PvdA gaat motie indienen tegen komst The Student Hotel: “Is alleen maar goed voor henzelf” | De Utrechtse Internet Courant PvdA gaat motie indienen tegen komst The Student Hotel: “Is alleen maar goed voor henzelf” | De Utrechtse Internet Courant

PvdA gaat motie indienen tegen komst The Student Hotel: “Is alleen maar goed voor henzelf”

PvdA gaat motie indienen tegen komst The Student Hotel: “Is alleen maar goed voor henzelf”
De plek waar The Student Hotel zich wil vestigen. Foto: DUIC / Annelies Hoelen
De PvdA-fractie gaat een motie opstellen en indienen tegen de komst van The Student Hotel naar Hoog Catharijne. Dat laat raadslid Bülent Isik weten aan DUIC.

De PvdA-fractie gaat een motie opstellen en indienen tegen de komst van The Student Hotel naar Hoog Catharijne. Dat laat raadslid Bülent Isik weten aan DUIC.

De partij is niet te spreken over de handelswijze van het bedrijf. “We krijgen veel signalen uit andere steden waar The Student Hotel gevestigd is”, zegt Isik. “Studenten zijn lang niet altijd tevreden over dit soort huisvesting en dat moeten wij dus niet willen hier.”

In The Student Hotel kunnen buitenlandse studenten gemakkelijk aan een kamer komen. Zo’n kamer is van alle gemakken en voorzieningen voorzien, maar doordat studenten een hotelkamer huren en geen studentenkamer, betalen ze relatief veel en hebben ze geen huurrechten. Lees hier hoe dat in zijn werk gaat.

Een doorn in het oog van onder andere de fractie van Student & Starter dat vorige maand al schriftelijke vragen (nog zonder antwoord) stelde aan het college. Ook de Utrechtse studentenbelangenbehartiger Vidius is niet blij en schreef woensdagochtend nog een open brief aan DUIC.

Isik: “We zijn momenteel in gesprek met Vidius en de Landelijke Studentenvakbond om te kijken hoe we de komst van zo’n hotel tegen kunnen houden. We dienen een motie in omdat we vinden dat er geen misbruik moet worden gemaakt van de situatie. De bescherming van studenten is belangrijk. We kunnen veel beter de oplossing zoeken in transformatie en in de bouw van extra studentenkamers. Dit is niet goed voor de buitenlandse studenten in de stad en biedt alleen maar voordelen voor de portemonnee van The Student Hotel.”

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Kees

  Goed zo! Een stuk belangrijker dan dat populistische gedoe van de VVD over een boekenkast.

 2. Arjan Verhoeven

  “We dienen een motie in omdat we vinden dat er geen misbruik moet worden gemaakt van de situatie. De bescherming van studenten is belangrijk. ”

  De toekomstige klanten van The Student Hotel zullen erg dankbaar zijn voor die “bescherming”. Door dit soort “bescherming” is er juist een situatie ontstaan waar “misbruik” van gemaakt kan worden, door een alternatief te bieden.

 3. Woningnood

  Er is voldoende betaalbaar alternatief te bedenken, denk aan de short-stay woningen van de SSH. Geeft dat als bestemming en laat niet grote investeerders met zakken geld verdwijnen.

 4. Vingervlug

  Als ze maar iets gaan doen aan dat lelijke gebouw

 5. Scherpschutter

  Typisch de PVDA. Bescherming willen bieden aan personen die helemaal niet beschermd willen of hoeven te worden. Een huurder van een HOTELKAMER snapt ook wel dat hij geen huurdersrechten heeft, noch zou hij deze redelijkerwijs kunnen verwachten van een HOTEL.

  Er IS helemaal geen misbruik van een situatie. Er is simpelweg een ondernemer die een oplossing biedt (omdat de Gemeente hopeloos faalt in het adequaat voorzien van woonruimte) aan een ieder die maar voor de oplossing wil betalen. Studenten betalen graag en vrijwillig. Hoe kan hier misbruik bestaan? Niet dus. Misbruik is een ondernemer verbieden zijn volkomen morele activiteiten te ontplooiien. Dat is de PVDA uiteraard dan wel weer toevertrouwd.

  En dan maar afvragen waarom ze op het punt staan om weggevaagd te worden in de aanstaande Tweede Kamer verkiezingen…

 6. JdV

  Het opstellen van deze motie is inderdaad allen maar goed voor henzelf. In dit geval is henzelf de PvdA die met een stukje goedkope symboolpolitiek met het oog op de komende verkiezingen wanhopig tracht nog wat zieltjes te winnen voordat ze landelijk en regionaal in het niets zullen verdwijnen.

 7. Joris

  Ik ben ook niet tevreden over de kwaliteit en prijs van McDonalds! Gaan we dit ook maar aanpakken?

 8. Frits

  Worden mensen misleid? Worden mensen gedwongen? Zijn deze studenten geen volwassen mensen die hun eigen keuzes kunnen maken?

 9. Country Joe

  Wij denken voor de studenten

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).