Bekijk hier het plan voor de horeca in Utrecht: ‘Sluit delen van Oudegracht en Stadhuisplein tijdelijk af’ | De Utrechtse Internet Courant Bekijk hier het plan voor de horeca in Utrecht: ‘Sluit delen van Oudegracht en Stadhuisplein tijdelijk af’ | De Utrechtse Internet Courant

Bekijk hier het plan voor de horeca in Utrecht: ‘Sluit delen van Oudegracht en Stadhuisplein tijdelijk af’

Bekijk hier het plan voor de horeca in Utrecht: ‘Sluit delen van Oudegracht en Stadhuisplein tijdelijk af’
Volle terrassen op de Neude. Foto: Marlot van den Berg / DUIC
Om ruimte te maken voor terrassen van Utrechtse horecaondernemers wil D66 tijdelijk wegen, zoals de Oudegracht, en pleinen afsluiten voor verkeer. Ook moeten er parkeerplekken voor bepaalde tijd worden opgeheven. Naast ruimte voor horecaondernemers moeten er volgens D66 ook plekken beschikbaar komen voor culturele instellingen.

Om ruimte te maken voor terrassen van Utrechtse horecaondernemers wil D66 tijdelijk wegen, zoals de Oudegracht, en pleinen afsluiten voor verkeer. Ook moeten er parkeerplekken voor bepaalde tijd worden opgeheven. Naast ruimte voor horecaondernemers moeten er volgens D66 ook plekken beschikbaar komen voor culturele instellingen.

Onder de noemer Summer in the City presenteert de partij een plan om horecaondernemers in de stad, die de afgelopen tijd hard zijn getroffen, tegemoet te komen. Zo moet er meer ruimte komen voor terrassen, ook op plekken waar dat voorheen niet werd toegestaan. Naast terrassen wil D66 ook dat er ruimte komt voor culturele evenementen en moeten buitenbarren worden toegestaan.

Het kabinet heeft eerder deze week bekendgemaakt dat terrassen vanaf 1 juni weer zijn toegestaan. Daarbij is wel de voorwaarde gesteld dat gasten minimaal anderhalve meter uit elkaar moeten zitten. D66 is de afgelopen tijd samen met ondernemers, binnenstadbewoners en andere partijen om tafel gaan zitten om te kijken hoe dit op een verantwoorde manier in Utrecht gerealiseerd kan worden.

Afsluiten

Uit die gesprekken is een plan opgesteld. Daarin staat onder andere dat delen van de Oudegracht en het Stadhuisplein tijdelijk worden afgesloten voor verkeer om op die manier ruimte te creëren voor terrassen en voor voetgangers. Ook staat erin dat bijvoorbeeld op parkeerplekken tijdelijk ruimte moet komen voor foodtrucks.

Er zijn locaties aangewezen waar voorheen geen terras werd toegestaan zoals bijvoorbeeld het Vredenburg, Lucasbolwerk, Moreelsepark, Mariaplaats en Breedstraat. Hieronder een overzicht van de aangewezen plekken.

(Tekst loopt door onder afbeelding)

Verantwoord

Maarten Koning van D66 benadrukt dat daarbij altijd gekeken moet worden dat de huidige coronaregelgeving niet in het geding komt. “Op het moment dat blijkt dat het niet op een verantwoorde manier kan, wanneer er bijvoorbeeld te veel bezoekers komen, zal je maatregelen terug moet draaien.”

Ook voor plekken buiten het centrum zijn plannen gemaakt. “Hoe beter we spreiden, hoe minder verplaatsingen van mensen”, is te lezen in het plan. Als voorbeeld zegt Koning dat er deze zomer soepeler moet worden omgegaan met het toelaten van bijvoorbeeld foodtrucks op plekken als de Haarrijnseplas en bij het recreatiegebied bij het Strijkviertel.

Sympathie

Koning verwacht dat het plan op veel sympathie kan rekenen. “Je helpt er immers iedereen mee, zowel de ondernemers als de gasten.” Of andere politieke partijen het plan volledig ondersteunen weet hij echter niet. “Ik denk dat de meerderheid wel voor het principe is, maar het kan zijn dat anderen kleine wijzigingen willen aanbrengen. Het plan is dan ook aanzet voor een discussie.”

De gemeente heeft eerder bekendgemaakt dat het verdelen van de schaarse ruimte in de stad een opgave wordt. In hoeverre de plannen van D66 dan ook doorgevoerd kunnen worden moet nog blijken.

Gekoppelde berichten

48 Reacties

Reageren
 1. Ahmo

  Klinkt goed, en inderdaad in het achterhoofd houden dat als het toch te veel overlast oplevert het weer teruggedraaid kan worden

 2. Gerben

  In het centrum zijn al meer dan genoeg terrassen. Dus als je het argument dat mensen zich niet te veel moeten gaan verplaatsen serieus neemt dan moet je juist vooral buiten het centrum extra terrassen gaan maken. Vooral in wijken waar nu een groot tekort is, bijv. Leidsche Rijn.

 3. Ooginaller

  Wat een fantastisch plan. Zo blijft de horeca draaien, hoeven ondernemers minder mensen te ontslaan en hoeft de overheid minder diep in de reserves te tasten voor bijstand en ondersteuning. Hierdoor blijft geld over om de (op het moment) torenhoge gezondheidsmaatregelen te kunnen bekostigen.

  Voor één zomer moet dat toch kunnen? Je helpt de horeca en je helpt de gasten. Wat mij betreft mogen ze er trouwens ook nog het Jaarbeursplein aan toevoegen.

 4. Don

  Gerben zo te lezen is er in oog in al ook behoefte aan een groot terras. Hebben jullie nog een plein of parkje over ooginaller ?

 5. Karla

  Ik mis Oog in Al op de kaart als een geweldige locatie voor dit plan. Dat is mooi, groen, met water, lijkt me een toplokatie! En je hebt Ooginaller alvast mee.

  Het lijkt me een prima idee om dit vooral BUITEN de binnenstad te doen. Op die manier scheelt het reisbewegingen en de binnenstad is op sommige plekken echt te krap. Terwijl er veel lokaties buiten de binnenstad ruimte zat hebben.

 6. wollie

  voor luidruchtige mensen zal 1,5 meter nit genoeg zijn; zie ook de zangkoren waarbij het virus razendsnel verspreidde na optreden of repetities.

  alcoholvrij zomertje dan maar? ook beter voor hart en vaatjes

 7. Helena

  Oh nee! Geen terras op het Nicolaaskerkhof.

 8. Peet

  Levensgevaarlijk plan
  Daar zijn ze bij het umc en diak straks niet blij mee
  De uitgaansavonden zal er een grote toeloop zijn
  Niet meer te handhaven
  Het virus zal zich rond spuwen op terrassen en in hordes uitgaansvolluk
  Dan komt er zeker een tweede en derde golf Corona , en dan is het echt over en uit met de horeca
  De politiek heeft ook de plicht haar burgers te beschermen
  Met deze opzet, brengt de politiek haar burgers in groot coronagevaar
  Niet doen
  D66 vvd pak je verantwoordelijkheid

 9. Bernhard

  Top! De stad zal weer helemaal opbloeien.

 10. Binnenstadbewoner

  Te zot voor woorden! De halve openbare ruimte in de binnenstad is al opgeoffert tbv de horeca in de afgelopen jaren en nu willen ze de rest ook! Daarmee word de historische binnenstad de gehele zomer een groot festival. Grootste dijenklapper: Koning verwacht dat het plan op veel sympathie kan rekenen. “Je helpt er immers iedereen mee, zowel de ondernemers als de gasten.”
  Dat is waarschijnlijk ook de enige twee groepen die Koning om een mening heeft gevraagd.

  De binnenstad is voor ons allemaal en niet 1 bepaalde bedrijfstak.

 11. Ooginaller

  Gerben en Karla: wat mij betreft maken ze hier ook wat extra ruimte voor terrassen, bijvoorbeeld bij Buurten, Kanaalzicht of Smoesjes. Of op het Beethovenplein. Een foodtruckje of een tappunt in Park Oog in Al? Ook prima. Ben niet zo van de niet-in-mijn-achtertuinmentaliteit.

  Ik heb het plan trouwens gelezen: De initiatiefnemer pleit ook voor extra ruimte op het Jaarbeursplein en in andere wijken buiten het Centrum en heeft daar ook locaties voor voorgesteld. Dus hij voldoet wel degelijk bij voorbaat al aan jullie feedback. Mooi voor mensen als jullie die het niet zien zitten om naar het centrum te gaan, toch? En mooi voor de horecaondernemers in die wijken. Ook zij kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken.

 12. JR

  Oogkleppen voor en drinken maar. De stad één groot terras.

 13. Peet

  Geen woord over binnenstadsbewoners

 14. Utregter

  Ik mis Leidse Rijn centrum in dit plan. Die horeca staat daar te verpieteren.
  Het lijkt mij dat de bewoners bepalen of dit acceptabel is. Een enkeling kan niet bepalen wat goed is voor een buurt.

 15. Jasper

  Mooi, weet ik i.i.g. waar ik de komende tijd/zomer niet moet en zal komen. Goed plan.

 16. witteknokkels

  Hoezo verpietert de horeca in Leidse Rijn? Is dat omdat de politiek daar geen aandacht aan besteedt of omdat het minder aantrekkelijk is om naar Leidse Rijn toe te gaan om daar op een terras te zitten? kan daar iets aan gedaan worden?

 17. Erwin

  @peet: als binnenstadbewoner vind ik dit een uitmuntend plan. En vele andere binnenstadbewoners ook…

 18. John

  Het is triest als ondernemers buiten hun schuld in de problemen komen. Maar wat voor ondernemer ben je nu als je niet instaat bent om 3 maanden te overbruggen.
  Ik zal niet direct de vergelijking met de fabel van de krekel en de mier maken, maar toch….. En dan de kwaliteit van de horeca. de koffie is slecht, het biertje te duur en in het Nederlands bestellen is ook maar de vraag. Kortom we hebben te veel horeca in de stad. En nu het plan D66, de partij die ouderen uit het openbare leven wil verbannen. De momenten dat ik me aan de binnen stad waag loop ik een grote kans mijn nek te breken over een giga verzameling fietsen die overal en ergens staan en over al die terrassen die nu al het huidige straatbeeld vervuilen. Dan gaan we nu de gracht vol zetten. En van wie is de openbare weg? Niet van de horecaondernemers. In Hoog Catharijne hebben we gezien hoe de openbare weg verworden is of moet ik de brug over de sporen noemen waarvan je niet met een trap naar het perron kan. Van wie is die stad.
  Kortom het is een heel slecht idee om de gracht en het Vredenburg vol met terrassen te zetten.

 19. C.

  Ha, ha, van Smeebrug tot Gaardbrug het gebied fietsvrij om het ‘op te offeren’ aan de horeca. Op dit moment is het hele voetgangersgebied in de binnenstad (o.a. Steenweg, Choorstraat, Lijnmarkt) al gewoon fietsgebied (en scooters). Dat voetgangersgebied handhaven we nu al niet; hoe gaat dat straks elders? In Utrecht is men gewoonn niet in staat wat dan ook te handhaven. Verder Curieus dat D66 nu ineens wel bepaalde delen van de stad vrij van auto’s wil kunnen maken; ten behoeve van horeca, waar anders ondernemers altijd maar vinden dat de binnenstad met auto’s bereikbaar moet blijven. Het zijn en blijven wonderlijke tijden! Wanneer gaan we eens nadenken dat echt alles toch anders zal moeten!

 20. Mikel

  Top plan. Uit 319 onderzoeken is gebleken dat er 1 besmetting heeft plaats gevonden in de buitenlucht. Dus mensen laat je niet gek maken. Buitenshuis is er echt een minimale kans op besmetting.

 21. Klaas

  Het zou fijn zijn als mijn opmerking van vanochtend/ vanmiddag gewoon geplaatst wordt.

  Ik denk dat het veel kan toevoegen aan het gesprek.

  Mvg. Klaas

 22. Ralph

  Ziet er uit als een uitstekend plan. En zo te lezen zijn er nog wel wat extra plekken te bedenken in de stad waar horeca uitbaters met een pop up terras een beetje inkomsten kunnen genereren in deze moeilijke tijd. Hoop dat de gemeente een beetje doorpakt en niet eerst nog allerlei inspraak gaat organiseren. Als het namelijk aan de notoire dwarsliggers ligt gebeurd er nooit iets. Zij geven niets om de werkgelegenheid, de zaak die ondernemers met liefde en hard werken hebben opgebouwd en het plezier dat velen hebben van een middag of avondje uit met een lekker hapje en/of drankje. Die zuurpruimen zien liever een hele bedrijfstak ter ziele gaan.

 23. Linlin

  Eens met Peet.
  Blijkbaar kunnen mensen hun verantwoordelijkheid niet nemen. Want de xon schijnt. En “we zitten al zo lang binnen”. Ja, dus?
  Nu massaal de stad in, straks de terrassen vol. En dan straks bij de tweede golf weer janken dat het allemaal zo erg is en lekker hypokriet klappen voor het zorgpersoneel.
  Laat die terrassen maar dicht tot er een vaccin is. Scheelt een hoop doden, en een hoop overspannen zorgpersoneel.

 24. Peet

  Erwin,,,ben benieuwd of ze dat op de longafd umc diak ook vinden
  Plan is levensgevaarlijk
  Geen handhaving,,,,lukt niet,,mensenmassa
  Cafees terrassen lopen vol,er wordt gedronken,,controle valt weg
  Virus gaat zich rond spuwen
  De ellende is niet te overzien
  Loop eens mee op longafd umc diak
  Sterkte,,,
  Met dank aan D66 vvd

 25. Ook binnenstadbewoner

  @peet, ik ben ook binnenstadbewoner en het klinkt mij als een top idee. En vele mede binnenstadbewoners met mij. De economie zal ook moeten draaien. Alleen al om de zorg te kunnen betalen. Zoveel overlast geven die terrassen ook helemaal niet. En mocht je je er toch heel erg aan irriteren dan ligt dan wellicht aan jou en zal je misschien op zoek moeten naar een rustigere plek om te wonen.

 26. GraagGezieneGast

  Geniaal idee! Zo help je de horeca en creëer je plek voor al die Utrechters die dolgraag weer een drankje doen. Er waren al te weinig stoelen voordat het Corona probleem opdook dus met de belachelijke 1,5 meter regel gaat het een chaos worden met maar 30% van de stoelen. Echt een prima idee dus. Oh en @peet; het valt me op dat je met regelmaat onder diverse artikelen je mening ventileert. Op zich prima natuurlijk maar het leven is een heel stuk aangenamer als je een keertje positief over iets bent. Is een nieuwe woning buiten het zo overvolle, zeer drukke en luidruchtige centrum of in een klein dorpje geen optie?

 27. Jaap

  @binnenstadbewoner en @peet
  We hebben het hier over 1 zomer zodat de droom van ondernemers overeind kan blijven. Een droom waar ze jaren heel hard voor hebben gewerkt en dit nu letterlijk in rook zien opgaan. En dan nog het behoud van duizenden banen.
  Lijkt me echt heel erg egoïstisch om niet allemaal een beetje in te leveren (1!zomer dus) zodat de hele stad/maatschappij straks weer een beetje op kan krabbelen.
  Denk eens na, koop oordoppen en besef je dat je iets goeds voor de mensheid doet.
  Ook een binnenstadbewoner die dit idee steunt!

 28. Pee

  Als er 20 mensen op een terras gaan zitten met 1,5 meter tussenruimte dan bezet je onderhand een hele straat.

 29. herman

  Doe aan spreiding, maak tijdelijke terrassen in de buitenwijken. Hoe meer terassen in de binnenstad, hoe minder ruimte voor de bezoekers, des te moeilijk de 1,5m te realiseren is.

 30. Binnenstadbewoner 2.0

  Ik lees nergens dat de Stad 1 groot terras wordt en er dus meer terras komt, wel dat er meer ruimte wordt vrijgemaakt.
  De terras ruimte is nu zo beperkt dat het bij de meeste bedrijven onmogelijk is om voldoende plekken te creëren het is een prima ondersteuning voor wat extra plekken waarbij je mag verwachten dat bezoekers van een terras of horeca gelegenheid ook hun eigen verantwoordelijkheid zullen nemen en de aanwijzingen opvolgen. Doen ze dat niet, dan snijden ze niet alleen in hun eigen vingers maar ook in die van de horeca ondernemers. Veel bedrijven hebben geen ruimte binnen Of hun terras met de nieuwe regels, dus dan is het fijn als ze daarvoor buiten tenminste iets terug kunnen krijgen. Ook in alle andere wijken is er vast ruimte op een prachtig plein of buitenruimte. Zoals altijd wordt er zoveel mogelijk met iedereen rekening gehouden om ook de overlast te beperken, een leven zonder overlast is er nu eenmaal niet maar geen muziek op de terrassen is een fijn begin. Horeca-ondernemers zijn ook gewoon hardwerkende mensen, net als hun werknemers en de meeste hebben ook gewoon een gezin en willen net als elke andere ouder het beste voor hun kinderen. Hun toekomst is van de één op de andere minuut in grote onzekerheid terecht gekomen. Een beetje minder ikke ikke ikke van sommige bewoners zou geen kwaad kunnen. Het de horeca gegund, goed plan..

  is het te druk blijf dan weg vind je het niet leuk ga er niet heen ben je grieperig blijf thuis maar geniet een beetje van het feit dat de stad weer een beetje tot leven komt.

 31. Ton

  Ik zou zeggen: verspreid dat liever over de hele stad. Voordat je het weet organiseer je vier evenementen per week. Dan kun je toch beter een festival ergens in de polder hebben waar je de mensenmassa nog een beetje kunt organiseren.

 32. Fred

  Fijn om te horen dat D66 graag weeer een aantal binnenstadbewoners wil motiveren naar een woning in een wijk buiten het centrum te gaan zoeken. Een van mijn dochters heeft al verhuisplannen omdat de de Utrechtse binnenstadsdrukte haar toch minder charmeert dan zij ooit had verwacht.

 33. Willem

  @ Erwin

  Speak for yourself. Maar niet voor mij, een van de échte binnenstadsbewoners.

 34. Koel Hoofd

  Idioot plan. Die 2e coronagolf komt zo sneller op ons af en zal ook groter zijn.
  Feestende meute slap van de alchol was immer de bron van corona besmetting in Europa, skiegebieden, carnaval, voetbalwedstrijden…
  D66 geeft duidelijk meer om het grote geld van het platte vermaak dan om de zorg.

 35. Bert

  @peet: ik heb het gevoel dat “de binnenstadbewoners” minder negatief tegenover horeca staan dan u doet voorkomen. Deze groep is ondervertegenwoordigd maar dat betekend niet dat die er niet is.

 36. Maarten

  “Je helpt er immers iedereen mee, zowel de ondernemers als de gasten.” Veelzeggend dat bewoners blijkbaar niet onder iedereen worden verstaan. Net zo min als mensen die slecht ter been zijn, of mensen met een kinderwagen die nu al vaak moeite hebben om door de beperkte voetgangersruimte op hun bestemming te komen. Gelukkig maar dat ‘iedereen’ met dit plan wordt geholpen.

 37. Bernhard

  Onze economie nog verder richting de afgrond sturen, zodat de twintigers en dertigers van nu hun hele leven krom zullen liggen. Alles om maar de babyboomers, die hun dagen in vrede, stabiliteit en de grootste denkbare welvaart hebben mogen doorgebracht, in leven te houden. Je mag het vast niet zeggen, maar dan kies ik – hoe wrang het ook klinkt – voor een tweede coronagolf. Openen die terrassen!

 38. Monique Overloon

  Doe zoiets in Zuilen! Mijn buren en ik smachten al een hele tijd naar wat meer leuke horeca en terrasjes hier. We zullen netjes afstand houden en geen herrie maken. En we kunnen lopend heen en terug. Doen!

 39. Bertje 030

  Misschien goed voor de horeca op korte termijn, maar funest voor de overige winkels in de betreffende gebieden, mensen zullen daar massaal wegblijven om te winkelen.
  Beter is, zoals hierboven al gesuggereerd is alles te spreiden in wijken waar geen andere winkels er de dupe van worden.

 40. Wessel van Alphen

  Wat een kortzichtige redenatie van de heer Maarten Koning van D66. Iedereen is het er mee eens dat winkeliers, waaronder ook horeca, geholpen moeten worden. De vraag is alleen hoe! Het transformeren van Utrecht naar een soort Salou is geen oplossing en zal op midden lange termijn de stad alleen maar onaangenaam maken. En dat is juist wat we niét willen. De hulp moet vanuit de overheid komen. Om winkeliers, dus ook horeca, te helpen moeten alle gemeentelijke belastingen en BTW worden opgeschort, zonder de consumenten prijs te verlagen, gedurende een periode van 6 maanden. Dat is een inkomstenverhoging van 20% voor de doelgroep. In 6 maanden is het verlies van 6 weken goedgemaakt. Dit in combinatie met de NOW en andere regelingen moet de winkelier, en dus ook horeca, helpen er weer bovenop te komen. Maar laat Utrecht alstublieft onaangetast. Wees realistisch, meneer Koning U maakt de stad kapot, voor eens een voor altijd. Niet doen!

 41. Erwin

  @Willem: interessant, er zijn dus ook échte binnenstadbewoners..? Benieuwd wat je daarmee bedoelt. En suggereer je dat De mening van deze categorie prevaleert boven de mening van “gewone” binnenstadbewoners? En wie zegt dat jouw mening de mening is van de échte binnenstadbewoner?
  Om je antwoord voor te zijn: ik woon aan de oudegracht, meer binnenstad kan je volgens mij niet krijgen.

 42. anna

  beste gemeente, kan er nog wel rekening gehouden worden voor mensen met een beperking. Zodat voor hun ook bereikbaarheid blijft bestaan?

 43. cas

  Was het openen van de terrassen niet een maatregelen om alles langzaam weer te openen…. Waarom willen ze dan ineens een massale uitbreiding doen als het idee van de overheid is dat behoedzaamheid voorop moet staan….
  En niet met simpele antwoorden komen van een paar horeca ondernemers die liever iedereen kapot zien gaan voor een paar euro…

 44. Alex

  Als lemmingen naar de afgrond…
  Ik mag toch hopen dat de terrassen pas na 2 uur open gaan. zodat de mensen welke deze moderne pest willen overleven daarvoor veilig boodschappen kunnen doen. De Russisch roulette spelers kunnen daarna wel op een terras gaan hangen.

  @ cas
  Met de huidige maatregelen passen er maar 1/3 gasten op een terras. Dus als je terras 3x groter maakt, dan word dat 3/3 dus ongeveer dus evenveel gasten als voor corona. Het gaat dus gewoon om de omzet op peil te houden. En de negatieve gevolgen voor de omwonenden, verslechterde bereikbaarheid en risico op een nieuwe corona uitbraak, moet je niet zo over zuren als de horeca en inkomsten voor de gemeente maar gered worden…
  Ik denk ook dat de ondernemers er volgend jaar nog wat extra tafels bijzetten want de verliezen van dit jaar moeten volgend jaar toch goed gemaakt worden.. En dan word het een vaste maatregel en hou je die grote terrassen.

 45. Klaas

  Er vallen mij een aantal zaken op.

  Zo worden er plekken aangewezen als terras waar geen horeca te vinden is: Nicolaaskerkhof en Moreelsepark. Op het Nicolaas bevindt zich wel het Centraal Museum, maar die hebben een binnentuin, met genoeg ruimte.

  Waar ook nog door D’66 en de ondernemers aan voorbij gegaan wordt, is dat we voorlopig met een restrictie te maken hebben met 10 personen tegelijk op een terras. Dat is alleen mogelijk te maken mbv reserveringen. Terrassen zijn dus niet bedoeld voor aanwaaiers. Dus ja, meer ruimte voor terrassen, nee tegen extra capaciteit maken.

  Bedenk ook dat de maatregelen die nu komen gericht zijn op het overeind houden van (horeca)bedrijven. Niet om eens even lekker een feestje te gaan bouwen. Daarom komt de naam ‘summer in the city’ alsof het het eerste de beste zomers festival is nogal wrang over. Ik krijg er een nare smaak van in de mond.

  Waarom foodtrrucks de vrije ruimte moeten krijgen begrijp ik niet echt. Het beleid moet er namelijk nog steeds op gericht zijn om mensen zoveel mogelijk contacten in het openbaar te laten mijden en nog steeds aan social distancing te doen. Dat bereik je niet door mensen massaal elkaar overal een nergens te laten opzoeken.

  Er worden iedere dag nog steeds 230 mensen besmet en het aantal doden lag de afgelopen weken nog steeds gemiddeld op 65-80 personen per dag. Cijfers waarvan iedereen in de week van 9 maart nog ernstig in paniek raakte overigens en nu doen we alsof we met cijfers die hoger liggen dan toen alles weer normaal is?

  D’66 is wat mij betreft wel af. Zeker omdat het bewoners-belang niet meegenomen wordt, zeker op plekken als rondom het Nicholaaskerkhof. In mijn ogen ene stiltegebied in de stad.

  Het beste plan zou overigens nog zijn als de gemeente met Horeca Utrecht en losse horecaeigenaren en vastgoedeigenaren om de tafel gaat zitten om panden die langdurige leegstand kennen, tijdelijk, tegen gunstige huurvoorwaarden te verhuren aan horecagelegenheden die te weinig binnenruimte hebben om 30 mensen veilig op afstand gelijktijdig te laten dineren. Je zou een bepaalde vierkante metergrens hiervoor kunnen hanteren. Een leegstand gaat er zeker komen de komende tijd.

  Ook zou de gemeente Utrecht gewoon de gemeentelijke belastingen en vergunningsbijdrages voor een half jaar kunnen afschaffen. Dat lijkt me zinvoller om horeca overeind te houden.

  Verder lijk het me slim om horecabeleid vooral op daghoreca toe te spitsen en niet nachthoreca, want een dronkemans-uitgaansleven-onder-invloed lijkt me niet helemaal handig in een pandemie waar we nog niet uitzijn.

 46. Hami

  @klaas Een kleine notitie: er is geen (corona)regel voor maximaal aantal personen per terras. De tien mensen waar u aan refereert komt niet terug in de coronamaatregelen.

 47. Bijna Vragen om tweede coronagolf

  Eind mei krijgen de meeste mensen vakantiegeld
  1 juni horeca open Plus mega terrassen
  Lekker weer
  Binnenstad wordt overlopen ,,,soort van structurele Koningsdag
  Grote groepen gaan door de stad café hoppen
  Dat valt noooit te handhaven
  Heb nu al medelijden met horecapersoneel
  Je zal maar in horeca werken, grote kans op besmetting
  Kan met niet voorstellen dat andere partijen horeca partij D66 volgen
  Levensgevaarlijk
  Golven Corona over de stad
  Ziekenhuizen in paniek
  HorecaEind juni weer op slot

 48. Anne Marie ten Berge

  Aan tijdelijk afsluiten zit ALTIJD een begin en een eindtijd vast. Wie zich daar niet aan houdt liegt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).