Nieuwe datum voor bouw Smakkelaarspark in Utrecht; in 2026 moet project klaar zijn Nieuwe datum voor bouw Smakkelaarspark in Utrecht; in 2026 moet project klaar zijn

Nieuwe datum voor bouw Smakkelaarspark in Utrecht; in 2026 moet project klaar zijn

Nieuwe datum voor bouw Smakkelaarspark in Utrecht; in 2026 moet project klaar zijn
De gemeente heeft een nieuwe datum genoemd waarop de nieuwbouw van het project Smakkelaarspark in Utrecht klaar moet zijn, namelijk in 2026. Er wordt nog wel een slag om de arm gehouden; de vergunningsaanvraag loopt nog en de huurwoningen en kantoren moeten verkocht worden aan beleggers. Als alles soepel blijft verlopen kan er begin volgend jaar gestart worden met de bouw.

De gemeente heeft een nieuwe datum genoemd waarop de nieuwbouw van het project Smakkelaarspark in Utrecht klaar moet zijn, namelijk in 2026. Er wordt nog wel een slag om de arm gehouden; de vergunningsaanvraag loopt nog en de huurwoningen en kantoren moeten verkocht worden aan beleggers. Als alles soepel blijft verlopen kan er begin volgend jaar gestart worden met de bouw.

2022, 2023 en 2024. Het jaartal dat het Smakkelaarspark klaar zou zijn, schoof steeds een beetje op. Het is een van de laatste grote projecten aan de binnenstadskant van het centraal station. De ontwikkelaar gaf eerder al aan dat de stijgende inflatie en bouw- en energiekosten en de complexiteit van het project, het moeilijker maken om tot een prijsovereenstemming te komen met de aannemer.

De laatste tijd is er gewerkt aan een ander ontwerp waardoor de kosten tijdens de bouw omlaag kunnen. Zo worden er onder meer andere materialen in de gevels gebruikt. Om de opbrengsten omhoog te krijgen zijn er extra appartementen en kantoorruimte toegevoegd. Om de slagingskans verder te verhogen is er een extra bijdrage gevraagd aan het Rijk.

Woningen en kantoren

De vergunning voor het bouwen van woningen en kantoren is eind september aangevraagd en nu in behandeling. Er moeten 54 koopappartementen komen in het zogenoemde Parkgebouw. In het Havengebouw komen vervolgens nog 115 middenhuur-woningen. Verder komt er in het Kadegebouw nog 3.800 vierkante meter kantoorruimte beschikbaar. Op de tiende etage van het Kadegebouw komt een dakterras met horeca. Tevens wordt de Leidse Rijn doorgetrokken, komt er een theehuis en wordt er een parkje aangelegd.

Als alles goed gaat, het verleden leert dat er tegenslagen kunnen zijn, moet de bouw begin 2024 starten en is het project in 2026 klaar.

Gekoppelde berichten

20 Reacties

Reageren
 1. GeeWee

  Fijn dat dit nu eindelijk van start gaat! Theehuis gewoon weglaten? In de fraaie zwart natuurstenen ‘plint’ van HC is genoeg ruimte over.

 2. Katja

  Haha !

 3. Uuu

  Wie geloofd dit?

  Dan zouden ze in februari moeten gaan bouwen en dan nog is de planning heel erg krap.

 4. W

  @uuu: geloofd?

 5. Don

  Ik als inwoner van de gemeente utrecht geef aan dat ivm de stijgende inflatie en energiekosten en de complexiteit van het wonen in utrecht, het moeilijker maken om tot een prijsovereenstemming te komen met de gemeente over de te betalen gemeentelijke belastingen. Moet ik een aanvraag voor tegemoetkoming indienen bij hetzelfde loket als de ontwikkelaar van het Smakkelaarsveld. En gemeente utrecht doe eens gek en doe iets voor je inwoners en vraag voor ons ook een extra bijdrage van het rijk ivm het jaarlijks verhogen van de gemeentelijke belastingen en dit geld uitgeven aan onzinnige dingen.

 6. Leon

  Hopelijk lukt het. Het is al 15 jaar een verwaarloosde vlakte.

 7. JdV

  2030. Dat gaat het uiteindelijk worden. CU2030 !

 8. Sj

  Zeg @don, beetje duur proberen te schrijven, maaruh: je zinnen lopen niet. En er missen (werk)woorden.

 9. Ronald

  De kop dekt de lading niet. Het project ‘moet’ niet in 2026 klaar zijn: het is een ‘wens’ dat alles meezit. Wat per definitie nooit zo is.
  De vergunning is nog niet eens rond. Dus inderdaad, ik gok ook op 2030.

  @ GeeWee
  Helemaal mee eens, ik snap niet dat daar geen mooie open ruimte wordt gecreëerd. Waarom moet elk plein en plantsoen in Utrecht toch volgepropt worden? #pleinvreesutrecht

 10. Wies

  Misschien weer een goed project waar de Bomenstichting een procedure over kan voeren. 😭

 11. Rose

  Mooi plaatje maar in werkelijkheid is het maar een heel klein stukje grond. Het woord park lijkt me dan ook sterk overdreven.

 12. Koel Hoofd

  Ik gok op 2030, dan gaat de eerste paal de grond in…

 13. Inez

  Ik zou daar een grote fietsenstalling neer zetten. (Of een “fietsflat”.). Is ook nog sneller klaar, hopelijk.
  Ik zou daar echt niet willen wonen. Herrie van de treinen, bussen en bovendien is de directe omgeving van een station altijd erg onveilig, vooral ‘s nachts.

 14. wollie

  CU2030 = see you too, 030
  graag gedaan

 15. Massegast

  2026 klaar? Dan eet ik mijn schoen op….

 16. de Roeptoeter

  Er is nog niet eens een aannemer anders was die al bekend gemaakt.
  Dus geen idee wie start 2024 in jullie oor heeft gefluisterd maar dat is natuurlijk wensdenken van de bovenste plank.

  Als dan eindelijk gestart wordt moeten wel de plooien die zijn ontstaan bij de Galaxy Tower zijn glad gestreken anders ligt het in de zomer van 2025 gewoon stil voor onbepaalde tijd.

 17. Janice

  De vergunningsaanvraag loopt nog en de huurwoningen en kantoren moeten verkocht worden aan beleggers en dan begin volgend jaar starten met de bouw ??? Nou, nou ……………., wat een tempo ineens. En wanneer start de verkoop en verwachten ze binnen no-time minimaal 70% verkocht te hebben zodat de bouw kan gaan starten ?

 18. Uwe hooghartigheid

  @Sj
  https://www.libelle.nl/actueel/mensen-die-anderen-op-taalfouten-wijzen-zijn-onaangename-personen~bc36616e/?referrer=https://www.google.com/

 19. JdV

  Het verkopen van de huurwoningen aan beleggers zal dankzij de wilde plannen van Hugo de Schoenen geen vaart maken aangezien voor beleggers de business-case nooit dekkend te krijgen is. Kantoren kennen steeds meer leegstand, idem dito dus. CU2030.

 20. .

  De Leidsche rijn doortrekken zou wat mij betreft meteen moeten starten. De andere plannen, zet die maar in de koelkast. Die gaan er nooit van komen zolang er vastgehouden blijft worden aan de huidige insteek qua woningen. De grond daar is veel te duur voor middenhuur (en helemaal in de complexe relatie met tram etc op die plek). Dat kan gewoon niet op die locatie.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).