VandeStreek opent brouwerij in Overvecht: ‘Het eerste bier is gerijpt op Utrechts eikenhout’

VandeStreek opent brouwerij in Overvecht: ‘Het eerste bier is gerijpt op Utrechts eikenhout’
Dit weekend viert vandeStreek de opening van hun eigen brouwerij in Overvecht. Foto: Facebook vandeStreek-bier
De Utrechtse broers Sander en Ronald van de Streek openen vrijdag hun eigen brouwerij in Overvecht op de Ontariodreef 43. Dit hele weekend is het feest, met hapjes, rondleidingen en uiteraard bier. Sander: “En het eerste bier, The First, is gerijpt op Utrechts eikenhout!”

De Utrechtse broers Sander en Ronald van de Streek openen vrijdag hun eigen brouwerij in Overvecht op de Ontariodreef 43. Dit hele weekend is het feest, met hapjes, rondleidingen en uiteraard bier. Sander: “En het eerste bier, The First, is gerijpt op Utrechts eikenhout!”

“Hiervoor hadden we geen eigen brouwerij”, vertelt Sander van de Streek. “We zijn vier jaar geleden begonnen met een uit de hand gelopen hobby en hebben altijd kunnen brouwen in andermans ketels. Een beetje serveren uit andermans keuken dus.” De broers Van de Streek zijn blij met de nieuwe ontwikkeling: het hebben van een eigen brouwerij biedt andere mogelijkheden.

Dit hele weekend vieren ze de opening. “Er staan twaalf tapkranen om bier te proeven, twee bevriende chefs bereiden de hapjes en natuurlijk zijn er rondleidingen zodat de gasten ook onze brouwerij kunnen bekijken”, vertelt Sander. “Het wordt vooral gezelligheid en genieten.”

Utrechts eikenhout

Eind december organiseerden de broers een bierdiner in samenwerking met Raoul Witteman van restaurant C’est Ça, waarbij de 120 gasten mochten meepraten over het eerste bier dat gemaakt zou worden in de nieuwe brouwerij. Daaruit kwam The First: een saisonbier gerijpt op echt Utrechts eikenhout. “Dat bier wordt dit weekend ook gelanceerd. Het hout komt van gekapte eikenbomen uit Utrecht.”

2 Reacties

Reageren
  1. Sjonnie

    Utrechts eikenhout nog wel. In welk eikenbos zijn die bomen in hemelsnaam gekapt?

  2. T. Janssen

    Het is erg leuk dat hier eikenhout voor is gebruikt, een veelzijdige houtsoort met een rijke variatie aan geuren en smaken. De herkomst van het het eiken (groeigebied) maakt ook veel verschil. Laatst zelf thuis ook diverse soorten geprobeerd. Het duurde even voordat ik de juiste smaaktonen te pakken had. Eerst wat vooronderzoek gedaan over de verschillende soorten, zie https://www.24eikenhout.nl/eikenhout-eigenschappen. Proost op de Utrechtse broers Sander en Ronald, iets om trots op te zijn!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).