Olympische Spelen in Tokio krijgt zand uit Utrecht: ‘Ik ben echt hartstikke trots’ | De Utrechtse Internet Courant Olympische Spelen in Tokio krijgt zand uit Utrecht: ‘Ik ben echt hartstikke trots’ | De Utrechtse Internet Courant

Olympische Spelen in Tokio krijgt zand uit Utrecht: ‘Ik ben echt hartstikke trots’

Olympische Spelen in Tokio krijgt zand uit Utrecht: ‘Ik ben echt hartstikke trots’
Ben Agterberg in Utrecht met zijn speciale zand. Foto: Robert Oosterbroek
De Utrechtse ondernemer Ben Agterberg heeft weer een prestigieus project binnengesleept. Hij verkoopt paardensportbodem en zijn zand gaat worden gebruikt bij de Olympische Spelen in Tokio in 2020. “Het is ongelooflijk. Ik ben echt hartstikke trots.”

De Utrechtse ondernemer Ben Agterberg heeft weer een prestigieus project binnengesleept. Hij verkoopt paardensportbodem en zijn zand gaat worden gebruikt bij de Olympische Spelen in Tokio in 2020. “Het is ongelooflijk. Ik ben echt hartstikke trots.”

Ben Agterberg maakt met zijn bedrijf De Grondslag paardensportbodems aan de Ariënslaan in Utrecht. Hij werd eind 2014 bekend nadat hij ‘de deal van zijn leven sloot’. Hij kreeg het voor elkaar om in Qatar driehonderd containers van zijn zand te slijten. Nu haalt hij weer een prachtige deal binnen.

“Het is wel heel spannend geweest”, vertelt Agterberg. Hij weet sinds eind vorige week dat hij de paardensportbodems mag leveren voor het allerhoogste podium van de paardensport. “Er was nog een Belg en een Duitser in de race voor het leveren van de bodem. Ik ben heel trots dat ze voor mij hebben gekozen. Ik ben nu 20 jaar voor mezelf bezig en dan is dit wel het toetje.”

Prijs-kwaliteit

Er waren in eerste instantie 6 bedrijven in de race. In de eerste ronde werd vooral gekeken naar de prijs en met de drie overgebleven bedrijven ging het vooral om de prijs-kwaliteit. “Na de test van het product kwam mijn bodem er als beste uit. De doorlaatbaarheid van het zand moet heel goed zijn. Het kan in Japan heel hard regenen namelijk. En ook de stabiliteit is belangrijk.”

Agterberg vertelt de juiste formule te hebben gebruikt en daarmee de anderen te hebben afgetroefd. De eerste en laatste ruiter op het toernooi moeten van dezelfde bodem gebruik kunnen maken. De compagnon van Agterberg is al een aantal keer naar Japan geweest. Agterberg: “Het is gigantisch wat ze daar aan het bouwen zijn. Je hoort wel eens dat ze bij een olympisch dorp laat zijn met bouwen, maar daar hoef je je in Japan geen zorgen over te maken. Ze zijn daar al ongelooflijk ver.”

Agterberg gaat eind augustus de bodems produceren. In november gaan de eerste bodems op transport naar Japan en in april volgend jaar wordt er voor het eerst getest. “Er gaat 5000 kuub naar Japan. Dat wordt verdeeld over een gebied van ongeveer 5 voetbalvelden groot. Ik ben hartstikke trots. Dit is het hoogst haalbare.”

Lees hier meer over zijn deal met Qatar in 2014.

 

Gekoppelde berichten

3 Reacties

Reageren
  1. Isabelle

    Gefeliciteerd! Hartstikke leuk voor je, topzand op een topevenement!

  2. Camillo

    Heel goed Ben en Connie

  3. Geejee

    Geweldig Ben, ik volg je successen al weer 20 jaar in de media. Iets om onnoemelijk trots op te zijn ! ???‼️

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).