FC Utrecht stuurt bos bloemen naar Ajax-speler Brian Brobbey na oerwoudgeluiden FC Utrecht stuurt bos bloemen naar Ajax-speler Brian Brobbey na oerwoudgeluiden

FC Utrecht stuurt bos bloemen naar Ajax-speler Brian Brobbey na oerwoudgeluiden

FC Utrecht stuurt bos bloemen naar Ajax-speler Brian Brobbey na oerwoudgeluiden
Foto: Instagram Brian Brobbey
Ajax-speler Brian Brobbey heeft maandag een bos bloemen gekregen van FC Utrecht. Tijdens de wedstrijd van FC Utrecht tegen Ajax (0-2) zondag in de Galgenwaard werden richting Brobbey oerwoudgeluiden gemaakt.

Ajax-speler Brian Brobbey heeft maandag een bos bloemen gekregen van FC Utrecht. Tijdens de wedstrijd van FC Utrecht tegen Ajax (0-2) zondag in de Galgenwaard werden richting Brobbey oerwoudgeluiden gemaakt.

FC Utrecht ontving zondag Ajax in de Galgenwaard, maar de wedstrijd verliep onrustig. Meerdere voetbalsupporters misdroegen zich: er werd een vuurwerkbom op het veld gegooid en Ajax-spits Brian Brobbey werd door een aantal supporters racistisch bejegend. Vier supporters werden aangehouden.

FC Utrecht heeft Brobbey nu dus een bloemetje en een kaart gestuurd. Op Instagram deelt de Ajax-spits een foto van het boeket, met daarbij een emoticon van een opgestoken duimpje.

Harder straffen

Brobbey zei na de wedstrijd tegen de NOS dat hij de geluiden vanaf de tribune niet gehoord heeft. Na de wedstrijd zag hij op zijn telefoon berichten van zijn broers waaruit bleek wat er gebeurd was. “Het boeit me eigenlijk niet. Mensen zijn gefrustreerd, maar wij hebben lekker gewonnen en ik heb een goaltje gemaakt. Ik ben blij. Het doet geen pijn”, zei Brobbey in het interview na de wedstrijd.

FC Utrecht-trainer Henk Fraser reageerde ook op het incident. Hij pleit voor harder straffen. “Ik bepaal niet de straf en ga ook niet over de handhaving”, zei Fraser tegen de NOS. “In Nederland zijn we uitstekend in het benoemen, maar handhaven en straffen? Vaak komen mensen weg met dit soort vergrijpen.”

Brian Brobbey deelde een foto van de bos bloemen via Instagram.

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. W

  Netjes gedaan Utrecht! Gelukkig zijn 99% van de supporters tegen dit rascisme.

 2. Barber

  👍

 3. Fred

  Met een bosje bloemen ben je er niet @fc utrecht.
  Bosje bloemen als soort aflaat.
  Beter om die zwakzinnige apengeluiden makende supporters de deur te wijzen…

 4. Scherpschutter

  Waarom zou je dat nou doen? De man in kwestie verklaart in een even verfrissend als verbazingwekkend (waar vind je deze persoonlijkheden nog, laat staan op 20-jarige leeftijd?) optreden voor de camera in niet mis te verstane bewoordingen dat het hem werkelijk geen ene reet interesseert wat anderen menen te moeten roepen. Een duidelijk statement van een gefocuste man met krachtig karaker die zich helemaal niet bezig houdt met racistische flauwekul en mordicus weigert in een slachtofferrol te stappen of geduwd te worden. De man wil doelpunten maken en winnen, verder niets.

  Waarom stuur je zo’n man dan alsnog bloemen, hetgeen weinig anders uitgelegd kan worden dan een poging om alsnog een slachtoffer van de goede man te maken of een goedkope poging tot het scoren van publieke deugpunten..?

  Brobbey, pleur die deugbloemen in de prullenbak en ga door met waar je goed in bent; doelpunten maken.

 5. Baliekluiver

  @W: als dat klopt dan zijn het 99 procent wegkijkers die die ene procent al decennia lang ongehinderd hun gang laten gaan!

 6. Katja

  Feitelijk zouden meer gekleurde spelers als Brobbey moeten kunnen reageren “Het boeit me niet”. Als je je niet gekwetst voelt, verliezen de kwetsers.. Klasse Brobbey ! Laat onverlet dat degenen die dat soort geluiden maken hersenloze idioten zijn.
  Weet men nog dat Sneijder gedurende een wedstrijd Utrecht-Ajax de hele wedstrijd werd rotgescholden ? daags erna overleed Di Tomasso, en wie was er het eerst bij de Galgenwaard ? Precies. Hij kreeg een verdiend applaus (ik was erbij).

 7. Walter

  Klasse van FC Utrecht,petje af.

 8. Bernhard

  Bij het tankstation om de hoek liggen doorgaans minder schrale bosjes.

 9. Sjaak

  Ik tel 7 (zeven!) berichten mbt fc Utrecht op de homepagina van duic. Is dit een voetbalsite geworden?!

 10. Miffy

  Ja wat een goedkope geste dat boeketje, respect voor Brobbey’s reactie en instelling!

 11. W

  Tot mijn verbazing lees ik niets over de spreekkoren van de fans uit Amsterdam. O.a k#nker Utrecht en liedjes over joden, wellicht kan onze burgemeester hier ook een keer tegen optreden. Haar collega uit Amsterdam doet dit wel.

 12. JdV

  Utrecht had ook wel een bosje bloemen aan de trainer en spelers mogen sturen. Het is buitengewoon schappelijk van Ajax dat ze slechts op minder dan halve kracht hebben gespeeld en daarom slechts met 2-0 hebben gewonnen waar het makkelijk 8 of 9-0 had kunnen worden als Ajax zich echt zou hebben ingespannen. Waarschijnlijk hebben ze toch medelijden met een ploeg die na 4 wedstrijden 2 schamele puntjes heeft verzameld.

 13. Steve

  Tot mijn verbazing lees ik niets over de provocerende actie van Brobbey na het maken van zijn doelpunt.
  Ook hoor je niks over de ziekmakende liederen die in het uitvak werden gezongen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).