Bierbrouwer Lowlander en The Streetfood Club openen nieuwe horecazaak in Utrecht Bierbrouwer Lowlander en The Streetfood Club openen nieuwe horecazaak in Utrecht

Bierbrouwer Lowlander en The Streetfood Club openen nieuwe horecazaak in Utrecht  

Bierbrouwer Lowlander en The Streetfood Club openen nieuwe horecazaak in Utrecht  
Magazijn de Zon. Foto: Robert Oosterbroek
Bierbrouwer Lowlander en The Streetfood Club beginnen samen een nieuwe horecazaak in het voormalige Broesepand. Op 11 september moeten de deuren openen van Botania Food & Beer Garden.   

Bierbrouwer Lowlander en The Streetfood Club beginnen samen een nieuwe horecazaak in het voormalige Broesepand. Op 11 september moeten de deuren openen van Botania Food & Beer Garden.   

De nieuwe zaak komt in het onlangs geopende warenhuis Green UP op de Stadhuisbrug in Utrecht. De kaart bestaat grotendeels uit vegetarische en veganistische gerechten. Van huisgemaakte banana pancakes en licht pittige bloemkool currys tot finger food zoals halloumi fries en mais tempura. Met Lowlander als een van de initiatiefnemers, is er aan bier natuurlijk ook geen gebrek.

Oprichter van Lowlander, Frederik Kampman vertelt: “We verlangen al enige tijd naar een eigen plek. Een plek waar we door middel van beer & food pairings de wereld van botanicals tot leven kunnen laten komen. Met Botania krijgen we die kans. En om dit dan ook nog samen met zo’n toonaangevende horecapartner als The Streetfood Club te kunnen doen, is natuurlijk te gek. We hebben allebei de ambitie om mensen mee op reis te nemen door middel van smaak. Dat kunnen we bij Botania mooi verder uitrollen.”

The Streetfood Club

Wes Schreutelkamp is eigenaar van de The Streetfood Club, hij zegt: “We geloven dat gezond en voedzaam eten hartstikke lekker is en zeker niet saai hoeft te zijn. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk producten een tweede leven te geven. We werken samen met lokale, biologische leveranciers voor eerlijke en smaakvolle ingrediënten en zorgen dat er niets zomaar weggegooid wordt. Zo werken we bijvoorbeeld samen met De Clique, die siropen maken van overgebleven citrusschillen en koffiedik recyclen voor een heuse oesterzwamkwekerij.”

Er zullen ook maandelijkse evenementen bij Botania worden georganiseerd. “Als het aankomt op een groenere toekomst in combinatie met smaak, delen wij onze kennis maar al te graag”, aldus Frederik Kampman. “Daarom lanceren we verschillende workshops, masterclasses en seminars die jou hier alles over zullen leren. Thema’s als wecken en inmaken en de kracht van de natuur inzetten om smaak te creëren zijn enkele voorbeelden die we zullen behandelen.”

21 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Redelijk uniek. Een horeca-uitbreiding waarvoor geen crowdfunding is gedaan. Zou het dan toch kunnen ?

 2. Gedagtekassie

  Erg leuk initiatief, wel jammer dat er niet voor een lokale brouwerij is gekozen. Als ik toch mag mopperen…. weer Horeca erbij waar alcohol geschonken mag worden… de bestaande Horeca (deels) heeft het nog heel zwaar om het hoofd boven water te houden.

 3. Erwin

  Kunnen deze heren geen Nederlands?
  “ beer & food pairings de wereld van botanicals” etc. Spreek uw moerstaal aub

 4. David

  Leuk initiatief. Ik kom graag een keer wat eten en/of drinken.
  Wel heb ik bovenstaande even moeten vertalen naar het Nederlands.
  Laaglander en de Straatvoedselclub beginnen samen een horecazaak waar je bananenpannenkoeken kunt eten en een biertje kunt drinken. Daarnaast zijn er hapjes die je met de hand kunt eten (vingervoedsel?).
  Door middel van bier- en voedselparingen komt de wereld van de planten tot leven.
  Je kunt er ook van alles leren tijdens praktijklessen en cursussen.

 5. Utrechtvoorutrecht

  @JdV Zeker, deze eigenaar heeft namelijk nóg vijf zaken in Utrecht. Leuke zaken maar het gaat niet om een startende ondernemer.

 6. Horecastop aub

  80 procent van alle horeca in de stad Utrecht zit al in de binnenstad gepropt
  En,,,er was beloofd , een horecastop in de binnenstad
  Er wonen namelijk 20.000 mensen in de binnenstad
  Die hebben ook recht op beetje normaal wonen

 7. Hertz

  @ Erwin, helemaal mee eens,
  @ ( middelmatige) Utrechtse horeca, spreek gewoon de Nederlandse taal en zorg voor Nederlandse menu kaarten …dat is wel zo gastvrij !
  We zijn geen Amsterdam …doe maar gewoon Utregs !

 8. Trix

  Had aardig geweest als het ook eens aan een starter of kleinere ondernemer was vergund. Nog even en alle horeca in Utrecht is van 3 of 4 ‘grote jongens’. Het lijkt de woningmarkt wel.

 9. Willem

  Had Oproer daar niet kunnen zitten?

 10. Peter W.

  Kijk eens aan, horeca. Daar hebben we behoefte aan, dat hebben we namelijk nog niet in de binnenstad!
  En dan ook nog vleesloos, dat zal een grote doelgroep aanspreken. Volgens de Vegetariersbond is “het percentage mensen dat (vrijwel) nooit vlees eet is 4 tot 6%, wat bij 17 miljoen Nederlanders neerkomt op ruim 850.000 mensen”. Het is wel stijgend.
  Gezien de nieuwe zaken in Utrecht in dit segment dacht ik dat we al op 80% vegetariers zaten; 4-6 % valt me tegen. Maar misschien wonen ze (binnenkort) allemaal in Utrecht?

 11. Gert

  De kaart bestaat grotendeels uit vegetarische en veganistische gerechten. Laat maar 😐

 12. wollie

  Wie goed kijkt weet uit welk jaar deze foto stamt.

 13. Scherpschutter

  Er zijn intussen meer vegetarische/veganistische restaurants in Utrecht dan vegetariers en veganisten. Ik sla deze even over. Ik weet intussen wel hoe bloemkool smaakt.

 14. Justin

  Klinkt goed. Wij hebben meermaals heerlijk gegeten bij The Streetfood Club. Het zit daar dan ook elke avond lekker vol. Ook heb ik er geen enkel probleem mee geen vlees te eten. Stel je voor dat je daarom niet naar een restaurant gaat: “er is geen vlees”. Dat is best treurig. Er is zoveel meer om van te genieten.

 15. Utrecht Gastvrij !

  @Hertz, wat een onzin…heb je enig idee hoeveel expats inmiddels in Utrecht werken ?
  Meer dan 100 nationaliteiten zelfs…

 16. wollie

  @gert waarom zou je een dier eten, zij eten jou toch ook niet.

 17. Erwin

  @utrecht gastvrij: ik ken genoeg expats die knettergek worden van dat steenkolenengels terwijlzij hun stinkende best doen nederlands te praten.
  Overigens ben ik zelf expat in spanje geweest. Die spanjaarden gaan toch ook niet opeens engels praten omdat er wat expats rondlopen?

 18. Berk

  Streetfoodclub is overigens echt een goeie tent, dus heb hier wel vertrouwen in.

 19. Hidde

  Vrij saai en meer van hetzelfde. Jammer!

 20. UTRECHTSE JANTJE

  @Wollie …ik denk in 2014 ..

 21. Davy

  @david: “vingervoedsel” lmao

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).