Advocaat liquidatieverdachte Redouan T.: Kroongetuige OM liegt | De Utrechtse Internet Courant Advocaat liquidatieverdachte Redouan T.: Kroongetuige OM liegt | De Utrechtse Internet Courant

Advocaat liquidatieverdachte Redouan T.: Kroongetuige OM liegt

Advocaat liquidatieverdachte Redouan T.: Kroongetuige OM liegt
De flat aan de Faustdreef waar het lichaam van Hakim Changachi werd gevonden. Foto: DUIC / Robert Oosterbroek
Nabil B., kroongetuige in het proces rond de liquidaties in Utrecht en Amsterdam, liegt. Dat zegt de advocaat van Redouan T., de belangrijkste verdachte in het onderzoek naar de huurmoorden.

Nabil B., kroongetuige in het proces rond de liquidaties in Utrecht en Amsterdam, liegt. Dat zegt de advocaat van Redouan T., de belangrijkste verdachte in het onderzoek naar de huurmoorden.

Inez Weski, advocaat van de nog voortvluchtige Redouan T., meldt dat in een persverklaring. Kroongetuige Nabil B. uit Utrecht heeft meerdere verklaringen afgelegd over een reeks liquidaties in Amsterdam en Utrecht, nadat hij een deal sloot met het Openbaar Ministerie.

De 30-jarige B. zit zelf al sinds november vast op verdenking van betrokkenheid bij  de vergismoord op de Faustdreef in Overvecht waarbij Hakim Changachi om het leven werd gebracht. Ook wordt B. in verband gebracht met het voorbereiden van de moordaanslag op het leven van Khalid H., een paar dagen later. Nabil B. wees de nog voortvluchtige Redouan T. aan als opdrachtgever van de moorden.

Desinformatie

Volgens advocaat Inez Weski lijken de verhalen die over haar cliënt de ronde doen “op fictie gebaseerd” en is er in de media desinformatie verspreid over T. Haar cliënt zelf is nog voortvluchtig: het OM heeft een prijs van 25.000 euro toegezegd voor de tip die tot zijn aanhouding leidt.

De zaak is een onderdeel van de vervolging van de twee schutters en twee andere uitvoerders van de liquidatie van Changachi en de moordpoging op H. De tussentijdse terechtzittingen in deze twee zaken staan gepland op 26 maart en 12 april. De opdrachtgevers van de liquidaties worden in de zaak Marengo behandeld.

3 Reacties

Reageren
 1. Vissers

  Goh, verrassend dat de advocaat van de beschuldigde dat zegt 😀

 2. Berend

  Verdachte is zo onschuldig dat hij voortvluchtig is.

 3. [email protected]

  Wat voor een betrouwbaarheid gaat er uit, van een verklaring van een crimineel in het nauw, is er bewijs voor zijn belastende verklaring.
  Deals met criminelen doet geen recht aan de rechtstaat, ja alleen voor het OM om te scoren.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).