Supporters FC Utrecht willen demonstreren in Rotterdam Supporters FC Utrecht willen demonstreren in Rotterdam

Supporters FC Utrecht willen demonstreren in Rotterdam

Supporters FC Utrecht willen demonstreren in Rotterdam
Woensdagavond mocht er weer publiek zijn bij de wedstrijd tegen Groningen.
Supporters van FC Utrecht willen zondag gaan demonstreren in Rotterdam. Aanleiding is het plan van de KNVB om de finale van de play-offs te verplaatsen naar zondag. De demonstratie wordt georganiseerd door Stichting True Support en krijgt volgens eigen zeggen steun van SupportersVereniging FC Utrecht.

Supporters van FC Utrecht willen zondag gaan demonstreren in Rotterdam. Aanleiding is het plan van de KNVB om de finale van de play-offs te verplaatsen naar zondag. De demonstratie wordt georganiseerd door Stichting True Support en krijgt volgens eigen zeggen steun van SupportersVereniging FC Utrecht.

Met zo’n 250 Utrecht-supporters wil de organisatie dit weekend afreizen naar de Kuip of het Stadhuisplein in Rotterdam. Het protest moet zondag een uur voor de wedstrijd plaatsvinden.

De KNVB besloot donderdag om de finalewedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord te verplaatsen naar zondag. Eigenlijk zou de finalewedstrijd tegen Feyenoord zaterdag plaatsvinden. Maar die dag is ook de finale van het Eurovisie Songfestival en de gemeente Rotterdam vreest te weinig politiecapaciteit te hebben voor beide evenementen.

FC Utrecht is naar de rechter gestapt om het besluit van de KNVB aan te vechten. Die rechtszaak dient morgen om 14.00 uur. Ondertussen hebben de supporters vast een demonstratie aangekondigd om hun ongenoegen te uiten. De demonstratie gaat alleen door als FC Utrecht niet in het gelijk wordt gesteld door de rechter.

Gekoppelde berichten

18 Reacties

Reageren
 1. Tovenaar van Tatabanya

  Reuze verstandig. Rotterdammers, zeker voetbalfans, staan erom bekend altijd graag te luisteren naar rationele argumenten tegen hun eigen standpunt . Hier komt zonder twijfel een mooie oplossing uit voor alle partijen.

 2. BW

  Ik heb beide artikelen over dit onderwerp gelezen en mij is nog steeds niet duidelijk wat precies het probleem is met voetballen op zondag. Maandag is nota bene een vrije dag. Anyone?

 3. Luuk Upuuk

  Aboutaleb is bang voor alle hooligans die nou eenmaal altijd afkomen op een songfestival.

 4. Yo

  Demonstreren> lees rellen

 5. Een simpel man

  Als ze zonodig willen verplaatsen….
  Speel de wedstijd dan in Utrecht

 6. Menno

  O jeetje een dag extra rust. Wat erg!

 7. Baliekluiver

  Ben benieuwd of burgemeester Aboutaleb net zoals al zijn bange collega’s voetbalsupporters gewoon hun gang laat gaan. Maar iets zegt me dat hij dat wel anders zal aanpakken!

 8. vak K

  Regels zijn regels!

  Dat besliste de voetbalbond ook afgelopen seizoen door geen oplossing te vinden voor de bekerfinale. Nu kan men wel afwijken van regels, toevallig weer bij fnoord, toevallig weer door oud fnoord directeur Gudde….

  Toeval bestaat niet!

 9. Logisch

  Volgens de regels zou de locatie gewijzigd moeten worden IPV de tijd.
  Zo kunnen ‘we’ het thuisvoordeel weghalen bij Feyenoord.

 10. Wim

  @BW

  Quite simpel. Vervangende locatie op zaterdag en zo niet reglementaire overwinning uitspelend team. Aldus de reglementen. Volstrekte willekeur dat KNLTB meent zijn reglementen opeens terzijde te kunnen schuiven.

 11. Steve

  De KNVB ( met Gudde voorop) dansen naar de pijpen van Feyenoord.
  FC Utrecht gaat voor de 2e keer genaaid worden.
  KNVB volg de regels, daarin staat dat deze wedstrijd alleen op zaterdagavond a.s. gespeeld mag worden.
  Zo niet is de uitspelende club (in dit geval dus FC Utrecht) de winnaar.

 12. Joost

  BW, heb me net (als Feyenoorder) even bij laten praten. Het verhaal is dat in de knvb reglementen staat dat de wedstrijd niet verplaatst mag worden. Als vanuit de overheid wordt besloten dat de wedstrijd niet door kan gaan, zou de uitspelende club automatisch hebben gewonnen. Dat schijnt nu de inzet te zijn van het kort geding.

 13. Herman

  Utregse supporters hebben al zo’n slechte naam, blijf alsjeblieft thuis en beschadig de club niet nog meer.

 14. BW

  @Vak K, @Wim @Joost
  Dank, dat wist ik niet.

  Regels mogen dan regels zijn, maar ik hoop dat we het eens zijn dat de organisatie van het songfestival in Rotterdam een volstrekt onvoorziene omstandigheid is. Hier kan Feyenoord imho weinig aan doen, het is de politie die bezwaar maakt, dus als je deze kwestie helemaal plat slaat wil Utrecht de overwinning claimen zonder te voetballen.

  Sportief wel.

 15. BW

  @Vak K
  Wat een onzin trouwens over die bekerfinale. Welk belang had Feyenoord er dan bij dat die finale niet doorging? Het is niet dat Feyenoord die beker door toedoen van Gudde stiekem heeft gekregen of zo, hè.

 16. Stephan

  Fc Utrecht- bunnikside
  12 points

 17. Jeroen

  Winnen zonder te spelen. Leuk.
  Het hele seizoen schriftelijk afdoen, en Utreg wordt kampioen. Hoera!!

 18. Zuilen 030

  Demonstreren in Zeist, dan ben je aan het goede adres

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).