Volledig ingericht restaurant The Fish Market weer leeggehaald | De Utrechtse Internet Courant Volledig ingericht restaurant The Fish Market weer leeggehaald | De Utrechtse Internet Courant

Volledig ingericht restaurant The Fish Market weer leeggehaald

Volledig ingericht restaurant The Fish Market weer leeggehaald
The Fish Market aan de Schoutenstraat in Utrecht was al jaren klaar voor de opening, maar nu is het restaurant weer leeggehaald.

The Fish Market aan de Schoutenstraat in Utrecht was al jaren klaar voor de opening, maar nu is het restaurant weer leeggehaald.

In 2016 werd bekend dat restaurant Pronto Pronto in het centrum van Utrecht plaats ging maken voor een vestiging van The Fish Market. In datzelfde jaar startte de grote verbouwing waarna de zaak klaar was voor het openingsfeestje. Het feestje kwam er echter nooit.

Vergunning

In 2017 bleek dat het restaurant moeite had met de vergunningsaanvraag vanwege een Bibob-onderzoek. Er waren twijfels over de integriteit van de eigenaren. Uiteindelijk trok The Fish Market zelf de vergunningsaanvraag in. Jarenlang bleef het restaurant ingericht maar ongebruikt. Nu is het interieur ook verwijderd.

Sumo

The Fish Market had een link met de Sumo. Deze keten van sushi-restaurants is onderwerp van een strafrechtelijk onderzoek naar vermoedelijke belastingfraude.

In Utrecht zat aan de Potterstraat ook een vestiging van Sumo. Deze zaak sloot vorig jaar plotseling de deuren. Er werd gecommuniceerd dat dit vanwege een verbouwing was. De zaak ging echter nooit meer open en de eigenaar leverde de vergunning in.

De uitspraak in de belastingfraudezaak zou eigenlijk vorige week plaatsvinden. Toen echter boven water kwam dat een team van KRO-NCRV een documentaire had gemaakt over de zaak, en daarbij toegang had gekregen tot het onderzoek van het Openbaar Ministerie, wilde de rechter hier eerst meer over weten. De zaak gaat daarom later verder.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Sherlock holmes

  Blijft de vraag,,,wie Betaalde in al die jaren de huur van dat fishrestaurant in de schoutenstraat
  Anders wordt een onschuldige huiseigenaar de dupe van een onderzoek naar fraude

 2. Emily

  Ik fietste laatst langs de ex-Sumo en zag toen bouwvakkers aan het werk binnen – iemand enig idee hoe het daarmee zit? Was benieuwd wat ervoor in de plaats zou komen.

  Ben overigens ook benieuwd naar het verhaal achter de ‘Cookie Bar’ o.i.d. aan de Vismarkt, al meer dan een jaar ‘opening soon’…….

 3. JM

  En zo staan die panden maar leeg terwijl er in de tussentijd al lang iets anders in had kunnen zitten. Zonde! Met lede ogen kijk ik ook toe hoe het oude Hoogt (café plus zaal 1) alweer ruim een half jaar leeg staat. Gedoe met bepaling afkoop erfpacht of zo… hoe lang wil je daarmee bezig zijn als gemeente… Ik hoop nog steeds dat Jos Stelling het pand kan kopen en er een derde goed florerend filmhuis van kan maken. Deze lokatie is verweven met film en het zou jammer zijn als dit losgelaten wordt.

 4. R

  @Emily : die Cooky bar was een man die er wilde beginnen, alles had geregeld, maar ineens mantelzorgen moest worden in zijn familie. Persoonlijk drama. Hoe het kan dat diegene al jaren de huur van de Cooky bar kan betalen? Geen idee; hij wilde er nog steeds iets beginnen. Zelfde geldt voor dat boekwinkeltje bij Janskerkhof wat al meer dan 10 jaar dicht is; werd gerund door een ouder stel; man overleed, vrouw / mede-eigenaar die de zaak niet van de hand wil doen omdat…? Zijn zelden kwaadwillenden die iets bewust laten leegstaan, maar mensen die om persoonlijke redenen klem zitten of de verandering er niet in krijgen.

  Wat betreft het gebouw waar Sumo in zit/zat : daar zou ik wel een historische fotoreportage van willen zien! Het is een oud theater, mogelijk een bioscoop? Het plafond van de grote zaal straalt die sfeer nog sterk uit, net als de tribune die bij Sumo was omgebouwd naar een rij platforms met tafeltjes. De hele structuur van het pand is nog een en al theater. Er zitten heel veel oude bioscopen in Utrecht verstopt achter gevel. In de Cinemec in de Voorstraat (de bios die Jos Stelling met zeer veel tegenwerken wilde kopen en opknappen) ligt een boek op tafel met verhalen over Utrechtse bioscopen. Was erg leuk om in te neuzen.

 5. MV

  Zo is er op de Biltstraat ook een restaurant (in het pand van voorheen Descansa naast Ozebi) dat ieder half jaar verbouwt, opent en na een paar weken weer sluit, verbouwt en opent en na een paar weken weer sluit. Is nu al een keer of 3-4 gebeurd. Vreemde situatie.

 6. Jan van Hassel

  Op de Vismarkt gaat het niet anders, of zou het aan de naam liggen?

 7. Lombokker

  @Sherlock
  De eigenaar van Sumo bezit zelf ook een aantal panden waar deze restaurants gevestigd zijn cq waren.

 8. Cico

  @R: bedoel je die boekwinkel op de Zadelstraat misschien? Want de boekwinkel op Janskerkhof is gewoon open (Bijleveld). Of heb ik er eentje gemist

 9. Teunis

  @Cico, R bedoelt deze: https://www.duic.nl/algemeen/wie-weet-er-meer-over-de-verlaten-boekhandel-aan-de-korte-jansstraat/

 10. Cor

  @Cico: Bijleveld is gelukkig gewoon open, maar ik denk dat R het mysterieuze winkeltje aan de Korte Jansstraat bedoelt.
  Zie ook:
  https://www.duic.nl/algemeen/wie-weet-er-meer-over-de-verlaten-boekhandel-aan-de-korte-jansstraat/

 11. BramD

  @Cio: Korte Janstraat 4

 12. Inez

  R: Er zat inderdaad een bioscoop: Scala/Select. Was een leuke bioscoop,
  had wel last van muizen.. en stond op instorten.

 13. GeenStijl@Utrecht

  Wanneer gaan we nou ook een bibopen naar ambtenaren en bestuurders 🤔👍.

 14. Luuk Upuuk

  Fishy business

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).