Taghi en Razzouki ook gezocht voor moord op Ranko Scekic in Overvecht | De Utrechtse Internet Courant Taghi en Razzouki ook gezocht voor moord op Ranko Scekic in Overvecht | De Utrechtse Internet Courant

Taghi en Razzouki ook gezocht voor moord op Ranko Scekic in Overvecht

Taghi en Razzouki ook gezocht voor moord op Ranko Scekic in Overvecht
Said Razzouki (linksboven) en Ridouan Taghi (rechtsboven). Op de achtergrond het plaats delict van de Utrechtse vergismoord
De politie heeft ook aanwijzingen dat de vermeende opdrachtgevers van verschillende moorden in Utrecht verantwoordelijk zijn voor de moord in juni 2016 op Ranko Scekic. Dat meldt het programma Opsporing Verzocht. Hij werd in juni 2016 geliquideerd op de Kretadreef in Overvecht.

De politie heeft ook aanwijzingen dat de vermeende opdrachtgevers van verschillende moorden in Utrecht verantwoordelijk zijn voor de moord in juni 2016 op Ranko Scekic. Dat meldt het programma Opsporing Verzocht. Hij werd in juni 2016 geliquideerd op de Kretadreef in Overvecht.

Scekic zou een aantal dagen na zijn moord een verklaring afleggen tegen een liquidatiebende. Die bende zou hebben gewerkt met een dodenlijst. De politie denkt nu dat Taghi en Razzouki ook van deze moord de opdrachtgevers waren. Zij worden beiden verdacht van betrokkenheid – als opdrachtgever – bij verschillende moorden. Een kroongetuige heeft hen aangewezen als de verantwoordelijken voor de vergismoord op de Faustdreef in Overvecht. Er is een beloning uitgeloofd van 25.000 euro voor de tip die zorgt voor de aanhouding van een van beiden verdachten.

Voor de liquidatie van Scekic werd een 23-jarige man opgepakt, maar er bleek te weinig bewijs te zijn. Het gaat volgens het AD om Zakaria A. – bekend als de schietende pizzakoerier – die ook wordt verdacht van de moord op Martin Kok.

Kroongetuige

Het Openbaar Ministerie maakte vrijdag bekend dat er wordt gewerkt met een 30-jarige kroongetuige. Hij heeft verklaringen afgelegd over een reeks liquidaties in Amsterdam en Utrecht. Hij is zelf betrokken geweest bij de moord aan de Faustdreef waarbij Hakim Changachi overleed. Changachi was echter niet het eigenlijke doelwit.

De politie zegt dat in de wereld van Taghi en Razzouki de kopstukken de liquidaties laten uitvoeren door loopjongens. “Ze schakelen loopjongens in voor snelle auto’s, er worden jongens geritseld voor wapens, en er worden weer anderen ingehuurd om de moord te plegen. Vaak hebben die loopjongens zelf geen idee voor wie ze zo’n klus opknappen, en het mislukt soms ook op een gruwelijke manier, omdat ze de verkeerde doodschieten.”

De politie heeft de afgelopen jaren bij verschillende zaken zulke loopjongens kunnen aanhouden, maar vaak bleven de mannen achter de schermen onaantastbaar.

Verdachten

Ridouan Taghi wordt gezien als het grote brein achter de liquidaties. Hij is 40 jaar oud. De politie houdt er sterk rekening mee dat Ridouan Taghi gebruik maakt van andere identiteiten. In 2009 is Taghi uitgeschreven in Nederland en de politie weet niet waar hij sindsdien verblijft. Dat kan in het buitenland zijn, bijvoorbeeld Marokko. Maar de politie sluit niet uit dat hij ook nog steeds in Nederland zou kunnen zijn of weleens komt.

Saïd Razzouki is een vriend van Ridouan Taghi. De twee kennen elkaar vanuit Utrecht waar ze allebei zijn opgegroeid hij zou nauw samenwerken met Taghi. Hij is inmiddels 45 jaar oud. Ook van hem wil de politie weten waar hij op dit moment verblijft.

Anonieme mail

Er is onlangs tevens een anonieme mail verstuurd, blijkt uit de uitzending van Opsporing Verzocht, naar verschillende journalisten en websites. Er wordt door de schrijver van die mail informatie over allerlei liquidaties gegeven en daarbij wordt ook nadrukkelijk gewezen in de richting van Ridouan Taghi. De politie wil ook heel graag weten wie de mail heeft opgesteld en wie hem allemaal heeft ontvangen.

4 Reacties

Reageren
 1. elbuho

  “Scekic zou een aantal dagen na zijn moord een verklaring afleggen tegen een liquidatiebende.” Spooky.

 2. Lombokker

  Reouan Taghi wordt onder meer genoemd als opdrachtgever van een liquidatie, waarbij op een terras in Marrakech per ongeluk de zoon van een vooraanstaande rechter werd gedood. Uit Marokko zal hij dus wel wegblijven. Straffen zijn er een stuk hoger, en de gevangenissen zijn er nog echte gevangenissen.
  De kans is groter dat deze meneer zich in Dubai ophoud. Dubai is nogal populair bij topcriminelen, het heeft namelijk geen uitleververdrag met Nederland. Ook ben je er relatief veilig voor huurmoordenaars; die kunnen er de doodstraf krijgen.

 3. Pieter

  Was vroeger een engeltje op de basischool!

 4. Wim Vreeswijk

  Pieter: Op de kleuterschool zul je bedoelen, want op de lagere school ging het al mis !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).