Omstreden huisbaas Van Hooijdonk intimideert en wil 250.000 euro van DUIC | De Utrechtse Internet Courant Omstreden huisbaas Van Hooijdonk intimideert en wil 250.000 euro van DUIC | De Utrechtse Internet Courant

Omstreden huisbaas Van Hooijdonk intimideert en wil 250.000 euro van DUIC

Omstreden huisbaas Van Hooijdonk intimideert en wil 250.000 euro van DUIC
Poolse communicatie in een pand van huisbaas Marcel van Hooijdonk. Archiefbeeld DUIC
De omstreden huisbaas Marcel van Hooijdonk intimideert nu ook De Utrechtse Internet Courant (DUIC). Na publicatie van een artikel twee weken geleden, overweegt de vastgoedman nu 250.000 euro van DUIC te vorderen. 

De omstreden huisbaas Marcel van Hooijdonk intimideert nu ook De Utrechtse Internet Courant (DUIC). Na publicatie van een artikel twee weken geleden, overweegt de vastgoedman nu 250.000 euro van DUIC te vorderen. 

In het artikel wordt verslag gedaan van een vragenuurtje in de Utrechtse gemeenteraad eerder die week. Wethouder Paulus Jansen liet toen aan de raad weten misstanden in een pand van Van Hooijdonk aan de Gloriantdreef te willen aanpakken.

Ook sprak DUIC met een bewoner die de gang van zaken in het pand omschreef. De bron wilde echter anoniem blijven uit angst voor represailles van zijn huisbaas.

Van Hooijdonk heeft het artikel geïnterpreteerd als een persoonlijke aanval op hem en overweegt nu om 250.000 euro schadevergoeding van DUIC te vorderen. De schade die Van Hooijdonk zou hebben overgehouden aan het artikel zou aanzienlijk zijn. Hoe de huisbaas tot zo’n bedrag komt is niet duidelijk.

16 Reacties

Reageren
 1. Luuk

  wat een graflul

 2. Berend

  Wat een ontzettend droevig figuur, die Van Hooijdonk. Laat ik het daar maar bij houden, voordat ik hele lelijke dingen ga zeggen.

 3. Jan

  De Trump van Utrecht? Hoogste tijd dat al die omhooggevallen schimmige zakenfiguren eens aan strakke banden worden gelegd.

 4. JdV

  Cool. Ik eist niet dat dat kon, zonder reden geld claimen bij DUIC. In dat geval, noteer mij ook maar voor 250k.

 5. Nel

  Daar wil hij natuurlijk al die dwangsommen mee betalen, de stakker…

 6. ingrid

  droeftoeter, ik hoop dat hij snel door de stront zakt

 7. Willem

  Dit mannetje moet een keer écht aangepakt worden.

 8. Ben

  Met pek en veren de stad uit jagen die figuren. Deze praktijken worden niet meer geaccepteerd.

 9. Scherpschutter

  Daar zal van Hooijdonk na een eerste overleg met zijn advocaat snel op terugkomen. Het toont wel hoe belangrijk het is als (online) medium om zorgvuldig en met de grootst mogelijke terughoudendheid te publiceren waar het een persoon met naam en toenaam betreft. Duidelijk dat dit dhr van Hooijdonk aangegrepen heeft.

 10. Martijn van de Waalberg

  Medelijden, Scherpschutter? Deze man zoekt zelf constant publiciteit ‘met naam en toenaam’. En: ondernemers kunnen zaken (héél) verkeerd doen, ook al bestaat die mogelijkheid in jouw VVD-Business class-Telegraaf gedreven wereldje niet.

 11. Zo kan je de zaak ook bekijken

  O, wat is het toch een zielige man…………

  In al die decennia duizenden mensen oplichten en afzetten. Al die mensen die geïntimideerd zijn en met de dood zijn bedreigd.

  En hij is me toch zielig in zijn miljoenen kostende villa nabij Breda. 3x raden hoe hij die betaald heeft.

  Deze zielige man heeft het toch zo moeilijk om afspraken die hij maakt na te komen.

  Kennelijk is het heel moeilijk om huur te heffen volgens het puntensysteem, om een goede relatie met je huurders te onderhouden en af en toe wat aan onderhoud te doen. Misschien gewoon eens een aardig iemand worden?

  Het is gewoon Scrooge in de overtreffende trap, een grumpy gierigaard die alleen aan zijn “ikke-ikke” denkt.

  Zou trouwens iemand hier eens de shabby makelaars kunnen vermelden die aan hem gelieerd zijn? Dat zou een hoop leed besparen, want dan zouden mensen vooraf eens weten dat ze van deze verschrikking aan het huren zijn, ipv dat ze daar tijdens de huurperiode achter komen.

  En ja, Scheprschutter, dat is gewoon een eng rechtse fascist/ nationalist. Een uitspraak gisteren heeft dat eindelijk dan duidelijk gemaakt. De fascistische aap kwam uit de mouw. Dus ja, naar dat soort mensen hoeven we uiteraard niet meer te luisteren. Dan zullen dat soort mensen wel weer gaan roepen dat ze zich ongehoord voelen en onbegrepen, maar ja, daar heb ik dan verder lak aan.

  Tuurlijk wordt de man met naam en toenaam genoemd. Het is een journalistieke stuk over hem en een getuige verklaring van een geïntimideerde huurder, die precies aansluit op de openbare feiten die al bij gemeente en journalist bekend waren. Hier kan dus nooit sprake zijn van laster. Volgens mij heeft van Hooidonk altijd alle ruimte om wederhoor te laten doorklinken, maar daar wenst hij geen gebruik van te maken;; tja……….

  Ik denk dat dat er eerder ooit nog het omgekeerde gaat gebeuren, dat al die gedupeerden samen gaan spannen, waardoor het makkelijker is om aan bewijs te komen. Samen sta je sterker en dan gun ik het deze man dat hij zo aan het eind van zijn leven helemaal uitgekleed gaat worden, zodat hij arm, berooid en alleen achter blijft.

 12. herman

  Een bijzondere actie die duidelijk maakt dat de man hondsbrutaal is en nietsontziend.

  Als Duic en lezer lach je waarschijnlijk vooral om dit soort nieuws. Maar je zal maar huurder zijn in je veilige onderkomen en dan met zo’n man te maken hebben. Dan lach je wat minder hard en ben je vooral bang.

 13. Toine Goossens

  Wie stelt bewijst, en wie moet bewijzen staat met 3-0 achter. Geen zorgen over maken.

 14. Clivia

  Beste “Zo kan je de zaak ook bekijken”, ik ben het volledig met je eens als gedupeerde van deze Scrooge!
  Hij heeft diverse BVtjes he, zoals Nahuys of vanderhuizen vastgoed. Kun je zo googelen.
  Die worden overigens ook gerund door louche, nietsontziende figuren…Kun je maar beter geen zaken mee doen.
  En er zijn er vast nog veel meer….

 15. Belangrijke info

  https://www.pararius.nl/kamer-te-huur/utrecht/PR0001338810/zamenhofdreef

  Deze kamer wordt dus door hem verhuurd. Niet huren dus!!!!!!!!

  Het is overigens helemaal niet zo makkelijk om via google te achterhalen welke bedrijven en makelaars aan van Hooijdonk gelieerd zijn.

  Van der huizen en Nahes zijn er dus twee, maar het zijn er vast veel en veel meer.

  dan nog iets. Het merendeel van de “makelaars”, die op Pararius woningen aanbieden zijn louche. Door de wantoestanden van de woningbouwverenigingen en coöperaties wordt je als woningzoekende gedwongen daar te huren; dit terwijl de woningen in slechte staat zijn, zwaar overrijd zijn en je dus te maken krijgt met eventuele problemen met verhuurders.

  Hij zou de Utrechtse politiek hard voor moeten maken, maar dat doet ze dus niet.

  Sterker nog, een bedrijf als Mitros ging in het verleden in zee met van Hooijdonk.

  Voor de volledigheid is het goed hier lijsten met bedrijven van van Hooijdonk en makelaars die aan hem gelieerd zijn te delen, dus kom maar op. Dan kunnen toekomstige huurders dit tenminste wel googlen.

  Delen maar!

  -Nahuys
  -Van der huizen
  -Vul de rest maar aan…….

 16. Meer belangrijke info

  Heeft hij op de Wittevrouwensingel 76 ook gedaan en verloren.
  Niet zo bang voor zijn.

  Vizier Vastgoedbeheer en VGZ ook gelieerd

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).