat ligt tussen Hoog Catharijne, het spoor, de Nicolaas Beetsstraat en de Catharijnesingel, wordt komende jaren aangepakt.

Lees hier meer over deze plannen.

 

Gekoppelde berichten

29 Reacties

Reageren
 1. Rutger

  Wow dat ziet er mooi uit.

 2. Katja

  Als je de link leest, gaat het ook over meer groen voor opvang van water. Dat geldt dus niet voor de Weerdsingel, waar zo nodig asfalt moet komen, tegen de zin van eigenlijk iedereen.

 3. Ferdinand

  Veel beter dan het was!!

 4. Ferdinand

  Veel beter dan zoals ik het kende

 5. Herman

  Flink opgeknapt.
  Maar bomen is wel heel veel eer voor paar trieste stammetjes.

 6. Koen

  beetje bij beetje wordt utrecht groener en fiets- en wandelvriendelijker, mooi om te zien!

 7. Steve

  Wow, wat ziet dat er verschrikkelijk uit.
  Straks ligt het er weer vol met zwerfvuil.
  Sluit ook niet uit dat er daklozen straks gaan slapen.
  Als het groen tot volle wasdom is gekomen.
  Taxi’s worden ook nog verder verdreven vanaf het CS.
  Het wordt er allemaal niet overzichtelijker op.

 8. Robert

  Fijn dat hier budget naartoe gaat! Enorm belangrijke, prominente en zichtbare plek waar veel Utrechters vaak komen en ontzettend van zullen genieten.

 9. Mark

  Is mooi geworden daar. Over een paar jaar, als de planten wat gegroeid zijn, dan ziet het er helemaal mooi uit daar. Hopelijk gaat de gemeente dit soort projecten vaker draaien.

 10. W

  Richt de rest van de stad ook maar zo in! Prachtig!
  @katja: leuke poging. “Tegen de zin van iedereen”? Nee hoor, een klein groepje schreeuwers.

 11. Truus A.

  Als ze er wat van hadden willen maken hadden ze de facades van die oerlelijke betonnen gebouwen in neopdlassicistische stijl moeten herbouwen ipv die lelijke kantoorstrepen.. Wat een blamage toch. Dat we geen capabele bouwers meer hebben. Zelfs de Efteling heeft neo dodo’s in dienst. Blijkbaar is bouwkunst verheven tot lego blokken stapelen. … Het is werkelijk geen gezicht. En dan dat mooie oude gebouw er naast waar de bussen vroeger onderdoor hebben gereden……….. tis werkelijk…………… abominabel lelijk geworden deze stad.

 12. Wim

  En Katja moet weer zeuren, je msg ook well eens zeggen goedgedaan.

 13. Wim

  @Herman , bomen moeten groeien net zoals kinderen , duurt even masr komt goed.

 14. Wim

  @Herman , bomen moeten groeien net zoals kinderen , duurt even maar komt goed.

 15. Wim

  @ Katja
  Nee, niet tegen de zin van iedereen. Uitsluitend tegen de zin van enkele bewoners langs de singel.

 16. M

  @Truus.A

  U wilt terug naar de tijd van de Catharijnesnelweg?

 17. M.

  @Truus A.: het probleem ligt bij de architecten. Die willen allemaal hun eigen drol leggen, zonder naar de omgeving om te zien. De gemeentelijke welstandcommissie zou hiervoor dienen te waken, maar die bestaat vaak ook uit architecten.

 18. de Kreek

  Dat lelijke beton krijg je echt niet mooi met een paar boompjes en wat aarde waar je kan wachten dat er veel onkruid gaat groeien. Wat mij opvalt is dat veel groenstroken en plekjes worden vol gebouwd met flats en vervolgens moet de auto wijken, omdat er meer groen moet komen in de wijk??? De hele stad is naar mij weten een betonnen kolossaal geworden, sinds Groen Links het voor het zeggen heeft in de stad.

 19. M.

  @M (zonder punt): het gaat hier niet om de Catharijnesingel, maar om de toegang tot het station vanaf de zuidkant. Of je het mooi vindt of niet, het wordt voor zover ik het kan zien in ieder geval mooier dan het ooit geweest is.

 20. Katja

  OK, was misschien wat kort door de bocht. Vergroening is wel prima.

 21. Het oranje mannetje

  #steve slapen in een wadi raad ik ten strengste af. Dat doe je maar 1 keer maar goed bedankt voor alle leuke reacties het is bijna klaar.

 22. Robert

  #Herman Ook jij bent ooit een klein knaapje geweest.maar je ziet alles komt goed ,alleen bomen kunnen niet zeuren😂

 23. Ada Sok

  Mag ik even lachen? …………………………….. wat een blamage !

 24. Ton

  Ik zie geen beton, alleen maar gevels van glas en staal en baksteen.

 25. Ton

  Architecten doen hun best iets moois te ontwerpen naar de wens van de opdrachtgever.
  De opdrachtgevers bepalen wat voor soort gebouw ze willen en zoeken daar de gewenste architect bij.
  Dit zijn de resultaten.

 26. M.

  @Ton: geen architecten in de welzijnscommissie zou misschien al wat kunnen helpen.

 27. Astrid Teugelhof

  @jeroen mensen uitschelden MODERATOR LEES EVEN MEE AUB is not done … Het ziet er toch niet uit, Dat zie je toch ook wel. @adasok heeft gewoon gelijk. Ga eens naar andere wereldsteden, en kleine provinciale steden in Duitsland en Frankrijk , luxemburg, praag… en dan dit. hou toch op.. Het is i.d.d. om je dood te lachen. Zo triest en lelijk …….. maar vooral kneuterig. De kneuterigheid knalt er vanaf !!!!!!!!!!!1

 28. Bea Hoffman

  Afschuwekkend geheel. Vooral die rechterkant. Wie verzint zulke lelijkheid? Prachtige oude architectuur omgeven door betonblokkerige barbarij.

 29. Barend Servet

  @moderator er wordt hier iemand uitgescholden door: @jeroen. mag dit weg ? Dan nog iets. Het ziet-er-toch-echt-niet-uit …… laten we eerlijk zijn? Niemand kan 1. hoogbouw mooi vinden hoger dan 4 etages, mits het art deco /artnouveau hoogbouw is of in die stijl. Maar dit is een belasting voor ieder oog. Die betonnen troep. Stedelijke vervuiling. Prima op een fabrieksterrein de lage weide.. maar hier. hoe durft de gemeenteraad en de welstandscommissie hier mee akkoord te gaan? En die lelijke niet creme kleur bij het classicistische gebouw naast het neo rennaissance gebouw.. kan ook niet. hoort creme of indisch geel te zijn.
  Het is duidelijk dat er utrecht-haters bouwen en in het bestuur van de gemeente zitten. Ik ken wel iemand die hier goed over kan oordelen en wel smaak heeft. Maar ja, die zit ziek thuis… door deze gestoorde samenleving. Want iedereen met een beetje kennis, verstand, smaak, inzicht wordt kapotgemaakt door barbaren , zoals @bea ook al schreef.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).