Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Onnodig verlies’ Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Onnodig verlies’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Onnodig verlies’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Onnodig verlies’
Foto's: Ben ten Boden
Zo, de vakantie zit er weer op en ik was op tijd terug voor de wedstrijd van Ajax tegen FC Utrecht. Op ons vakantieadres was het wel even schrikken. Ons bereikte het bericht dat Bunniksider van het eerste uur Niels Fillerup in zijn slaap was overleden. Niels was een prima vent en geliefd. Dat was ook te merken bij het afscheid nemen. We moesten aansluiten buiten in de rij. Veel sterkte voor de familie en vrienden van Niels.

Zo, de vakantie zit er weer op en ik was op tijd terug voor de wedstrijd van Ajax tegen FC Utrecht. Op ons vakantieadres was het wel even schrikken. Ons bereikte het bericht dat Bunniksider van het eerste uur Niels Fillerup in zijn slaap was overleden. Niels was een prima vent en geliefd. Dat was ook te merken bij het afscheid nemen. We moesten aansluiten buiten in de rij. Veel sterkte voor de familie en vrienden van Niels.

Op 18 februari gingen we op zoek naar een geschikte locatie om de wedstrijd FC Twente – FC Utrecht te bekijken. Maar om 07.15 uur plaatselijke tijd was er geen kroeg of strandbar open. Het tijdverschil deed ons de das om. Desalniettemin waren we blij met de 0 – 1 overwinning. Enkele dagen later vonden we wel een livestream bij een strandbar. Met twaalf FC Utrecht-supporters zagen we de overwinning op Heracles en daar moest op gedronken worden.

De ongeslagen status ging maar door. FC Utrecht zat in een positieve flow. Dat bood perspectief voor de uitwedstrijd tegen Ajax. Ajax had een wat onrustige week gehad en FC Utrecht was lang ongeslagen. Vol positieve verwachtingen vertrokken we met de trein naar Station Bijlmer Arena. Daar aangekomen werden we direct aangesproken; ‘jullie zijn FC Utrecht-supporter toch?’ ‘Ja’, was volmondig ons antwoord. ‘Wij ook en we gaan winnen’, kregen we te horen.

In het bezoekersvak zaten duizend FC Utrecht-supporters. Tussen de Ajacieden hielden wij ons koest. Dit in tegenstelling tot de F – Side. Het ‘kanker Utrecht’ klonk diverse malen luidkeels. Het eerste kwartier een prima FC Utrecht. Ajax werd goed vastgezet en de kansen voor Ajax werden geneutraliseerd tot 1. Na het kwartier kreeg Ajax meer kansen. Kansen voor FC Utrecht waren niet te zien. De eerste helft was meer een schaakspel met als doel om vooral niet te verliezen. Lammers had de 0 – 1 op zijn slof, maar helaas. Uit het niets enkele minuten voor tijd Broby met de 1 – 0. Dat was ook de ruststand.

Tekst loopt door onder afbeelding

Tweede helft

In de tweede helft een apathisch FC Utrecht. Weinig strijd en geen wil om te overwinnen. Balletje breed en balletje terug. Waarom FC Utrecht de duimschroeven niet aandraaide snapten wij niet. Van Ajax kun je verliezen, maar van dit Ajax niet. Na twintig minuten greep Jans in. Diverse wissels hadden even effect. Maar het verzandde weer in apathisch voetbal.

Was het geloof er wel? Sebastien Haller moest het met lede ogen op de tribune hebben aangezien. Was dit zijn FC Utrecht? Een kwartier voor tijd was het gedaan met de pret. Ajax kwam op 2 – 0 voorsporng. Ook toen Ajax daarna met 10 man moest spelen, kon FC Utrecht geen vuist maken. Een vrije trap van Karouani was exemplarisch voor het spel van FC Utrecht. De bal verdween over de achterlijn.

Sam Lammers stond moedeloos alleen in de spits. FC Utrecht heeft Ajax drie punten geschonken. Aanstaande zaterdag de uitwedstrijd tegen Almere City. De ploeg van Pastoor doet het zeer behoorlijk. Daar zal FC Utrecht fors aan de bak moeten. Een week later NEC thuis in de Galgenwaard. Twee wedstrijden om het echec van Ajax goed te maken. Zes punten zou mooi zijn. Aan Ron Jans het verzoek om niet meer een zo behoudende tactiek toe te passen. Het eerste kwartier snappen we, maar voor de rest graag uit een ander vaatje tappen.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

7 Reacties

Reageren
 1. Yoshua

  Misschien had Ben een week langer met vakantie moeten blijven, dan hadden we vast wel gewonnen.
  Je kon merken dat vandaag de motivatie totaal ontbrak
  De FC heeft echt support nodig van mensen met clubliefde, die er waren tegen Heracles Almelo.
  Mooi weer supporters, daar spelen ze niet beter van.
  Misschien komt bij Ben het besef, toch weer trouw achter de FC te gaan staan.
  Vakantie kan altijd,wanneer het seizoen afgelopen is.

 2. Frans Herendals

  Bijzonder weer hoe deze man week in week uit het wangedrag van hooligans aan het goedpraten is. In deze column klaagt over het roepen van ‘Kanker Utrecht’ door hooligans van de tegenpartij, maar komende week weer zijn ogen en oren sluit als het immer terugkerende ‘ Ajax moet dood en AZ moet kapot, en zondag dan schoppen we Feyenoord verrot.’ door de Galgenwaard galmt

 3. Claire Obscur

  Ik snap totaal niets van wat ik vanmiddag heb gezien. Met opzet thuis gebleven en er bij ESPN eens goed voor gaan zitten. Werkelijk niéts liep, bal vasthouden was al een probleem, geen pass kwam aan omdat iedereen elke keer werd aangespeeld in de dekking en wat ik al helemaal niet snap: áls je al weet dat je niet in de wedstrijd zit en er doen zich cadeautjes voor in de vorm van een hoekschop, een vrije trap of later nog de rode kaart waardoor er een man meer situatie ontstond en dan ook nog negen minuten extra speeltijd om iets aan de achterstand te doen doé er dan ook wat mee.

 4. Sjon

  En meteen weer die overmoed. ‘Zes punten zou mooi zijn’.
  Dit is gewoon een bijzonder matig team.

 5. Fred

  Genante vertoning van FCU. 15 wedstrijden ongeslagen, Ajax dat mentaal in de kreukels ligt, die had je 90 minuten lang moeten afjagen en met 0-3 de bus instappen. Onbegrijpelijk

 6. Frits

  90 minuten afjagen? Heb je gemist dat Ajax heel makkelijk onder de druk uit voetbalde? Die hadden met hun 5-4-1 systeem genoeg afspeelmogelijkheden achterin en in het midden.

  En aan de bal haalde niemand een voldoende helaas, vast weer overmoedig geworden door al het ophemelen voor de wedstrijd.

  Als ik Jans was zou ik vast gaan trainen op een plan B, want reken maar dat meer clubs zo verdedigend als Heracles en Ajax gaan spelen tegen de FC.

 7. Uuu

  Men had het alweer over een 5e plek en Europees in Utreg. En dan dit, deksel op de neus. Het blijft wel gewoon Ajax hoor, ook al zijn ze in slechte doen, ze hebben wel de ex aanvoeder van Liverpool in de gelederen (Europese top), ook al is hij op leeftijd.

  Wat een hoogmoed in deze stad als het op voetbal aankomt. Neem nou maar gewoon genoegen met wat je hebt. Dit team kan 8e worden, maar ook zomaar 14e worden. Zo goed is het team niet. Jans is wel een prima nuchtere trainer, doorgaans.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).