‘Utrechtse advocaat Yehudi Moszkowicz verdacht van lidmaatschap criminele organisatie’ ‘Utrechtse advocaat Yehudi Moszkowicz verdacht van lidmaatschap criminele organisatie’

‘Utrechtse advocaat Yehudi Moszkowicz verdacht van lidmaatschap criminele organisatie’

‘Utrechtse advocaat Yehudi Moszkowicz verdacht van lidmaatschap criminele organisatie’
Yehudi Moszkowicz op het dakterras van zijn voormalig kantoor aan de Neude. Foto Robert Oosterbroek
De in Utrecht gevestigde advocaat Yehudi Moszkowicz is in België gearresteerd omdat hij verdacht wordt lid te zijn van een criminele organisatie. Dat meldt de Belgische krant De Standaard. De advocaat is inmiddels weer op vrije voeten en ontkent zelf dat er iets aan de hand is.

De in Utrecht gevestigde advocaat Yehudi Moszkowicz is in België gearresteerd omdat hij verdacht wordt lid te zijn van een criminele organisatie. Dat meldt de Belgische krant De Standaard. De advocaat is inmiddels weer op vrije voeten en ontkent zelf dat er iets aan de hand is.

Yehudi Moszkowicz is een bekende advocaat uit Utrecht. Lange tijd had hij kantoor aan de Neude maar inmiddels is het kantoor verhuisd naar de Wolter Heukelslaan.

Volgende de Belgische krant zou Moszkowicz eind september gearresteerd zijn toen hij in de gevangenis van Beveren in België een cliënt bezocht. Het gaat om Flor Bressers, hij werd eerder opgepakt in Zwitserland en uitgeleverd aan onze zuiderburen.

Bressers is verdachte in een grote drugszaak en is eerder ook veroordeeld. Volgens de Standaard wordt Bressers ‘door drugsspeurders beschouwd als een van de onbetwiste kopstukken van de cocaïnemaffia in ons land’.

Onder voorwaarden vrij

Nadat Moszkowicz gearresteerd en verhoord werd is hij onder voorwaarden vrijgelaten. Hij blijft verdachte. De advocaat zou diensten hebben verleend die verder gingen dan een normale advocaat-cliëntrelatie.

Moszkowicz zelf ontkent de aantijgingen. Aan De Standaard gaf hij als reactie: “Ik heb geen gerechtelijk probleem. Ik weet niet waarover u het heeft.”

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht

  Tja die Belgen zijn nogal gauw van het arresteren, als ze echte bewijzen hadden zat hij nu vast.
  Beetje advocaat en cliënt pesten,Democratuur België.

 2. Sj

  Huh? Waarom schrijft Duic de achternaam van de verdachte voluit? In journalistenland is het bon ton om een initiaal te gebruiken… Flor B dus.
  Of onderschrijft Duic deze code niet?

 3. Statler

  Sj:
  goed punt. Denk alleen dat b.v.b. “de Utrechtse advocaat Yehudi M” niet echt verhullend werkt. “Een Utrechtse advocaat” is al iets beter. “Een Utrechter” moet in deze fase m.i. voldoen.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 4. W

  @geenstijl: wat een onzin weer. Heeft niks met gebrek aan bewijs te maken. Ook in NL mogen aangehouden verdachten in een groot aantal gevallen hun zaak in vrijheid afwachten. Pak anders je WvSv er nog ff bij.

 5. Geenstijl@Utrecht

  Volgens mij zit het Belgische strafrecht net iets anders in elkaar beste W,ondanks de Europese regels.
  Men geeft er vaak een Vlaamse draai aan.

 6. W

  @geenstijl: en hop, nog meer onzin…

 7. Herman

  Hij heeft zijn naam ook niet mee. Meerdere familieleden bewegen zich op.of over randje.
  Alleen die oude Max zal.dit allemaal niet leuk vinden.

 8. Geenstijl@Utrecht

  @Watje,

  Kom nou eens echt met iets zinnigs Watje😉

 9. Utrechtvoorutrecht

  @GS Volgens het overige nieuws dat nu bekend is, zit u er vrij ver naast. Denkt u overigens echt dat de Belgische politie om niks een advocaat op gaat pakken? Een zaak over reputatieschade is dan snel gewonnen. Maar goed, als uw onderbuikgevoel aangeeft dat de hele Belgische politie corrupt is, dan zal dat wel zo zijn. Niks tegen in te brengen.

 10. MMA

  @SJ ik weet niet of je de vorige telgen uit deze familie kan herinneren die verdacht werden lid te zijn van een criminele organisatie, die ook niet bijvoorbeeld Als BRAM. M. in het nieuws kwamen, maar ter info deze mensen hebben een eed afgelegd, en mogen dus wel degelijk met voor en achternaam genoemd worden, juist om deze reden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).