Wethouder niet blij met planning van onderhoud fietsenstalling Vredenburg: ‘Verdient geen schoonheidsprijs’ Wethouder niet blij met planning van onderhoud fietsenstalling Vredenburg: ‘Verdient geen schoonheidsprijs’

Wethouder niet blij met planning van onderhoud fietsenstalling Vredenburg: ‘Verdient geen schoonheidsprijs’

Wethouder niet blij met planning van onderhoud fietsenstalling Vredenburg: ‘Verdient geen schoonheidsprijs’
Wethouder Lot van Hooijdonk is ‘niet gelukkig’ met de planning van het onderhoud aan fietsenstalling Vredenburg. De fietsenstalling moet in oktober en november dicht voor onderhoud. Stadsbelang Utrecht vroeg zich af waarom dit onderhoud zo kort van tevoren is aangekondigd en wil weten waarom het werk in de drukke maanden oktober en november is gepland.

Wethouder Lot van Hooijdonk is ‘niet gelukkig’ met de planning van het onderhoud aan fietsenstalling Vredenburg. De fietsenstalling moet in oktober en november dicht voor onderhoud. Stadsbelang Utrecht vroeg zich af waarom dit onderhoud zo kort van tevoren is aangekondigd en wil weten waarom het werk in de drukke maanden oktober en november is gepland.

De fietsenstalling aan het Vredenburg heeft 833 plekken en is een van de populairste van de stad. Door dat intensieve gebruik gaat de slijtage van de fietsenstalling ook snel. De gemeente laat daarom nu onderhoud doen aan de vloer, de muren en het plafond. Fietsers die de stalling willen gebruiken worden tijdens de werkzaamheden doorverwezen naar de stallingen bij House Modernes, Laag Catharijne en de Neude. De stalling aan de Lange Koestraat wordt ook tijdelijk openbaar toegankelijk.

De communicatie en de planning van het onderhoud riepen bij de fractie van Stadsbelang Utrecht wel vragen op. De partij vroeg de wethouder donderdag in het wekelijkse vragenuur dan ook om opheldering. Zo vroeg de partij zich af waarom er ‘pas in zo’n laat stadium geïnformeerd is over het onderhoud van de fietsenstalling’. Ook wilde de fractie weten waarom het onderhoud gepland is in oktober en november ‘terwijl dat de maanden zijn dat de fietsenstalling extreem druk is’.

‘Verdient geen schoonheidsprijs’

Wethouder Lot van Hooijdonk gaf gelijk aan ook niet blij te zijn met de gang van zaken. “Dit verdient geen schoonheidsprijs”, begon Van Hooijdonk haar reactie. “Ik ben daar zelf ook niet gelukkig mee, maar er viel op een later moment niet meer op bij te sturen.”

Volgens de wethouder is de planning van het onderhoud met verschillende partijen besproken, maar ‘niet met genoeg mensen’. Er is al vroeg overleg geweest met Klépierre en TivoliVredenburg, maar binnenstadsondernemers werden pas later ingelicht. “Ik had graag gezien dat dat in hetzelfde stadium wel gebeurd was. Dat is pas veel later gebeurd en wat mij betreft dus ook te laat.”

Niet op een ander moment

De werkzaamheden aan fietsenstalling Vredenburg zijn afgestemd met andere werkzaamheden in het gebied, wat het volgens Van Hooijdonk niet mogelijk maakte om het onderhoud op een ander moment te doen. Daar komt bij dat de fietsenstalling helemaal dicht moet vanwege het werk aan de vloer. “Dat is een soort gietvloer en dat kan dus niet in segmenten geknipt worden. Daarom moet het echt helemaal leeg om vernieuwd te worden.”

De gemeente probeert wel de periode dat de fietsenstalling dicht is zo kort mogelijk te houden. “Daar zetten we nu alles op in, zodat de overlast beperkt is.”

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. ToegankelijkUtrecht

  Je verwacht het niet. 🥴
  Waarom wordt deze stalling ook niet gelijk toegankelijk gemaakt, nu blijft de schuine helling. Alleen verven en opleuken. Geen prioriteit voor toegankelijkheid, past ook goed bij de fietsers die blindengeleidestrook blokkeren bij TivoliVredenburg. Dikke middenvinger naar Utrechter met beperking. Utrecht is geen toegankelijke gemeente, hoewel ze pretendeert dat wel te zijn.

 2. Wim

  Tsja, ambtelijk Utrecht en plannen/organiseren….

 3. Baliekluiver

  De gemeenteraad moet niet zo zeuren. Het is besproken met Klépierre, en dat is logisch want zij zijn de baas in Utrecht!

 4. Tim

  Wordt lachen als er grote concerts/voorstellingen zijn in TivoliVredenburg. Het puilt normaal gesproken al helemaal uit van de fietsen als het daar volle bak is.

 5. JdV

  Dus de wethouder van de gemeente utrecht is boos op de afdeling van de gemeente die verantwoordelijk is voor planning en onderhoud? En dat is nieuws omdat? Wellicht omdat zij zelf graag had gezien dat de binnenstadsondernemers eerder werden ingelicht? Conclusie: de wethouder heeft dit niet aangegrven. Of wel aangegeven maar ze negeren haar dat kan ook.

 6. Bert

  Gaan ze toch gewoon naar een andere stalling? De belangrijkste verkeersaders worden ook gewoon voor meerdere maanden, zo niet jaren dichtgegooid (ook wegens slechte planning).

  Alleen daar hoor je de wethouder nooit over.

 7. Cico

  offtopic, maar ‘House Modernes’ verdient echt een prijs voor de lelijkste naam ooit. Wat voor taal is dit, Frengels?

 8. buurtbewoner

  maak (weer) van smakkelaarsveld een tijdelijke fietsenstalling

 9. Herman

  En als ze wachten met onderhoud en de boel ziet er verlopen uit….
  Dan meldt zo’n partij zich met de vraag waarom er geen onderhoud wordt gepleegd.
  Politiek is opportunisme ten top.

 10. Nina

  Dan maar geen onderhoud doen? Wat is dit voor een non-discussie? Er zijn belangrijkere zaken om je druk over te maken als gemeenteraad.

 11. Karin

  Met Cico vraag ik me af hoe we “House Modernes” moeten uitspreken: Engels, Frans? Wie heeft dit bedacht? SAREF? Syntrus (uit het Latijn?) Achmea Real Estate and Finance? Waarom is het een “huis”? Wie woont er? Op een moderne manier?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).