Paul van der Lugt stapt op als directeur van RTV Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Paul van der Lugt stapt op als directeur van RTV Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Paul van der Lugt stapt op als directeur van RTV Utrecht

Paul van der Lugt stapt op als directeur van RTV Utrecht
Het pand van RTV Utrecht aan de Hengeveldstraat. Foto: DUIC
Paul van der Lugt stapt op als directeur van RTV Utrecht. Eerder werd al bekend dat er onrust was bij de omroep.

Paul van der Lugt stapt op als directeur van RTV Utrecht. Eerder werd al bekend dat er onrust was bij de omroep.

Zo liet begin vorige maand de volledige Utrechtse gemeenteraad weten bezorgd te zijn over de financiële situatie van de omroep. In een verklaring van RTV Utrecht wordt nu gezegd dat de Raad van Toezicht en Van der Lugt samen de beslissing hebben gemaakt.

“De afgelopen periode is de koers en positie van RTV Utrecht onderwerp van gesprek geweest tussen Paul van der Lugt en de Raad van Toezicht. Dit gesprek heeft geleid tot deze beslissing. Volgens beide partijen is het in het belang van RTV Utrecht de samenwerking niet verder voort te zetten”, is te lezen in de verklaring.

Van der Lugt was 17 jaar werkzaam bij RTV Utrecht. Tot het eind van dit jaar blijft hij aan de omroep verbonden. Zelf zegt hij dat hij dankbaar en trots is dat hij samen met anderen heeft mogen helpen om RTV Utrecht de gezonde en professionele organisatie te maken die het nu is.

“Verandering is lastig, maar soms nodig. Dat geldt niet alleen voor veranderingen in de organisatie zelf, maar ook voor je eigen positie. Vertrouwen is daarbij een eerste en absolute voorwaarde. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat ik de afgelopen jaren heb mogen krijgen. De gesprekken met het toezicht hebben mij gesterkt in mijn keuze om nu te stoppen”, aldus Van der Lugt.

Onrust

Het Algemeen Dagblad schreef begin juli al over de onrust bij RTV Utrecht en ook DUIC kreeg tips over grote financiële tekorten bij het medium. Toen dat werd besproken met de ondernemingsraad kon veel onduidelijkheid niet worden weggenomen. “Kort gezegd komt het er op neer dat we constateren dat Paul, onze bestuurder, steeds meer alleen komt te staan in de beslissingen die worden genomen. Een zorgelijke situatie in de ogen van de ondernemingsraad”, aldus een anonieme bron.

Raadsleden van alle partijen in de Utrechtse gemeenteraad zeiden bezorgd te zijn over de situatie bij RTV Utrecht. De partijen wilden opheldering over de eventuele verslechterde financiële situatie en of daar al over was gecommuniceerd – volgens subsidieregelingen moet dit namelijk wel gebeuren.

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. Hark

  Dat is toch die persoon,,,die absurd veel geld binnen harkte
  Wat in de volksmond heet,,,graaier

 2. UtrechtseSjoerd

  Begin 2018 was de Piratenpartij al kritisch over Paul. Blij dat de meneer met de gouden troon nu eindelijk plaatst maakt. Ik ben erg benieuwd naar wie zijn opvolger wordt.

  https://utrecht.piratenpartij.nl/ous-of-lous/

 3. Herman

  Zakkenvuller uit de geachtengordel scene.
  Zo’n dure topman voor een klein bedrijf, absurd.

 4. Jolanda

  Nooit begrepen hoe het mogelijk was, dat die graaier zolang heeft kunnen blijven zitten.

 5. Willem

  Lucht het een beetje op, lekker potje schelden in het weekend, Jolanda, Herman, Hark?

 6. Lombokker

  In het AD wordt duidelijk dat van der Lugt een afkoopsom meekrijgt; maar daar willen beide parijen varder geen uitspraken over doen. Dit is een publieke omroep, waar jaarlijks meer dan 10 miljoen euro publieke geld naar toe gaat. Ik zou dan ook graag zien dat er publiek verantwoording wordt afgelegd waar deze tekorten uit bestaan, en hoe dit heeft kunnen gebeuren.
  Werk aan de winkel dus, voor onze volksvertegenwoordigers. Zowel in de gemeenteraad als Provinciale Staten.

 7. [email protected]

  Einde aan de klugt, Paul van der Lugt😁

 8. Marcel

  17 jaar een graaien? Is daar bewijs van dan? Boekhouding openbaar?

 9. Scherpschutter

  Een salaris van 180k voor het runnen van een totaal irrelevant margezendertje waar 10 en een halve paardekop naar kijken en luisteren, 10 miljoen ‘lalalalala-geld’ van de belastingbetaler zo ieder jaar in je schoot geworpen, en dan nog presteer je het om een gigantisch tekort te overleggen… Het is werkelijk bar en boos.

  Het zou overheden verboden moeten worden om zich met TV en/of radioproductie bezig te houden op kosten van belastingbetalers. En wat helemaal verboden zou moeten worden is het aanstellen van totaal incapabele sociaal democraten uit het old boys netwerk als directeuren van dit soort zenders. Een bewezen capabel persoon uit het bedrijfsleven…of niets.

  RTV? Weg ermee!

 10. Anne Marie ten Berge

  Hoeveel ‘verdiende’ Henk Westbroek, ex-fractievoorzitter van Leefbaar Utrecht met zijn RTV interview-praatjes en met een vast contract voor 3 jaar ? Ik weet het wel. Maar kom er zelf maar eens achter. De piratenpartij is daarover nooit kritisch geweest. En hoe kwam Westbroek eigenlijk aan die baan ? Vriendjes politiek ?

 11. bee

  @
  Anne Marie ten Berge
  Henk Westbroek vergelijken met van der lucht?

 12. Cico

  Dat graaier-verwijt is niet alleen maar geklaag, maar gebaseerd op zijn riante salaris voor weinig prestaties. En hij is schijnheilig, zie het citaat van zijn wiki:

  Op 3 juli 2002 maakte Van der Lugt zijn vertrek bij 3FM bekend. Reden voor zijn vertrek was dat hij aan iets nieuws toe was. Bovendien vond hij zich te oud voor een radiostation als 3FM: “Jongheid van geest gaat bij de meeste mensen gepaard met een fysieke jeugd, en ik ben inmiddels 45. Bovendien vind ik dat je niet heel erg lang als een soort J. Edgar Hoover je stempel moet drukken op een organisatie. Op gegeven moment moet zo’n organisatie ook een keer vrij kunnen ademen.”

  Dus daarom gaat deze boomer 17 jaar lang 182k per jaar opstrijken bij het lokale suffertje, dat zoveel potentieel heeft en belangrijk is voor de stad. Onbegrijpelijk dat zoveel subsidiegeld naar 1 bestuurder gaat. Voor dat geld kan je veel sterke content maken, goede journalistieke artikelen schrijven, jonge journalisten opleiden en werk aanbieden.

 13. Zondagskind

  Mooi, die zakkenvuller stapt op! Nu nog televisie leren maken. Ik krijg altijd het idee als ik naar een programma van RTV Utrecht kijk, dat zij denken dat alleen kinderen kijken. Deze zomer is de programmering wederom waardeloos.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).