Utrechtse flitspalen delen in eerste vier maanden 2021 bijna 12.000 bekeuringen uit Utrechtse flitspalen delen in eerste vier maanden 2021 bijna 12.000 bekeuringen uit

Utrechtse flitspalen delen in eerste vier maanden 2021 bijna 12.000 bekeuringen uit

Utrechtse flitspalen delen in eerste vier maanden 2021 bijna 12.000 bekeuringen uit
Archieffoto
De negen vaste flitspalen die op verschillende plekken in Utrecht staan hebben in de eerste vier maanden van dit jaar 11.876 verkeersovertredingen geconstateerd. Het gaat om automobilisten die te hard reden of een rood verkeerslicht negeerden. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

De negen vaste flitspalen die op verschillende plekken in Utrecht staan hebben in de eerste vier maanden van dit jaar 11.876 verkeersovertredingen geconstateerd. Het gaat om automobilisten die te hard reden of een rood verkeerslicht negeerden. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

In Utrecht staat een flitspaal aan de Europalaan (239 snelheid/93 verkeerslicht), Amsterdamsestraatweg (82 snelheid/324 verkeerslicht), Beneluxlaan (4.182 snelheid/168 verkeerslicht), Van Heuven Goedhartlaan (14 snelheid/523 verkeerslicht), Humberdreef (25 snelheid/158 verkeerslicht), Marnixlaan (533 snelheid/162 verkeerslicht), Sint-Josephlaan (189 snelheid/ 216 verkeerslicht) en twee aan de Graadt van Roggenweg (in totaal 3.951 snelheid/1.017 verkeerslicht).

Nederland

In totaal zijn in Nederland tussen begin januari en eind april van dit jaar 2.481.352 verkeersboetes uitgedeeld. Dit werd niet alleen gedaan met flitspalen, maar bijvoorbeeld ook tijdens staande houdingen.

Volgens het CJIB zijn dit minder verkeersovertredingen dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit was ook zichtbaar bij de Utrechtse flitspalen.

“Een vergelijking tussen de eerste vier maanden dit jaar met dezelfde periode vorig jaar is lastig, omdat het verkeersbeeld half maart 2020 sterk veranderde na de oproep van de overheid om zoveel mogelijk thuis te blijven vanwege corona en niet onnodig te reizen”, is te lezen op de website van overheidsinstantie.

Gekoppelde berichten

17 Reacties

Reageren
 1. Esrin W.

  Geen flitspaal op de Kanaalstraat?

 2. Frank

  Graag een flitspaal op de loevenhoutsedijk

 3. Lachgas

  Plaatsen van dit soort zaken houdt mensen niet tegen. M.a.w. het verkeer veiliger maken is kul. Het is gewoon geldkoe.

 4. Lombokker

  Die palen flitsen voornamelijk mensen van buiten de stad. De echte verkeersterroristen weten precies waar ze staan, en gaan daar dan even van het gas af. Als je die laatste categorie ook aan wil pakken, zal dat met mobiele controles op steeds andere plekken moeten gebeuren.

 5. Scherpschutter

  Lachgas

  Natuurlijk is het een business model voor de staat. Met veiligheid heeft het geen moer van doen, het is gewoon gratis geld oprapen voor de overheid. Gelegaliseerde roof met maximale ROI. Slechts 1x een paal neerzetten en geatomatiseerd cashen tot in lengte van dagen.

 6. Erwin

  Zet er 1 op de Adelaarstraat. Binnen de kortste keren heb je een veelvoud van die 12.000 bekeuringen!

 7. TJA…

  Waarom worden er niet veel meer geplaatst? In de reacties worden al plekken genoemd en er zijn er vast wel meer. Aso’s worden erdoor gepakt en de gemeente komt wat ruimer in zijn (haar?) financiële jasje,

 8. TJA…

  Een grote groep aso’s wordt zo helaas niet geraakt. Welke? U raadt het vast wel: fietsers…

 9. Koel Hoofd

  Gratis geld voor de overheid want voor de veiligheid werkt het niet.

 10. Trebor

  Ja lachgas,, idd en als je je aan de snelheid houd is dat toch niet erg

 11. Cor

  Scherpschutter over de Sweder van Zuylenweg: “handhaven is simpelweg de oplossing”

  De overheid zet flitspalen in om efficiënt en geautomatiseerd te handhaven op deze racebanen, iets wat SS toch zou moeten aanspreken. Krijgen we nu ineens huilie huilie over roof en gratis geld oprapen.

  Hoe wou je dan handhaven? Ambtenaren daar neerzetten? Kopje thee drinken met die mensen? Foei? Smileyborden?

  Ik dacht dat je uitgecheckt was trouwens.

 12. GeenStijl@Utrecht 🤫

  Nederland flitslamp bij uitstek,maar echt handhaven op verkeershufters is toch echt nog een dingetje voor de politie en justitie.
  Het is leuker om het CJIB bonnen te laten sturen bij 5km te hard,het draait alleen maar om de euro’s, zodat het huishoudboekje klopt.

 13. JdV

  Heerlijk. Flitsmeister. Zelfs mobiele controles worden soms al terwijl ze nog aan het opbouwen zijn al keurig gemeld. Krijg echt nooit meer snelheidsbekeuringen sinds ik de app en de flitsmeister one in beide auto’s heb geinstalleerd. Kan het iedereen aanbevelen.

 14. Justin

  Het is ook wel moeilijk natuurlijk om je gewoon aan de snelheidsregels te houden…

 15. Piet

  @Geenstijl, Nederland is totaal geen flitsland bij uitstek. In heel Nederland staan er zo’n 900 bijvoorbeeld België heeft zo’n 2000 flitspalen. Met heel wat minder strekkende kilometer asfalt.

 16. JdV

  @Piet. We hebben het over werkende flitspalen. Slechts 70% van de palen in Belgie werkt maar. En nog veel meer zijn uitgeschakeld wegens het ontbreken van verwerkingscapaciteit bij de politie. Zoals vaker in België lijkt het op papier allemaal erg mooi.

 17. Piet

  @Jdv probeer het eens uit zou ik zeggen. Rij 10 flitspalen in België voorbij met te hoge snelheid en check achteraf of je maar 3 bekeuring binnen krijgt(overigens is het boete bedrag in België een stuk hoger).

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).