Mogelijk huurder gevonden voor leegstaand kantoorcomplex boven Hoog Catharijne in Utrecht Mogelijk huurder gevonden voor leegstaand kantoorcomplex boven Hoog Catharijne in Utrecht

Mogelijk huurder gevonden voor leegstaand kantoorcomplex boven Hoog Catharijne in Utrecht

Mogelijk huurder gevonden voor leegstaand kantoorcomplex boven Hoog Catharijne in Utrecht
Er is zicht op een huurder voor het overgrote deel van het leegstaande kantorencomplex boven Hoog Catharijne in Utrecht. Dat laat de gemeente weten na schriftelijke vragen vanuit de politiek. Het complex van zo’n 25.000 vierkante meter zou al meer dan tien jaar leegstaan.  

Er is zicht op een huurder voor het overgrote deel van het leegstaande kantorencomplex boven Hoog Catharijne in Utrecht. Dat laat de gemeente weten na schriftelijke vragen vanuit de politiek. Het complex van zo’n 25.000 vierkante meter zou al meer dan tien jaar leegstaan.  

Er is al vaker gesproken over het kantorencomplex boven het Gildenkwartier in Hoog Catharijne. De 25.000 vierkante meter aan kantoorruimte staat namelijk al meer dan tien jaar leeg. Klépierre, eigenaar van het complex, is wel meerdere keren in gesprek geweest met partijen voor de verhuur.

In 2021 gaf de gemeente Utrecht ook al te verwachten dat het complex niet meer lang leeg zou staan. Toen vorige maand bleek dat er nog steeds geen invulling was gevonden vroeg de PvdA om opheldering. De gemeente laat nu weten dat er zicht op een ‘concreet initiatief’. Pensioenbedrijf PGGM wil het overgrote deel van de ruimte gaat huren.

“PGGM bevindt zich in de laatste fase van onderhandeling voor een huurcontract. Als onderhandelingen succesvol kunnen worden afgerond, zal hier op termijn het nieuwe PGGM-kantoor worden gehuisvest”, laat de gemeente weten.

Voordat de ruimte daadwerkelijk gebruikt kan worden moeten er nog wel vergunningen worden aangevraagd en wacht er een flinke verbouwing. Daarom zal het nog zeker ruim drie jaar duren voordat het complex niet meer leegstaat.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Wim

  Dat is goed nieuws. Maak er een mooi renovatie van.

 2. Koel Hoofd

  Dat is heel goed nieuws!

 3. Herman

  Probleem verplaatst zich, straks zit Zeist weer met een verouderd onverhuubaar complex.

 4. Massegast

  Gelukkig. PGGM zal een degelijke gebruiker zijn. Veel succes met de verbouwing, met al die asbest in het gebouw.

 5. WvR

  @Herman 6/7/2024 – 9:13
  Uberhaupt wel eens bij PGGM in Zeist geweest?
  Daar is niet al te veel verouderd aan.

 6. Herman

  @WvR, zeker, in de huidige tijd is alles binnen 5 jaar verouderd. En los van dat wie wil dat pand huren? Voorspel langdurige stilstand gevolgd door sloop.

 7. WvR

  @Herman 6/7/2024 – 10:36

  “…in de huidige tijd is alles binnen 5 jaar verouderd…”
  Ah, dus eigenlijk is het beter helemaal niks meer te bouwen.
  Dat lukt vrij aardig momenteel.
  Maar eigenlijk is je plan: PGGM laten zitten waar het zit.
  En wat is je plan met het kantorencomplex boven HC?
  Slopen? Renoveren is geen optie: Na 5 jaar is het blijkbaar verouderd, die kosten haal je d’r nooit uit.

  “…en los van dat wie wil dat pand huren?…”
  Geen idee, ik ben geen deskundige op het gebied van kantoormakelaardij.
  Jij blijkbaar wel.

 8. Van auto bereikbaarheid n OV bereikbaarheid.

  Kantoren , vooral voor ( inter) nationale hoofdkantoren zoek steeds meer optimale OV bereikbaarheid op . Ook wonen kennis werkers graag juist in stedelijke gebieden met een hoog ( culturele) voorzieningen nivo.
  Het Centraal Station gebied is daarvoor optimaal.
  Vermoed dat de staat van de Kantoren zo slecht en verouderd waren dat het daarom zo lang heeft geduurd deze top locatie te verhuren. Het missen van 10 jaar huur moet een enorm bedrag zijn.

 9. Wim

  Waar moeten nu weer vergunningen voor aangevraahd wprden het gebouw is er en is en wordt kantoor , laat die wijsneuzen gewoon ecjt way doen.

 10. rene

  gewoon ecjt way doen. Ik zeg: briljant, was ik zelf nooit op gekomen.

 11. Van Puffelen

  Oei, oei, oei, of dat wel zou gaan lukken, ik ga er vanuit dat het niet gaat lukken, door de stikstof emissie en niet te vergeten de beschermde zwarte rat, bruine rat en ook niet te vergeten de beschermde spitsmuis en huismuis. Dan hebben we het nog niet eens over de insecten en vleermuizen gehad, die er gehuisvest zijn!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).