Restaurant Mr. Black and the White Ox aan de Vleutensevaart in Utrecht failliet verklaard Restaurant Mr. Black and the White Ox aan de Vleutensevaart in Utrecht failliet verklaard

Restaurant Mr. Black and the White Ox aan de Vleutensevaart in Utrecht failliet verklaard

Restaurant Mr. Black and the White Ox aan de Vleutensevaart in Utrecht failliet verklaard
Foto: Mr. Black and the White Ox
Restaurant Mr. Black and the White Ox nabij de Douwe Egberts-fabriek is failliet verklaard. Dat deed de rechtbank in Utrecht zo’n anderhalve week geleden. Het restaurant zat sinds 2018 aan de Vleutensevaart.

Restaurant Mr. Black and the White Ox nabij de Douwe Egberts-fabriek is failliet verklaard. Dat deed de rechtbank in Utrecht zo’n anderhalve week geleden. Het restaurant zat sinds 2018 aan de Vleutensevaart.

Ongeveer vijf jaar geleden opende Mr. Black and the White Ox in het voormalig hoofdkantoor van Douwe Egberts, naast de fabriek van het koffiemerk. Het is een bar en bistro met een groot terras aan het Amsterdam-Rijnkanaal.

Mr. Black and the White Ox is nu tijdelijk gesloten, zo is online te lezen. Het bedrijf is failliet. Wat er nu verder precies gaat gebeuren is nog niet duidelijk, zegt eigenaar Frans van Hall. Er wordt naar verschillende scenario’s gekeken. Van Hall noemt het een trieste gebeurtenis, voor het personeel en alle andere betrokkenen.

Mr. Black 

Het restaurant bestaat uit twee gedeeltes, gescheiden door twee openslaande deuren: Mr. Black en The White Ox. “Mr. Black is het gedeelte rondom de bar en wat laagdrempeliger”, vertelde Van Hall destijds aan DUIC. “Hier kan je terecht voor een lekkere daghap of goede burger.”

“Het andere gedeelte, The White Ox, is wat meer afgewerkt. Hier bieden we een 2-, 3- of 4-gangen menu à la carte aan. En het is ook af te huren voor een borrel of een feestje.”

De Witte Os

En het restaurant is niet zomaar zo genoemd. Over de naam is goed nagedacht. “Mr. Black is een knipoog naar Douwe Egberts, naar de koffie”, legde Van Hall toen uit. “En De Witte Os: zo heette het eerste zaakje in Friesland waar Douwe Egberts is gestart.”

Naast de bar en het restaurant zijn er ook andere ruimtes die afgehuurd kunnen worden voor vergaderingen en andere evenementen. Verder is er ook een hotel in het pand te vinden.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Johanna van Dam

  Op zich een te waarderen en gedurfd initiatief op die plek, maar dit voegde weinig toe aan het toch al vormloze Utrechtse restaurantwezen met zo’n dertien in een dozijn steak – kroketten – vega-gerecht-voor-de-vorm menu. Wil je dat mensen speciaal een eind buiten het centrum (en niet eens in een woonwijk) een avondje uit gaan, dan moet je met iets bijzonders komen. Zie het succes van De Klub. Het hoeft niet duur-bijzonder, maar wel origineel-bijzonder. Dat was dit niet.

 2. HenQ

  Verbaast me niets. Ik dacht altijd dat het een hipster bedrijfsrestaurant ofzo was op die locatie.

 3. Kevin de Jong

  Jammer, dit was mijn onontdekte plekje weg van de drukte in de stad. Maar helaas misschien iets té onontdekt.

 4. JdV

  Vreselijk zeg. Als Utrecht deze klap maar te boven komt. Eerst de preststies van FC en nu dit. Zoals onze minister zou zeggen: een gitzwarte dag.

 5. jan

  Het ondernemerschap wordt gewaardeerd. Alleen de uitstraling van buiten was net iets teveel kantoor gevoel denk ik. En zoals iemand anders ook al opmerkte.

 6. Cico

  Niet onderscheidend van alle andere middenmatige horeca en heel slecht zichtbaar: is dit een bedrijfsrestaurant, waar is de ingang, mag ik dit terrein wel op met al die hekken? Niet echt uitnodigend voor een voorbijganger en dat zijn er al niet veel op die plek.
  Zo’n vergezochte naam dat verwijst naar super specifieke geschiedenis, is eigenlijk al een beetje een voorbode

 7. SjaakieB

  @jdV Ik neem aan dat je een grap maakt? Er sluiten twee restaurants, en u doet alsof er 8 kinderen zijn doodgereden.

 8. Válerie

  SjaakieB , Ik snap uw reactie niet. Je start een bedrijf en ja , dat voelt misschien als 8 kinderen. Jij hebt zeker geen bedrijf of kinderen?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).