Politie Utrecht houdt in drie dagen twaalf mannen aan op verdenking van drugsdealen Politie Utrecht houdt in drie dagen twaalf mannen aan op verdenking van drugsdealen

Politie Utrecht houdt in drie dagen twaalf mannen aan op verdenking van drugsdealen

Politie Utrecht houdt in drie dagen twaalf mannen aan op verdenking van drugsdealen
Foto: Politie
Twaalf mannen zijn van maandag tot en met woensdag in Utrecht-Zuid aangehouden op verdenking van drugsdealen. Dat gebeurde naar aanleiding van een gezamenlijke opsporingsactie van de politie, de gemeente, de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie (OM).

Twaalf mannen zijn van maandag tot en met woensdag in Utrecht-Zuid aangehouden op verdenking van drugsdealen. Dat gebeurde naar aanleiding van een gezamenlijke opsporingsactie van de politie, de gemeente, de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie (OM).

In een drie dagen durende actie werden er twaalf dealers, met de leeftijden van 18 tot en met 31 jaar, van straat gehaald. Van hen komen er negen uit Utrecht en drie uit IJsselstein. 

In totaal nam de politie een kleine 25.000 euro in beslag, 150 gram cocaïne, ruim 500 gram hasj en een grote hoeveelheid heroïne, 25 bolletjes en twee zakjes bruine cocaïne, 78 bolletjes en 85 zakjes witte cocaïne en negen pillen.

‘Drugshandel ontmantelen’

In het kader van de gezamenlijke opsporingsactie werden er in november en eerder in december ook al vier dealers opgepakt. De aanhoudingen horen bij een aanpak van drugshandel waar ook de gemeente, Belastingdienst en OM deel van uitmaken. 

Burgemeester Dijksma: “De politie geeft met de vele arrestaties, de afgelopen dagen én de afgelopen maanden een belangrijk signaal af: drugshandel loont niet en pakken we hard aan. Het onderzoek gaat door en we benutten alle mogelijkheden om deze drugshandel verder te ‘ontmantelen’.”

Het afgelopen jaar zijn in verschillende onderzoeken, gericht tegen de drugshandel in Utrecht-Zuid, ook al elf verdachten aangehouden. Acht van hen zijn veroordeeld tot jeugddetentie en gevangenisstraffen tot 18 maanden.

Tekst loopt door onder tweet

Jongeren in criminaliteit

In samenwerking met hulpverleners, ouders, jongerenwerk en scholen in de buurt wil de gemeente Utrecht de aanwas van jongeren in de criminaliteit proberen tegen te gaan. 

Op scholen wordt er bijvoorbeeld een brief verspreid over de aanhoudingen. Het is de bedoeling dat leerkrachten de zaak dan in de klas kunnen bespreken. Ouders die zich zorgen maken om hun kind, kunnen ook rekenen op hulpverlening.

13 Reacties

Reageren
 1. Mark

  Goedzo! Eindelijk actie. En nu hopen op lange celstraffen

 2. Lombokker

  Ik weet zeker dat de mensen in Hoograven erg blij mee zullen zijn. In het verleden hebben we die ellende hier ook in de buurt gehad, dat wens je niemand toe. Fijn dat hier wat aan gedaan wordt.

 3. alex

  Wanneer gaan we het eens over de opvoeding van deze jongens hebben?

 4. Hidde Druks

  He, wat goed! Ben alleen nu wel mijn dealer kwijt. Iemand tips?

 5. Hidde Druks

  Hé, wat goed bezig! Ben alleen wel nu mijn dealer kwijt. Iemand een nummertje voor me?

 6. Scherpschutter

  Nou nou. Wat een daadkracht. In een heel jaar liefst 23 loopjongetjes met kleine porties drugs van de straat gehaald (lees: twee weekjes opgesloten), die morgen weer vervangen zijn door andere knaapjes…

  Het zal de georganiseerde misdaad wel dun door de broek lopen nu met deze ‘krachtige aanpak’. LOL!

 7. Géénstijl @Utrecht

  Dit is toch echt een probleem van de schaamtecultuur in Utrecht en omstreken.

 8. Bromsnor

  Bromsnor wordt hier erg gelukkig van. Hulde.

 9. Pee

  Op straf hoef je niet te rekenen.

 10. Fleghm

  Stonden die toevallig allemaal bij de Esso aan de Weg der verenigde naties? Want volgens mij is het daar iedere avond prijs schieten voor de politie.
  Als ze eens gingen controleren.

 11. Willem

  Mooi, vlak voor de jaarwisseling nog wat laaghangend fruit oppakken – goed voor de cijfers over 2020.
  De echte ondermijnende criminaliteit tiert welig. Maar ja, dat is te lastig voor bromsnor.

 12. bawang putih

  @Hidde Druks
  op de kroonstraat ter hoogte van nr.25 staat regelmatig iemand die verkoopt

 13. Jantje

  Ik zie het hier ook in rivierenwijk dat er vanuit de auto gewoon gedeald wordt. Ook als ik voor mijn huiskamerraam blijf staan en hun aan kijkt. Het doet ze niets blijven lang hangen voor de deur en gooien alle losse troep uit de auto en rijden weg.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).