Sympathisanten zondag bijeen voor gekraakt pand aan Croeselaan Sympathisanten zondag bijeen voor gekraakt pand aan Croeselaan

Sympathisanten zondag bijeen voor gekraakt pand aan Croeselaan

Sympathisanten zondag bijeen voor gekraakt pand aan Croeselaan
Foto's: Bas van Setten & Robert Oosterbroek
Voor het gekraakte pand aan de Croeselaan in Utrecht verzamelde zich zondag een groep sympathisanten nadat het Woonprotest was afgelopen. De actievoerders kwamen kort in botsing met de Mobiele Eenheid.

Voor het gekraakte pand aan de Croeselaan in Utrecht verzamelde zich zondag een groep sympathisanten nadat het Woonprotest was afgelopen. De actievoerders kwamen kort in botsing met de Mobiele Eenheid.

Zondag werd in Utrecht het Woonprotest georganiseerd. Honderden demonstranten liepen mee met een mars door de stad, met als eindpunt Park Lepelenburg. Daarna liep een deel van de groep door naar een gekraakte pand aan de Croeselaan. De woning was volgens de krakers afgelopen vrijdag gekraakt en werd vandaag ‘onthuld’ tijdens het Woonprotest.

Toen de sympathisanten, na het Woonprotest, aankwamen bij het gebouw kwamen ze kort in botsing met de Mobiele Eenheid. Er vielen enkele rake klappen. Niet veel later besloot de politie zich terug te trekken en konden de actievoerders rond het pand gaan staan. Daarna werd het gauw rustiger. De krakers zitten op het moment nog in het pand. De gemeente laat in een reactie weten dat de kraak op de ‘gebruikelijke wijze wordt afgehandeld’.

De sympathisanten verzamelden zich voor het gekraakte pand

 

 

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Storm in borrelglaasje water.
  Zero tolerance letterlijk genomen.

 2. Ooginaller

  …en zo zorgt radicaal links ervoor dat de(ze) gematigde Utrechter voorstander wordt van beleid waartegen centrum-links een protestactie heeft georganiseerd.

 3. Kanaleneilander

  @Ooginaller
  …u kunt de () weghalen en voor uzelf spreken. Deze gematigde Utrechter heeft wel sympathie voor deze actie.
  Overigens bijzonder dat deze actie uw mening over het woonbeleid verandert, een inhoudelijke benadering lijkt me zinvoller.

 4. Hans

  Woningnood is de kwaal. Kraken het symptoom.

 5. Gregor

  Wat een creatief spandoek richting de agenten van dit land. Diezelfde agenten die in Rotterdam doodsangsten hebben uitgestaan en uit pure veiligheid voor hunzelf de dienstwapens moesten trekken. En daar sta je dan, op het dak van een huis te schreeuwen. Wie neemt je dan nog serieus?

 6. Realist

  Ik zeg het nog maar eens maar overbevolking is het grootste probleem. Dit wordt mede veroorzaakt door de idealen van deze mensen die nu lopen te schreeuwen over een tekort aan woningen.

 7. Nina

  Kraken mag niet, volgens de wet.

  Fijn ook die mensen die je niet hebt uitgenodigd in jouw pand, die respectloos met jouw eigendom omgaan, die de deur waarschijnlijk hebben vernield om binnen te komen en dan vervolgens op jouw raamkozijn gaan staan en vanalles en nog wat gaan vernielen.

  Een kansloos en illegaal verhaal dat veel te veel aandacht krijgt. Dit heeft werkelijk niets met demonstreren te maken.

 8. Trude

  Realist: los van je irreële wens om de bevolking niet te laten groeien, slaat je redenering nergens op. Ik denk dat deze mensen ook het ideaal hebben dat er genoeg betaalbare woningen zijn, los van waar de vraag om woningen vandaan komt. Het zijn weer de idealen van andere mensen die ervoor zorgen dat dat niet is opgeschoten de laatste jaren. Lees hier maar: https://www.trouw.nl/economie/zo-kwam-nederland-aan-een-tekort-van-331-000-woningen~b04d8d53/

 9. Tim O.

  @Gregor je bedoelt diezelfde Rotterdamse agenten die weken terug op vreedzame demonstranten in begon te slaan bij het woonprotest daar en zo’n 80 man arresteerde op basis van een vermoeden.
  O ja, 1 agent wilde toen ook al zijn wapen trekken.

 10. Wies

  Geen sympathie hiervoor. Alleen schorem hangt een ACAB poster op. De woningmarkt is een verrot systeem gericht op de verrijking van de zittende woningbezitter. Maar de politie aanvallen heeft nooit mijn sympathie.

 11. peter

  nederland is absoluut niet dichtbevolkt,kijk naar Tokio met 15 miljoen inwoners of inwoners parijs 2.200.000 waarbij amsterdam met 878000 verbleekt.
  we zijn in nederlad niets gewend daarbij komt dat de woningmarkt op slot is gezet door de stikstofwet waardoor de huizenprijzen tijdens de coronaepidemie alleen maar stijgen als een leuk appeltje voor de dorst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).