Op deze plekken in Utrecht worden binnenkort nieuwe scholen gebouwd Op deze plekken in Utrecht worden binnenkort nieuwe scholen gebouwd

Op deze plekken in Utrecht worden binnenkort nieuwe scholen gebouwd

Op deze plekken in Utrecht worden binnenkort nieuwe scholen gebouwd
Met het toenemende aantal inwoners in Utrecht zijn er ook nieuwe schoolgebouwen nodig. De gemeente heeft een aantal locaties op het oog waar op korte termijn nieuwe scholen moeten komen.

Met het toenemende aantal inwoners in Utrecht zijn er ook nieuwe schoolgebouwen nodig. De gemeente heeft een aantal locaties op het oog waar op korte termijn nieuwe scholen moeten komen.

Zo moeten er in de Merwedekanaalzone twee nieuwe basisscholen en een school voor voortgezet onderwijs komen, deze plannen zitten nog in de ontwerpfase. Ook wordt er een sporthal gebouwd op deze plek. In de Cartesiusdriehoek komt een basisschool in combinatie met een sporthal. Volgens de gemeente is op twee bovengenoemde plekken het definitieve ontwerp bijna gereed.

In het Beurskwartier en Groenewoud moeten in totaal drie basisscholen komen. Hiervoor moet echter nog wel een schoolbestuur gevonden worden. In het eerste kwartaal van dit jaar wordt daarom een pilot gestart om een bestuur te vinden voor Groenewoud.

Dat wil de gemeente doen door alle schoolbesturen te benaderen. “Het doel is om een bestuur en onderwijsconcept te vinden dat passend is bij de wijken en haar inwoners, door middel van een transparante procedure. Als deze methodiek succesvol is, willen we zo ook besturen vinden voor de overige nieuwe scholen in de stad”, aldus de gemeente.

RSU

Voor de nieuwe scholen die op langere termijn in Utrecht gebouwd moeten worden hanteert de gemeente de Ruimtelijke Strategie Utrecht 2040. Dit plan is vrijdag gepresenteerd en behelst onder andere hoe Utrecht de ‘schaarse’ vierkante meters de komende jaren wil invullen.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. HArry

  Doe er alsjeblieft gelijk goede, beter dan het bouwbesluit, ventilatie in zodat het gebouw helemaal virus en verkoudheid proof is. Zo makkelijk is het om weer naar het vertrouwde normaal terug te keren.

 2. Bill

  @Duic: Zorg dan ook voor complete informatie. Er komt eveneens een school voor voortgezet onderwijs in Overvecht.

 3. Koel Hoofd

  “een bestuur en onderwijsconcept te vinden dat passend is bij de wijken en haar inwoners”
  Dat is pure discriminatie.
  Onderwijs zou voor iedereen gelijk moeten zijn, dus niet de ene wijk concept x en de andere wijk concept y.

 4. rutger Fokkenrood

  Ook de nieuwbouw voor de internationale school in het Utrecht Science Park voor 1200 leerlingen ontbreekt in dit overzicht, evenals de bouw van Academie Tien aan het Berlijnplein in Leidsche Rijn . Met 1600 leerlingen wordt het een van de grootste scholen van Utrecht

 5. JdV

  Wederom een bewijs van het gebrek aan inzicht bij de gemeente.
  1) genoemde locaties zijn vooral bewoond door stellen zonder kinderen of alleenstaanden.
  2) de komende jaren daalt het aantal kinderen in NL sterk terwijl het aantal 65+ sterk toeneemt. Een school moet 30 jaar megaan maar zal veel leeg staan.
  3) scholen op genoemde locaties zullen wellicht ouders en kinderen uit andere wijken aantrekkem. Waardoor extra vervoersbewegingen gaan ontstaan. Waar geen ruimte voor is gezien de zeer beperkte infrastructuur.
  3xdom dom dom dus.

 6. Fiederelsje

  Maak er dan tenminste wat goeds van i.p.v. het stapelen van leerlingen met meer dan 30 in een duf lokaal. Het kan wel anders: http://www.rosanbosch.com

 7. paul

  Maak de scholen multifunctioneel als sport ruimtes, ontmoeting plek buurt, en bouw woning boven de scholen svp !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).