Kunstwerk Intellectual Heritage hangt dan eindelijk aan de Bibliotheek Neude Kunstwerk Intellectual Heritage hangt dan eindelijk aan de Bibliotheek Neude

Kunstwerk Intellectual Heritage hangt dan eindelijk aan de Bibliotheek Neude

Kunstwerk Intellectual Heritage hangt dan eindelijk aan de Bibliotheek Neude
Het veelbesproken kunstwerk Intellectual Heritage van Maarten Baas hangt dan eindelijk aan de gevel van Bibliotheek Neude. Het heeft wat langer geduurd dan gepland, want het werk had er in 2020 al moeten hangen. Helemaal klaar is het overigens nog niet. De verlichting van het kunstwerk moet nog ingeregeld worden, dat kan ook nog wel een paar dagen duren.

Het veelbesproken kunstwerk Intellectual Heritage van Maarten Baas hangt dan eindelijk aan de gevel van Bibliotheek Neude. Het heeft wat langer geduurd dan gepland, want het werk had er in 2020 al moeten hangen. Helemaal klaar is het overigens nog niet. De verlichting van het kunstwerk moet nog ingeregeld worden, dat kan ook nog wel een paar dagen duren.

Onder toeziend oog van Maarten Baas is het 8 meter hoge en 12 meter brede kunstwerk met behulp van twee kranen, enkele hoogwerkers en een ladder opgehangen. Het werk is veelbesproken, er zijn liefhebbers en mensen die het maar niks vinden.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Baas wil met Intellectual Heritage het contrast laten zien. Het kunstwerk verbindt de drukte van de stad en het plein met horeca, festivals en vrolijkheid met de rust en het ingetogene dat een bibliotheek uitstraalt.

Tekst gaat verder onder afbeelding

De plaatsing van het kunstwerk heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Het kunstwerk had in de tweede helft van 2020 al aan de gevel moeten hangen, maar het project kreeg met een hoop vertraging te maken. Onder meer door corona, maar het kunstwerk zorgde zelf ook voor een hoop discussie. De plannen werden wel doorgezet en na aanpassing van het lichtplan, kwam er ook groen licht van de gemeenteraad.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Over licht gesproken, de verlichting moet nog ingeregeld worden. Dat gaat nog wel enkele dagen duren. Vanaf dan is het kunstwerk, met zijn Las Vegas-achtige stijl, neonlicht en kleurrijke, drukke vormen in volle glorie te zien. Daarbij moeten bewonderaars trouwens niet recht voor het kunstwerk staan, daar staat namelijk pontificaal een boom voor.

Poll: Het kunstwerk is een aanwinst voor Utrecht

View Results

Loading ... Loading …

107 Reacties

Reageren
 1. Marinus Klaasse

  Het gebouw is nu de sokkel voor een kunswerk. De architect van het gebouw heeft dit nooit zo bedoelt. Voor dat geld hadden er ook bomen op de Neude gemogen.

 2. Koch

  Horror!
  Weer getuigend van complete wansmaak!
  Waar is de commissie van welstand?
  Mag dit?

 3. Rob van Rob en Nico

  Ik zou het iets minder ingetogen en wat meer clichématiger maken, dat past veel beter bij Utrecht. Even bellen hierover?

 4. Hugo Aylva

  Prachtig geworden! Een mooie opsteker voor de Neude.

 5. Johnnie

  Schitterend !
  Een aanwinst en eyecatcher voor de stad.

 6. Utrechter

  Is er een bordeel gevestigd in het oude postkantoor ?

 7. s

  mijn god…😱

 8. Ton

  Kijk, met een grote boog er omheen. Het kunstwerk “Nederlandse Maagd in de tuin der provinciën” van Richard Roland Holst blijft gewoon in ere.

 9. Ihsan

  Ik vind het een mooi kunstwerk. Als het straks is verlicht komt het denk ik nog beter tot zijn recht. We houden vaak te krampachtig vast aan het verleden. En nu de Neudeflat slopen!

 10. w

  zelfs Jeff Koons had een ingetogener versie bedacht!

 11. Joni

  Ik vraag mij echt af welke Gemeentelijke commissie hier over gegaan is en van alle fantastische ideeën en mogelijkheden om de omgeving te verrijken, uitgerekend dit afzichtelijke apparaat op een prachtig gebouw komt te hangen.

 12. Nico

  Ik denk dat je voor het geld wat dit gekost heeft aardig wat mensen die het lastig hebben te eten had kunnen geven.
  Wat is kunst? Wat de gek er voor geeft,,,,,,,,

 13. wollie

  hangt binnen een maand verspreid over verschillende studentenhuiskeukens

 14. HenQ

  Een scène uit de Nederlandse versie van ‘idiocracy’ waarbij alle bibliotheken zijn vervangen door casino’s

 15. W.

  Gaaaaf!!

 16. G.H.

  Leonardo da Vinci, Auguste Rodin, Rembrandt… stuk voor stuk zouden zij, hadden zij dit meesterwerk zelf mogen aanschouwen, beamen dat hun eigen werk hiermee totaal irrelevant is geworden.

 17. de fietser

  ik fietste er vandaag een aantal keren voorbij, erg vet!

 18. Edith Leusink

  Als ik het gebouw was zou ik uit pure paniek terstond ineenstorten…

 19. Peter

  !$@##!%!@% Dit is crimineel!

 20. Ellen

  Omg wat een kermis… Hopelijk is dit tijdelijk…

 21. Niels

  Het lijkt wel een kermisattractie. Afschuwelijk.

 22. Don

  Gemeentelijke belasting met schofterige percentages verhoogd bezuinigingen op jeugdzorg enz enz en dan gaan de gemeentelijke belasting centen op aan deze kitscherige bagger werkelijk onbegrijpelijk.

 23. Leon

  Geinig.

 24. G. de Vries

  Wansmaak. De statigheid van dit prachtige gebouw om zeep geholpen.
  ‘Welkom in het kinderspeelparadijs met ballenbak’.
  De leeuwen bij de ingang huilen dikke tranen.

 25. W.

  Kleurrijke toevoeging aan het gebouw. Weet niet of dat voor de eeuwigheid is, waarschijnlijk niet, maar vind het er voor nu wel geinig.

  Nu wachten op de zoveelste herhaling van zetten in de comments hier. Kom op DUIC, we kunnen de 100 aantikken!

 26. Berk

  Ik vind ‘m hilarisch. Zo’n sober gebouw en dan zo’n ding erop

 27. Martin

  Hoera voor alle commissies die hier over vergaderd hebben en alle adviseurs. Na lang overleg is dit het geworden.

 28. Ilene

  Verschrikkelijk… wat een wanstaltig ding op dat prachtige gebouw…

 29. Gerald

  Het mooiste aan dit kunstwerk, vind ik, is dat je er met een hele grote boog omheen kan lopen – een paar straten verderop bijvoorbeeld 🙂

 30. Herman

  Sjeempie….
  Zo versieren ze in het zuiden tijdens de carnaval.
  Wansmaak ten top!

 31. RvD

  Begrijp nog steeds niet helemaal waarom de verplaatsing van een – niet van de straat zichtbaar – dakraam op mijn gemeentelijk monument werd afgewezen en dit wel is toegestaan op een rijksmonument. Daar zal je wel ambtenaar voor moeten zijn om te begrijpen.
  En begin wel een beetje bang te worden wat er onder die steigers van de Domtoren vandaan komt. Neon knipper verlichting?

 32. Andere

  Aah gezeur. Eindelijk weer eens kermis op de Neude. Fijn toch?

 33. Josz

  Het carnaval is vroeg dit jaar. Dit prachtige gebouw verdient beter.
  Had voor dat geld een aantal mooie bomen gekocht voor de Neude.

 34. Kaat

  Lelijk!

 35. Tom de Laat

  Het is op zich een mooi kunstwerk maar het ontsiert het achtergelegen kunstwerk van August Zinsmeister. Nu we toch kunstwerken voor kunstwerken plaatsen betaal ik graag mee om een kunstwerk voor dat van Maarten Baas te plaatsen. Christo en Jeanne-Claude kunnen het kunstwerk van Baas helemaal inpakken. Gelukkig is het slechts 200 meter lopen naar een prachtig Zinsmeister gebouw aan het Janskerkhof waar al sinds de jaren zeventig een lichtbak naast hangt met daarop Woolloomoollooo. Daar komt intellectueel ook met plezier samen, is dat werk van Baas niet gewoon een slappe kopie?

 36. Singelbewoner

  Mooi, prachtig stuk! Vooral in de tijdgeest. Voor de komende 20 jaar top.

 37. BW

  Afgezien of je dat kunstwerk mooi of lelijk vindt (en ja, ik vind het spuuglelijk); volgens mij is het not done om andermans kunstwerk te aan te passen, in dit geval het werk van de architect. Vreemd dat die Maarten Baas dat niet respecteert, want ik neem aan dat hij ook niet wil dat anderen aan zijn werk gaan rommelen (hoewel hij daar nu met goed fatsoen niet meer over kan/mag klagen).

 38. Ricard

  Ziet er cool uit! Mooi contrast met de rest van dit (in de winter) grijze plein.

 39. PvC

  Gelukkig zullen toeristen in Utrecht waarschijnlijk denken dat dit tijdelijk is. Wij als Utrechters moeten er blijkbaar maar mee leren leven.

 40. BdV

  Maar het is toch mooi dat bomen de waardering krijgen die ze verdienen? Met name deze. Vooral als hij begint uit te botten.

 41. Kloek

  Ik wist niet dat klooien met wordart/ windows 95/ 98 een ambacht was.

  Verder prima, wat vrolijkheid, maar had het zo groot gemoeten (?), waardoor we het kunstwerk van de architect (ook een kunstenaar en een ambacht) niet meer goed zien? Met name het entreeontwerp valt weg.

  Zijn er geen erven van de architect die hier eens wat reuring aan willen geven: kan en mag iemand zomaar het kunstwerk van een kunstenaar (de architect) aanpassen, wat Maarten Baas hier doet?

 42. Pee

  Dat ze dit kunst durven noemen .

 43. jos Stelling

  Waarom wordt dit een kunstwerk genoemd? De ‘ontwerper’ noemt zichzelf een ‘designer’ (en dat klopt natuurlijk) en dus mag iedereen zich met ‘het ontwerp’ bemoeien c.q. afwijzen. De stad is toch van ons allemaal. “Design voorwerpen” kennen andere criteria als die voor ‘de kunst’. Het is irritant om het begrip ‘kunst’ te gebruiken om iets door een onwillige strot te duwen (“kunst is nu eenmaal kunst”). Het doet de echte kunst en de discussie daarover ernstig tekort.

 44. Peet

  Mijn eerste gedachte .?
  Kermis

 45. Pol

  En nu de brand erin…

  Dat zou nml. mooi aansluiten bij zijn eigen kunstvorm van het verbranden van klassieke kunst.

  Zie: https://maartenbaas.com/products/where-there-s-smoke-1
  “In de natuur is alles in beweging, waardoor er een zekere schoonheid ontstaat. Toch is het een heel menselijke neiging om dingen te houden zoals ze zouden moeten zijn en ze mooi te houden zoals ze oorspronkelijk waren.
  Rook speelt met beide percepties van schoonheid.”
  Nadat de stukken zijn verkoold, worden ze bewaard in heldere epoxyhars, waardoor ze stevig genoeg zijn om weer functioneel te worden.
  In 2004 werkte Moss gallery in New York (VS) mee aan de Where There’s Smoke… serie: een verzameling designklassiekers van Rietveld, Gaudi, Eames, Sottsass en andere designiconen, verbrand door Maarten Baas.

 46. Henri Koopman

  Wat een schreeuwende lelijkheid aan zon mooi gebouw, architect J.Crouwel had dit een gruwel gevonden. Zie de beelden in het gebouw streng en ingetogen.

 47. Gbrie

  Geweldig! Prachtig stuk. Verwijst op een moderne manier wat er in dit gebouw gebeurt.

 48. Mark

  Dat had dit gebouw echt nodig, het was nog niet af….. Het zegt veel over de gemeentelijke instanties die dit wel OK vinden. Het valt op hoe sommigen schreeuwerige verlichte teksten in het stadsbeeld normaal of zelfs ‘gaaf’ vinden en hoe anderen dat juist helemaal niet vinden. Misschien wil de ontwerper van dit object die discussie een ‘boost’ geven, dat lukt dan aardig….. Wel jammer dat daar een monument voor wordt misbruikt, het had ook in de stationshal kunnen worden gehangen met iets andere ‘word art’, dan verpest je toch minder….

 49. Peter

  Afschuwelijk! Wansmaak! Ik neem voortaan wel de andere ingang.
  Gauw weer afbreken.

 50. Rutger

  Baas maakte ooit furore met het in de fik steken van een Rietveld stoel, hopelijk is de stroom in dit ding niet goed aangelegd zodat tie smelt, wordt hij mooier van.

 51. Hetty

  Het kunstwerk doet de naam van de ontwerper ervan eer aan, want wat een baas ! Als ik het oude postkantoor was, zou ik zeker niet instorten, maar blij zijn met deze facelift, die mijn donkere en strenge trekken ineens veel vrolijker maakt, en voor mij persoolijk veel uitnodigender. De biep is ook niet alleen boeken, maar nog veel en veel meer, en dat weet dit kunstwerk uitstekend te verwoorden. Kortom, naar mijn mening een aanwinst voor Utrecht.

 52. Katja

  AAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRGGGGGGGGGGGGG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 53. Charles

  Persoonlijk had ik het kunstwerk liever gezien boven de nieuwe ingang van Tivolivredenburg maar vermoedelijk heeft de Adviescommissie Beeldende Kunst en Vormgeving (ABKV) hier een andere kijk op. Misschien is het een goed idee als de ABKV eens breed openbaart wat haar advies betreffende het kunstwerk is en wie weet zien de nu mopperende Utrechters het licht dan wel anders schijnen.

 54. Brockbernd

  Walgelijk….

 55. WJM

  Het is nog afschuwelijker dan het mij werd voorgeschoteld!
  Smakeloos!

 56. WJM

  Ohja…..Kan iemand mij vertellen, een journalist misschien, wat de kosten van dit ‘design’ zijn? Wat is het bedrag dat de raadsleden hebben gehoord?

 57. Gerrit

  Walgelijk, wat een kitsch. Alsof je voor een zuurstokkenkraam op de kermis staat.

 58. Annet Raaijmakers

  Hoe is het toch mogelijk dat het blijkbaar onbestaanbaar is dat je ergens een keer gewoon met je tengels van afblijft. De architectuur van dit gebouw, of het je smaak is doet er in de architectuurgeschiedenis niet toe, is een icoon van de Utrechtse binnenstad dat gekoesterd zou moeten worden. Maar nee: we verkrachten de volledige pui met een object dat het niveau heeft van basisklas kunstacademie. Het hele centrum van Utrecht hangt al vol met levensgrote schreeuwende logo’s waarvan de meeste ook geen schoonheidsprijs verdienen. Akelig, maar het zij zo, dergelijke commerciele uitingen zijn blijkbaar niet te keren. Maar om nu te menen op een van de monumentale gebouwen van Utrecht een buitengewoon kinderachtige compilatie met gratuite oneliners (KAFKA!) van het in het hele centrum al aanwezige neongeweld op te moeten hangen, ik kan er met mijn verstand niet bij. De twee leeuwen zouden genoeg moeten zijn. De gedachte alleen al wat er met het budget voor deze blamage gedaan had kunnen worden om van de Neude een memorabel plein te maken. Ik schaam me kapot over zoveel respectloze onkunde van de beslissers.

 59. png

  Hoe kan je de idiotie van de (gevel)reclamewedloop effectief onder de aandacht brengen? Nou zo dus.

 60. Nina

  Je ziet het gebouw niet meer door deze schreeuwerige, aandachttrekkende dingen. Kunst? Nee! Kunst is gemaakt door de architect van het gebouw.

  De ontwerper van de ufo op “de inktpot” had het wel begrepen.

 61. Gert Mombers

  Haha, ik vind het mooi. Utrecht is al een museum, dus dit werk kan er prima bij.
  @Jos Stelling, ik snap u niet helemaal… U bedoelt dat dit geen kunstwerk genoemd mag worden omdat Maarten Baas een designer is? Of dat er andere criteria gelden voor kunst in de openbare ruimte? Hoe zit het met het werk van Ilya Kabakov aan uw eigen gebouw (Louis Hartlooper Complex)? Dat vind ik ook mooi, maar is dat dan kunst omdat de maker zich een kunstenaar noemt? Kunstenaar is bij mijn weten geen beschermd beroep. Groet Gert, kunstenaar.

 62. Binnenstadsbewoners

  Nou nog de kermis klanten met accordeon in huren Inc kermis op de Neude
  Wat speelt zich toch af , in de hoofden van de adviescommissie

 63. Marcel

  Wat een gruwelijk lelijk gedrocht. Is eventueel alleen maar geschikt boven de ingang van een kermisterrein, verder maar hopen dat het binnen no time kapot gaat en wordt weggehaald wegens een overmaat aan klachten. Lichtvervuiling, is dat niet zo’n dingetje waar de linkse partijen normaal gesproken zo op tegen zijn? Waarom nu dan goedgekeurd? Bah.

 64. Lois

  Ik schaam mij kapot als Utrechter! Wat is het doel van dit werk? Het kunstwerk sluit totaal niet aan bij de rest van het gebouw of de functie ervan. Wanneer iemand zich aangetrokken voelt om door deze onsamenhangende klont symbolen naar binnen te gaan, zijn er toch totaal verkeerde verwachtingen gewekt? Mensen die een boek willen lenen of willen studeren weten de bibliotheek toch wel te vinden. Het Postkantoor zou bekend moeten blijven om de originaliteit van het gebouw. Kunstwerk suggereert dat het gebouw opgefleurd of leuker gemaakt moet worden dan het is. Het verpest naar mijn mening het zien van de waarde van het gebouw. Als ik neon-pijlen en flikkerende lichten zou willen zien kan ik net zo goed naar de kermis gaan. Dit is pure rommel gemaakt met goedkope rommel materialen.

 65. Nico

  Past niet op dit mooie gebouw!!!!!

 66. Claudia

  Wat een stuk schroot. Walgelijk. Crouwel draait zich om.

 67. wobke

  Kunst met een Las Vegas
  achtige uitstraling,
  hahahaha
  Welkom in de gokmaatschappij

  (ga binnenkort eens langsfietsen)

 68. Yoshua

  Dacht dat er lampjes in zaten.
  Of knipperen die alleen in de avond en nacht.
  Onverlicht is het best een saaie boel.

 69. Koel Hoofd

  Hoezo heet dit intellectual heritage?
  Intellectual deprivation is een betere benaming.

 70. A. Telier

  Als deze stationaire praalwagen om te lachen is, zou bovenop dit nijvere knutselwerk een Bibliotheek Neude op schaal de grap wel compleet maken.

 71. Bomenknuffelaar

  Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat de boom voor de ingang van de bieb is “verdwenen”.

 72. Amoroso

  beeld-edit opties in bijv een smartphone laat dezelfde beeldtaal en typografie zien, het probleem van dit kunstwerk is dat het spoedig gedateerd is, ik denk al over 4 a 5 jaar zelfs!

 73. Amoroso

  behoorlijk groot wanstaltig gevaarte, kan de redactie ook even avondfoto’s maken aub?

 74. 73535635635435

  zodra boom ervoor blad heeft valt ie gelukkig minder op…

 75. w

  hopelijk maakt een valwindje een eind aan dit gedrocht

 76. Aniwe

  Toch weer kermis op de Neude…..

 77. Rinke Doornekamp

  Het ding is nog behoorlijk gedateerd ook, meer iets voor de ingang van een winkelcentrum uit de jaren 70 in de provincie.

 78. jos Stelling

  @ Gert Mombers: Ilya Kabakov noemt zich dan ook geen designer.(wellicht omdat in zijn werk elke praktische dienstbaarheid ontbreekt?). Waarom vindt u dit dan wel kunst? Als kunstenaar heeft u vast wel wat existentiële poëtische uitgangspunten. Ik heb kunst erg hoog zitten en is voor mij dan ook een levensvoorwaarde. Ik ben oprecht benieuwd naar uw kunst.

 79. Hans

  Ben even poolshoogte wezen nemen. Het voelt heel slecht om er onderdoor te lopen. Alsof je verplettert wordt onder een lawine van goedkope ideeën en loze kreten. Lawaai i.p.v. bezinning. Herrie i.p.v. denkruimte. Epileptische stuiptrekkingen krijg je ervan. Waarom moeten we dit visuele geweld opgedrongen krijgen? Waar is m’n metoprolol?!!
  Het is, kortom, een schreeuwerige miskleun. Een sfeerbederver. Een rotding, een prul, een domme blamage, een schandvlek, een ontheiliging van een prachtig historisch gebouw.
  Laten we een petitie starten om dit designprul heel vlug weer van de gevel af te trekken. Wie zet ‘m op poten, die petitie?
  Sorry Maarten Baas, dit willen we niet.

 80. cas

  De lijn tussen kunst en kliederen is nu wel helemaal vervaagd.

 81. Herman

  De ” kunstenaar ” van dienst zal wel tevreden zijn, veel reacties.
  Dat zijn werk tot gesprek leidt is de eeuwige goedmaker, waarmee deze prutsers altijd wegkomen.

 82. kermisklant

  zo! Utrecht maakt gehakt vandaag.

 83. Don

  @ Hans goed idee een petitie om het postkantoor van dit wanstaltige gedrocht te verlossen ik ga hem tekenen.

 84. bureaulesswatts.nl

  Het leuke van Utrecht is dat het een ‘stad ‘ is met dorpse allure .

  Hopelijk dat de essentie van reacties hierboven , volgende week tot uiting mag komen in de stembusuitslag , want duidelijk is dat men ‘progressief ‘ toch niet past bij Utrecht .

 85. Henkio

  Weer een bijdrage aan lichtvervuiling. Als bewoner van de binnenstad van Utrecht moet je soms de ogen dichtknijpen. Eindelijk die felle letters van ABN AMRO weg en dan dit er voor terugkrijgen, Geen kunst maar lichtvervuiling en verspilling. Jammer . .

 86. Realist

  Kijk ernaar en ontdek de overeenkomsten met het kneiterlinkse beleid. Prachtige ironie.

 87. Frank

  Lois je slaat de spijker op zijn kop. Pure verkrachting van het gebouw.

 88. Marco

  Wat een misplaatst gepruts weer, doet pijn aan de ogen.

 89. Willem

  Het kunstwerk doet nu al ‘zijn werk’

  https://www.npostart.nl/WO_NTR_16001028

 90. Scherpschutter

  @Koel Hoofd 13:57

  Spijker. Kop. Dat is ook exact de bedoeling. Het is geplaatst ómdat het zo lelijk en plat is.

 91. Merijn

  Prachtig!

 92. S

  Is het waar dat er Librarys staat ipv Libraries?

 93. BdV

  @bureaulesswatts – Niet iedereen die zich onder het progressieve gedeelte van de bevolking rekent heeft dezelfde smaak wat betreft kunstwerken / decoratie / vormgeving.

 94. Peter

  Alsjeblieft, wég met dit rommelige, mislukte en wansmakelijke geval! Een petitie is een prima idee. Had de gemeente eerder moeten doen, had kosten bespaard.

 95. BdV

  @S – Oei, ook dat nog. Het lijkt er inderdaad op….

 96. Quilindschy

  @S en BdV: Nee, dat is geen s maar gewoon een krul richting de onderstreping.

  Lekker stoken is altijd een goed tijdverdrijf online. En zo lekker anoniem, als je onzin verkondigt kan niemand je erop aanspreken.

 97. Binnenstadbewoner

  Past uitstekend. Neude e.o. is al een festivalterrein met grote terrassen, regelmatig festivals en optredens op Neude zelf en massa’s winkel- en uitgaanspubliek. Daar sluit dit naadloos bij aan.

 98. Joris

  Ga eerst eens een kijkje nemen, voordat u uw toetsenbord beroerd.

 99. Johanna

  Onvoorstelbaar dat dit lelijke kunstwerk op het mooie oude postkantoor geplaatst mag worden!

 100. Koel Hoofd

  Waar kan ik de petitie tekenen?

 101. Rose

  Hebt u een beroerd toetsenbord, Joris?

 102. Derk van Dorth, kandidaat gemeenteraadslid

  Wat een monsterlijk ding op dit prachtige monument. Gelukkig staat de boom over een tijdje vol in het blad en hoeven we er niet tegenaan te kijken.

 103. uuuuu030

  ik moet eerlijk zeggen , dat toen ik er langs liep het minder wanstaltig was als ik in 1e instantie dacht.
  blijf erbij dat ze het beter op het plein hadden kunnen zetten , het pand is echt mooi genoeg van zichzelf

 104. Geurt van de Wal

  Aardige versiering als het tijdelijk bedoeld is. Zware belediging van het monument als het blijft.

 105. Peter

  Doet als qua spanning met de omgeving denken aan de pyramides van het Louvre. Uitstekend contrast met de omgeving maakt dat het magnifieke gebouw nog beter tot uiting komt. Niet vergeten dat het daar nog niet zo lang geleden geleden gezellig terrasplein was, maar een lelijke taxistandplaats en parkeerterrein.

  Ik snap de onderbuikwoede wel. Zo gaat het vaak met publieke kunst. Kabouter Buttplug werd ook eerst gehaat en wordt nu geliefd.

 106. Bram Nieuwenhuis

  Geweldig leuk en vrolijk kunstwerk. Aanwinst voor de Stad!

 107. Bram

  Geweldig leuk en vrolijk kunstwerk. Aanwinst voor de Stad!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).