Protestborden Black Lives Matter-demonstratie in postervitrines TivoliVredenburg | De Utrechtse Internet Courant Protestborden Black Lives Matter-demonstratie in postervitrines TivoliVredenburg | De Utrechtse Internet Courant

Protestborden Black Lives Matter-demonstratie in postervitrines TivoliVredenburg

Protestborden Black Lives Matter-demonstratie in postervitrines TivoliVredenburg
Foto: Bas van Setten
Een deel van de protestborden die vrijdagavond werden gebruikt tijdens de Black Lives Matter-demonstratie in Utrecht hangen nu bij TivoliVredenburg. Het muziekpaleis heeft ze in de postervitrines aan de straatkant geplaats.

Een deel van de protestborden die vrijdagavond werden gebruikt tijdens de Black Lives Matter-demonstratie in Utrecht hangen nu bij TivoliVredenburg. Het muziekpaleis heeft ze in de postervitrines aan de straatkant geplaats.

Veel demonstranten liepen vrijdagavond na het protest op het Jaarbeursplein via TivoliVredenburg de stad in. “Onze gevel werd een verzamelplek voor hun borden. Een paar van onze medewerkers hebben ze die avond in de postervitrines gehangen”, zegt een woordvoerder.

De boodschap van het protest blijft volgens TivoliVredenburg op deze manier langer hangen. “We zien dat voorbijgangers nu even blijven staan om ze te lezen.”

Vrijdagavond kwamen er zo’n 3.500 mensen naar het Jaarbeursplein om te demonstreren tegen racisme. Aanleiding van het protest is de dood van George Floyd die in de Verenigde Staten door politiegeweld om het leven kwam.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Leuk, zou de foto van die meneer met het bord “Rutte not my f####ng president” er ook hangen?

 2. Koel Hoofd

  Hadden ze dit niet gelijk kunnen doen in plaats van demonstreren tijdens corona crisis?
  Dit is creatieve kunst met een indringende boodschap.
  De demonstraties gaan wereldwijd voor nodeloze doden zorgen, nodeloos omdat het voorkomen had kunnen worden. Maar ja, men vind de mening uiten tegenwoordig belangrijker dan naasten zorg.

 3. MJPD

  @Koel Hoofd
  Pas maar op, u leidt af van de boodschap van de demonstraties en bent daarmee een “witte toetsenbordheld” volgens sommigen hier. Weinig reacties ook op de artikelen die hierover gaan, alles is inmiddels van de frontpage verdwenen. De hype is dus een beetje overgewaaid, alle selfies met de vuistjes omhoog zijn geplaatst.

 4. Paul

  Als je bezoeker mee rekent aan de randen van het gebied, dan kom je wel op bijna 5000 bezoekers. Utrecht heeft verhoudings gewijze met bijna 370.000 inwoners zelfs landelijk de hoogste opkomst.!
  Koel Hoofd, was duidelijk niet aanwezig, zowel organisatie, politie, als bezoekers hielden zich zeer goed aan de afstand regels. ik ben getuige !

 5. Bromsnor

  Bromsnor herinnerd zich de zaak Mitch Henriquez nog wel. Racistisch politiegeweld in NL? Arrestant dood, agenten ontkennen dat ze iets fout gedaan hebben.

 6. Koel Hoofd

  @Paul Goed lezen!
  De wereld is groter dan provinciedorpie Utrecht.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).