Perry Sport aan Vredenburgplein in Utrecht sluit de deuren na faillissement Perry Sport aan Vredenburgplein in Utrecht sluit de deuren na faillissement

Perry Sport aan Vredenburgplein in Utrecht sluit de deuren na faillissement

Perry Sport aan Vredenburgplein in Utrecht sluit de deuren na faillissement
Perry Sport in winkelcentrum Hoog Catharijne, met ook een ingang aan het Vredenburgplein, sluit de deuren. Het moederbedrijf van de sportketens is vorig jaar failliet gegaan.

Perry Sport in winkelcentrum Hoog Catharijne, met ook een ingang aan het Vredenburgplein, sluit de deuren. Het moederbedrijf van de sportketens is vorig jaar failliet gegaan.

Er wordt nog wel gesproken over een doorstart, maar de sluiting van de winkel in Utrecht is wel al aangekondigd.

Het faillissement van het moederbedrijf, waar ook Aktiesport en Sprinter onder vallen, werd begin december 2023 al uitgesproken door de rechtbank. De winkels bleven echter nog wel open en er werd gewerkt aan een doorstart.

Sinds deze week hangen er echter posters op de locatie van Perry Sport dat de zaak gaat sluiten en de leegverkoop begonnen is. De datum van de sluiting is nog niet bekendgemaakt. De Aktiesport aan de Lange Elisabethstraat is al dicht.

De vestiging van Perry Sport over twee verdiepingen in Hoog Catharijne aan het Vredenburgplein is een vrij beeldbepalende locatie. Ook gaat de geschiedenis van de sportwinkel aan het Vredenburg lang terug. Perry Sport zit meer dan 40 jaar aan het plein, eerst op Vredenburg 4 en sinds een paar jaar in het vernieuwde Hoog Catharijne.

Gekoppelde berichten

50 Reacties

Reageren
 1. Meneer Wong

  Het is net als met horeca: het aanbod is te groot…
  Oh nee, de binnenstad is slecht bereikbaar.
  Hahaha

 2. BW

  Meneer Wong zit lekker om z’n eigen grap (?) te lachen…

 3. Marcel

  Gisteren even in HC geweest. Geweldig. Hardstikke druk. Wat een feest. Die belegger verdient zich een slag in de rondte. Ben blij dat er zoveel bestaanszekerheid in Utrecht en omstreken is. In de rij voor een salade met het gezin is toch wel het leukste wat je kan doen? Perry was ooit een goeie winkel maar is ingehaald door de web shops en aanbiedingen in reuze firma’s. Hoop dat er op die hoek een geweldig restaurant komt. Lekker zitten en niks doen en van mijn bestaanszekerheid genieten net zoals al die anderen in HC.

 4. Mark

  Leegstand maakt die plek er niet leuker op. Misschien kan Decathlon erin trekken? Hebben in buitenland ook kleinere Decathlon City winkels. Rendabeler dan de grote zaak in het voormalige C&A pand die recent gesloten is.

 5. Sj

  @marcel: doe niet zo mal, HC loopt voor geen meter. Enorme leegstand.
  Ja het is soms druk, maar dat zijn reizigers die naar Utrecht Centraal lopen.

 6. Herman

  Deze versie van Perry Sport was slap aftreksel van wat ooit een winkel op oude locatie met goede sortering was.

 7. Perry

  Ze accepteerden al sinds November geen contante betalingen meer, zal wel flink mee gesjoemeld worden, pin betalen contant retourneren zo ging dat daar dus achter de kassa aan de lopende band.

 8. JdV

  Perry weg. Decathlon weg. Intersport weg. Lijkt alsof sport niet echt een plekje heeft in centrum Utrecht.

 9. Jacq

  Huh, JdV, Intersport weg? Kom eens uit je zolderkamer en loop een rondje stad.

 10. BdV

  De wraak van de groene gevel.

 11. Len

  @ JdV duidelijk te zien aan ons boegbeeld den Burgemeester

 12. Kloekfloeptoep

  @ Jacq

  Heeft geen zin om woorden aan vuil te maken. JdV weet vrijwel nooit waar hij het over heeft.

 13. Paul

  Jammer, en zeker voor de medewerkers.

  Hopelijk een doorstart, en graag Nederlands sprekende medewerkers. Ook al die buitenlandse medewerkers helpen niet aan een gezonde bedrijfsvoering. Moeten ergens wonen,salaris, plus klanten die het niet prettig vinden om in eigen land iets te vragen in het Engels of Arabisch.

 14. Herman

  JdV bedoelde aktiesport denk ik, die zijn wel dicht.
  @Sj HC is inderdaad de weg naar de trein, maar loopt ook als een trein. Altijd druk en rinkelende kassa’s.

 15. Geenstijl@Utrecht

  Slecht bereikbare binnenstad,en het internet zijn funest voor de huidige middenstand,het is ook triest voor werknemers die hun ontslag krijgen.

 16. JdV

  Dank je Herman. Die bedoelde ik inderdaad. Koekfloeptoep had net zijn dagelijkse glaasje wijnazijn op dus ik vergeef het hem/haar/x.

 17. Hoera

  @geenstijl, de binnenstad slecht bereikbaar? Wat een broodje aap verhaal weer. Ik ben in een paar minuten in de stad en nee, dat hoeft niet per se met de auto maar als je dat zonodig wilt, kan dat ook prima. Lekker roepen vanaf de bank in een dorp in Groningen oid.

 18. W.

  @ Herman

  Nogal logisch. Perry en AktieSport zijn één bedrijf, twee labels.

 19. Meneer Wong

  @geenstijl en @w:
  Hahaha ik zei het toch?

 20. Lisa

  @ jdv

  Je bent weer een slechte verliezer, as usual.

 21. Peter

  @ Hoera

  Op zaterdag doe ik er 50 minuten over om van Nieuwegein naar een ( veels te dure) parkeergarage op HC te komen! Vooral de Graadt van Roggenweg en de Daalsetunnel zijn een ramp. En dan gaat deze verkeerswethouder van de Graadt van Roggenweg ook nog een 1 baansweg maken! Hoe verzin je het he!

  P.S. met dit hondeweer pak ik niet de fiets, het OV stopt niet bij mij in de buurt, maar ik koester mijn auto waarin ik droog en ook mijn boodschappen mee kan nemen…sorry autohqters!

 22. JdV

  @w: joh. Maar waren het 1 of 2 winkels die gesloten zijn?

 23. Perry

  “Slecht bereikbare binnenstad” 😂 waar hebben jullie het over, de winkel is weg omdat ie failliet is gegaan, staat letterlijk in de titel

 24. Henk

  @meneer Wong: je weet dat deze ketens door ons hele land zitten? De garage onder HC haast nooit vol is? Dus volgens mij heeft die hele zogenaamde bereikbaarheid er geen reet mee te maken…

  Shoppen via internet des te meer.

 25. Claire Obscur

  Prachtig al die aanplakbiljetten achter de ramen SALE SALE SALE, KORTING KORTING KORTING, ALLES MOET WEG, ik had wat kennissen over uit Servië en die vroegen of die ondernemers in de binnenstad allemaal zo aardig waren voor de consument. Laat maar voortduren die leegloop en krankzinnige meterprijs, ik hou de jaarlijkse carrousel wel in de gaten.

 26. Meneer Wong

  @henk volgens mij snap je me niet, ik neem alleen maar de roeptoeters die altijd beginnen over slechte bereikbaarheid en overkill van aanbod in de ootje haha

 27. HenQ

  @Hoera zeker de periferie vergeten ten zuiden van Kanaleneiland (en nee, ik noem geen tram als die net zo langzaam is als de fiets) of laat staan als er helemaal geen rijdt, Bijv het OV white spot gebied Vianen

 28. Boogschutter

  @ Marcel

  ‘Gisteren even in HC geweest. Geweldig. Hardstikke druk. Wat een feest. Die belegger verdient zich een slag in de rondte. Ben blij dat er zoveel bestaanszekerheid in Utrecht en omstreken is. ‘

  Ja Marcel, bestaanszekerheid. Maar voor wie?

  Niet voor het zwaar onderbetaalde winkelpersoneel en voor de modaal verdienende man of vrouw in de straat. Leuk voor die belegger dat binnelopen. Maar dat kapitaal is geconcentreerd in handen van weinigen. Ze pakken de ruimte en vullen ‘m op met nutteloze en leefomgeving aantastende zaken. Het is zoals je zelf zegt: ‘lekker zitten en niks doen’
  Van dat soort bestaanszekerheid hebben we veel teveel. Daar kunnen normale gezinnen niet van wonen en rondkomen.
  Er zit ontiegelijk veel lucht in die leuke sectoren die jij bejubelt. Je hebt er daardoor helemaal geen zak aan.

 29. W.

  @ JdV

  “Intersport weg. Lijkt alsof sport niet echt een plekje heeft in centrum Utrecht“. Intersport is niet weg, sport heeft wel een plekje in centrum Utrecht.
  “Kom eens uit je zolderkamer en loop een rondje stad”. Inderdaad. Lijkt me erg verfrissend voor uw geest, ik denk dat er door zo’n rondje een wereld voor u open gaat.

 30. Hendrik

  @ Henk
  Mwah, hoe slechter bereikbaar de binnenstad, hoe leger de parkeergarages blijven. Toch?

 31. S

  Ik vind de stad superbereikbaar!

 32. Ramon

  De binnenstad is niet slecht bereikbaar, de binnenstad is uitstekend bereikbaar, lopend, fietsend, met OV en ook met de auto. Parkeerplaatsen zat. Als je er echter voor kiest om op het drukste moment naar de binnenstad te gaan met de auto, tsja, dan doe je er langer over. Heeft niets met slecht bereikbaar te maken, de snelwegen staan in de spits ook vol.

  Deze Perry liep prima, alleen is het hele concern failliet. Zelfde als destijds met de V&D. Die deed het in Utrecht ook prima.

 33. Blaag

  @ Hendrik

  De binnenstad is niet onbereikbaar. Gisteravond rond 18:30 was ik bij Centraal vanaf de A2 in 5 minuutjes met de auto. Vanuit daar wandel je zo de stad in via de traverse.

 34. Pee

  Wie besteld zijn of haar spullen niet via het internet als het de helft scheelt ,laten we elkaar geen mietje noemen.

 35. Marcel

  @boogschutter, u heeft mij helemaal begrepen? Zie dat u geen ondernemer bent. Ik wel. Al heel lang en in heel veel verschillende zaken/detail. U heeft het weer over lonen. Neem van mij aan dat de lonen best oke zijn. Er speelt wat anders. Genoeg is nooit genoeg. Een ander heeft meer en dat wil ik ook. En als het kan: ff meer. Ik zie het om mij heen dat lonen te hard stijgen. Kijk om u heen en u ziet dat ook. Veel plezier nog in HC!

 36. Katja

  @Geenstijl : Slecht bereikbare binnenstad ? Hoe komen al die mensenmassa’s daar dan ? Het is echt bizar hoe vaak dat sprookje verteld wordt. Het lijkt verdikke wel 020 hier. En dat is géén compliment. Minder is beter.

 37. Boogschutter

  Hoi Marcel,

  ik mijd HC als de spreekwoordlijke pest.
  Vraag het aan de kiezers van Geert en consorten, dat van die lonen.
  Benieuwd naar uw bevindingen.

  Met vriendelijke groet.

 38. JdV

  @W: Aktiesport, beste W. Ik.loop al heel wat jaartjes rondjes door de stad. Waarschijnlijk vaker dan u vanuit uw boederette in de provincie.

 39. Hoera

  @Peter, wat moet je (elke) zaterdag in Utrecht in het door jou verfoeide HC terwijl Nieuwegein alles te bieden heeft wat je nodig hebt. Dit is echt zeuren om het zeuren. En zoals Katja al opmerkt, de binnenstad is enorm druk dus onbereikbaar is een kletspraatje wat door troltypes als jij constant de ether in wordt geslingerd.

 40. Binnenstadbewoner

  De hele sport retail is overgenomen door de bekende grote webwinkels en platforms. Helaas is er geen ruimte meer voor fysieke sportwinkels. Produkten en merken zijn volledig identiek. Klandizie gaat daarom massaal voor de beste prijs en vindt die online. Service, uitstraling, vriendelijk personeel van een winkel is onbelangrijk geworden. Hooguit dat men voor eerste paar hardloopschoenen nog bereid is om naar een winkel te komen voor advies op maat, maar dan kun je het niet van hebben. De tweede keer bestelt diezelfde klant een vergelijkbaar paar hardloop schoenen online.

 41. Peter

  @ Hoera

  Ten 1e bepaal ik zelf of ik zaterdags naar de stad ga, of moet ik dat aanvragen bij je?

  Ten 2e, ik verfoei HC niet, integendeel, HC is een publiekstrekker waar iedere middenstander van profiteert, zeker met het klote weer in Nederland

  Ik verfoei alleen de hoge parkeerkosten, maar dat ligt voornamelijk aan dit zo ” inclusieve links College ” wat de burgers met auto op allerlei manieren dwars zit.

  En trol? Denk dat je teveel havermelk of groene thee op hebt!

 42. W

  @bsb: je praat onzin, er zit een groot aantal specialistische hardloopwinkels in utrecht (run2day, all4running, runnersworld, runningdirect), fysieke sportwinkels dus die prima draaien.
  Waar géén ruimte voor is, zijn 13 in een dozijn rommelwinkels zoals decathlon en perry.

 43. Lisa

  @ Peter

  Een deel van de parkeergarages zijn van die verfoeide zo winstmakende ondernemers, zoals de eigenaar van Hoog Catherijne; en niet van de gemeente Utrech,; die heeft nul invloed op die tarieven.

 44. Claire Obscur

  Ik maak vanmiddag weer even een rondje door de stad, de Steenweg en omgeving zijn een mooie tour om al die te huur staande panden op de foto te zetten, kan ik ze ergens inzenden hier?

 45. buurtbewoner

  die winkelketen SALE is echt een grote, die zie je overal! wereldwijd ook

 46. W

  @claire : ik loop graag een keer met je mee, mag dat?

 47. Claire Obscur

  @W: natuurlijk mag dat, we doen dan wel koffie maar dan geen gehypte zooi bij zo’n wannabe koffietent waar je minimaal 5 euro voor je koffie betaald omdat er linksgedraaide havermeld in zit, mijn contactgegevens zijn bij de redactie voorhanden.

 48. Nina

  @ Len
  Fat-shaming richting onze burgemeester? Schaam je.

 49. wollie

  @Claire Obscur heet je echt Claire Obscur?

 50. Claire Obscur

  @wollie: zo ben ik ben de redactie wel bekend, ik mag hier geen persoonlijke gegevens of ook maar iets in die richting posten, deze wordt dan niet gepubliceerd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).