De Beurs na totale transformatie weer open | De Utrechtse Internet Courant De Beurs na totale transformatie weer open | De Utrechtse Internet Courant

De Beurs na totale transformatie weer open

De Beurs na totale transformatie weer open
De Beurs na transformatie. Foto: Archief DUIC / Marlot van den Berg
De Beurs opent morgen na drie maanden verbouwen weer haar deuren. Van buiten is er niets veranderd, maar binnen herken je het niet meer terug: de biergeur is weg, de bar is verplaatst en je kijkt zo omhoog naar een nieuwe verdieping. 

De Beurs opent morgen na drie maanden verbouwen weer haar deuren. Van buiten is er niets veranderd, maar binnen herken je het niet meer terug: de biergeur is weg, de bar is verplaatst en je kijkt zo omhoog naar een nieuwe verdieping. 

De bekende rode gevel van café de Beurs zal vanaf morgen na drie maanden weer in volle glorie de Neude sieren. Het restaurantcafé zit sinds 1996 aan het plein, een begrip in Utrecht.

Er loopt nog zo’n twintig man rond om de bars in te richten en de tafels op de juiste plekken te zetten. Alles voor de grote opening van morgen. “Het ziet er niet uit alsof we morgen al open kunnen hé?” zegt floormanager Wouter Woudstra. “Maar dat komt wel goed.”

Wanneer je binnenloopt, mis je de biergeur die je altijd tegemoet kwam dat gedurende 21 jaar in de vloer was gestampt. Nu is het de geur van verf en hout die je ruikt. De lange bar die eerst rechts zat, is verplaatst naar het midden. Het verweerde, donkere hout is vervangen door nieuw, licht hout en de originele bakstenen muren zijn tevoorschijn gehaald, wat zorgt voor een industriële uitstraling. “We hebben er bewust voor gekozen om het originele gebouw weer te laten zien”, legt eigenaar Theo Burger uit. “Het is zo’n groot monumentaal pand; zonde om dat weg te stoppen. Qua stijl was dat dus ons uitgangspunt bij de transformatie.”

Verdieping

De Beurs heeft er een nieuwe verdieping bijgekregen, daar zit nu ook het restaurantgedeelte en een derde bar. Die verdieping blijft gesloten tijdens de dansavonden. “De Beurs bestaat eigenlijk uit drie panden aan de voorkant, en nog één pand aan de achterkant. Voorheen was een groot deel van de panden opslag, nu is een groot gedeelte restaurant geworden.” Er worden op dit moment nog twee vergaderruimtes gecreëerd.

Met het interieur komt er ook een nieuwe sfeer mee, vertelt Woudstra. “We hebben de leeftijdsgrens voor de dansavonden verhoogd naar 21 plus. Hiermee zorgen we dat het allemaal iets volwassener wordt. De drie jaar tussen 18- en 21-jarigen maakt best wat verschil. De ene groep gaat stappen om flink dronken te worden en de andere groep om gewoon een leuke avond te hebben. We leggen de focus nu meer op die laatste groep.”

Reserveren voor terras

Ook de menukaart voor het diner is flink veranderd. Chef Richard laat de kaart zien. “Het is allemaal net iets chiquer met vlees van goede kwaliteit dat we tien uur lang garen in de Josper grill & Turnpike Smoker. Ook gaan we veel low en slow koken.” Na de verbouwing is het ook mogelijk om op het terras te gaan reserveren voor diner, iets wat nog niet vaak mogelijk is in Utrecht. “Ook hebben we nog wel simpele dingen als salades en een sateetje om nog steeds het grote publiek aan te spreken.”

Voordat het zover is wordt er nog hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen: werklui staan nog op de steigers, liften worden gerepareerd, de bierfusten worden aangesloten en de nieuwe logo’s worden aangebracht op de muren. Er zal nog tot in de late uurtjes gewerkt worden om de puntjes op de i te zetten, maar na drie maanden kunnen Utrechters morgen zien hoe de Beurs 2.0 is geworden.

5 Reacties

Reageren
 1. JdV

  He kijk nou, een reportage over Beers&Barrels op de Veilinghavenkade.
  Oh nee, het is De Beurs.
  Mooi zo’n orginele inrichting die je nergens anders tegenkomt 🙂

 2. Driekus

  @ JdV

  Maar… doen ze in [email protected] ook aan low en slow koken in een Josper grill & Turnpike smoker..?

 3. JdV

  Nee, daar is het een Big Green Egg en nog een ander apparaat. Volkomen hetzelfde dus.

 4. WvR

  Ik sta te popelen om het nieuw ingerichte De Beurs met slow koken links te laten liggen. Zelfs met de toegevoegde chique van de Josper grill & Turnpike Smoker. Ik gun Chef Richard het allerbeste, maar ik voorspel een leven lang matig vlees bereiden via overhypete methodes.

 5. R

  Wat een zure reacties weer. Jullie hoeven er niet heen, net als jullie niet hoeven te reageren. Gaan jullie maar lekker naar de Febo dan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).