Utrechtse wethouder Eerenberg zegt zich maximaal in te zetten voor muzikale broedplaats dB’s Utrechtse wethouder Eerenberg zegt zich maximaal in te zetten voor muzikale broedplaats dB’s

Utrechtse wethouder Eerenberg zegt zich maximaal in te zetten voor muzikale broedplaats dB’s

Utrechtse wethouder Eerenberg zegt zich maximaal in te zetten voor muzikale broedplaats dB’s
Archieffoto dB's
De Utrechtse wethouder Eelco Eerenberg gaat zich er maximaal voor inzetten dat dB’s niet in de problemen komt. Dat heeft hij gisteren laten weten in een commissievergadering. Eerder deze week liet Paul de Brabander, oprichter en eigenaar van dB’s, weten dat hij vreest voor het voortbestaan van de muzikale broedplaats. 

De Utrechtse wethouder Eelco Eerenberg gaat zich er maximaal voor inzetten dat dB’s niet in de problemen komt. Dat heeft hij gisteren laten weten in een commissievergadering. Eerder deze week liet Paul de Brabander, oprichter en eigenaar van dB’s, weten dat hij vreest voor het voortbestaan van de muzikale broedplaats. 

dB’s moet op 1 november van dit jaar vertrekken uit het CAB-gebouw in Utrecht. Er is weliswaar een nieuwe locatie aan de Vlampijpstraat in beeld, maar daar moet nog veel gebeuren. De Brabander vreest dan ook dat de werkzaamheden straks maanden stilvallen en dat zou zomaar het einde van dB’s kunnen betekenen. 

“We zijn een bedrijf met verantwoordelijkheden naar onder andere klanten en personeel. De stichting kan daarnaast vanwege de onzekerheid niks programmeren na 1 november. Een maand is wel te overzien, maar dat wordt nu opgerekt naar vier, vijf en mogelijk zes maanden. Het is een rampenplan aan het worden. Zo’n lange periode kunnen we niet gesloten blijven. Wij kunnen niet anders dan nu de noodklok luiden: alleen al door alle verloren tijd is de toekomst onmogelijk aan het worden”, zo liet De Brabander weten. 

Maximaal inzetten

Dat het onderwerp veel mensen aan het hart gaat, werd gisteren tijdens de commissievergadering wel duidelijk. De vergaderzaal van de Utrechtse gemeenteraad zat donderdag vol met betrokkenen die zich inzetten voor het behoud van dB’s. 

dB’s is een voorziening die bij Utrecht hoort. Zo zit ik erin en heb ik erin gezeten. dB’s koester ik zeer en laten wij niet aan haar lot over”, aldus Eerenberg tijdens de vergadering. De wethouder liet weten dat hij voor het zomerreces, dat over vier weken begint, meer duidelijkheid wil. Hij gaat dan ook in gesprek met de verhuurder en de huurder. “We houden allemaal collectief van dB’s en we gaan er druk op zetten dat het plan zoals bedacht er komt.”  

De wethouder gaat zich er dan ook maximaal voor inzetten dat dB’s niet in de problemen komt: “Ik ga me er maximaal voor inzetten. (…) We gaan iets fatsoenlijks verzinnen, waarbij alle partijen weer zeggen: ‘het komt weer goed’.” 

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Len

  Heel goed, want op deze manier ten onder gaan aan bureaucratie is het lelijkste wat je kan overkomen. En ik spreek uit ervaring.

 2. Frank K

  Kan er niks tijdelijk geregeld worden? Geen idee of het van binnen geschikt is, maar is dat voormalige AC restaurant op Lage Weide iets? Thoriumweg 1.

 3. J

  Maximaal ingezet en toch gefaald, is mij wel eens gebeurd

 4. Bas

  Karakteristiek beleid van de Gemeente Utrecht. Alternatieve voorziening beloven, maar uiteindelijk geen oplossing bieden. Waar hebben we dat eerder gezien? Vastgoed gaat boven alles en natuurlijk wordt er veel minder om de muzikant/creatieveling/kunstenaar gegeven. Die zijn toch immers creatief genoeg om zelf weer een nieuw plekje te vinden? Walgelijk beleid dat Utrecht al jaren langzaam tot een suffe yuppenstad maakt.

 5. Nina

  Ook maximale inzet leidt helaas weleens tot een teleurstelling.

 6. harry

  Maximale inzet klinkt inderdaad niet concreet. Helemaal niet als je de historie rond de noodzaak tot verhuizing bekijkt. Daarnaast een gemeente die (erg) lang over een vergunning doet en dan uiteindelijk voor het tweede deel geen tijdslijnen kan afgeven…

  Je zou zeggen dat je met 5.485 gemeente ambtenaren (alweer 276 extra ambtenaren dit jaar, bron https://www.utrecht.nl/bestuur-en-organisatie/werken-bij-de-gemeente/personeel-in-cijfers/) iets meer kan doen dan maximale inzet beloven.
  Zeg gewoon “ik regel dat voor september 2023 er een oplossing is. In ieder geval financieel en daarnaast een helder stappenplan met tijdslijnen”.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).