Roeivereniging Triton uit Utrecht wint wederom de Varsity Roeivereniging Triton uit Utrecht wint wederom de Varsity

Roeivereniging Triton uit Utrecht wint wederom de Varsity

Roeivereniging Triton uit Utrecht wint wederom de Varsity
Feest op het Janskerkhof
Roeivereniging Triton uit Utrecht won zondag de Varsity. De Nationale Universiteitsroeiwedstrijden werden dit jaar voor de 140e keer georganiseerd. Triton won vorig jaar ook het gouden blik. De teller staat nu op 18 overwinningen.

Roeivereniging Triton uit Utrecht won zondag de Varsity. De Nationale Universiteitsroeiwedstrijden werden dit jaar voor de 140e keer georganiseerd. Triton won vorig jaar ook het gouden blik. De teller staat nu op 18 overwinningen.

De Varsity is het grootste en oudste studentensportevenement van Nederland en vindt plaats op het Amsterdam-Rijnkanaal nabij Houten. Het belangrijkste moment is de laatste race van de dag, de Oude Vier genoemd.

Voor Triton lagen aan de start Pieter van Veen, Steven Bos, Bart Lauwers, Casper van der Steen. De boot werd gestuurd door stuurvrouw Ellen Bijkerk. De vijf wisten als eerste de finish te bereiken.

Na de overwinning in 2019 en die van afgelopen jaar is dit de derde overwinning in een periode van vijf jaar voor Triton op het hoofdnummer van de Varsity. Voor de overwinning in 2019 moeten we terug naar 1967.

Het is traditie dat de winnaar van de Varsity een kroegjool organiseert, een feest bij een studentensociëteit. De organisatie stond er al klaar voor, maar het is altijd maar de vraag of er ook daadwerkelijk gewonnen wordt. Toen duidelijk werd dat Triton er met de winst vandoor ging, begonnen de echte voorbereidingen. Het Janskerkhof werd voorbereid op de komst van honderden mensen en er was een optocht door de stad.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Klaasjan

  Op het Janskerkhof… Daar zit toch die befaamde club?

 2. Baliekluiver

  Het is dus al weer feest bij USC, tot zover de ‘bezinning’ over het wangedrag, over tot de orde van de dag!

 3. N.

  @Baliekluiver
  Het is feest bij Triton, op het Janskerkhof lopen tijdens zo’n kroegjool (behalve tappers) nauwelijks USC’ers rond. Omdat de overlap tussen USC en Triton bijna nul is.

  (Dat maakt overigens ook waarom die tweede ‘bangalijst’, waar voornamelijk Triton-meisjes op stonden en die 1 week voor de Varsity verspreid werd, een vrij doorzichtige poging was van een buitenstaander om een eventueel Triton-feestje op het Janskerkhof te verstoren. De brief bij die lijst was duidelijk geschreven door iemand die teveel BNN- ‘Feuten’ had gekeken… allerlei kreten erin die niets met het USC te maken hebben)

 4. Nelisch

  En DUIC? Welke vereniging won bij de vrouwen het hoofdnummer? Oh ja, ook een Utrechtse club: Orca.

 5. Baliekluiver

  @N: dit laat in ieder geval zien dat de hardcore studentenbubbel niet doorheeft dat zo’n feest op het erf van USC (en kennelijk dus ook met USC tappers) gelet op de ellende van de laatste tijd ongelofelijk bot, arrogant en onverschillig overkomt. Of ze hebben het juist wél door, ik weet eigenlijk niet wat erger is…

 6. N.

  Nu is Triton ineens ook ‘de hardcore studentenbubbel’? Laat die lui lekker zelf beslissen waar ze hun feest vieren. Dat Triton dat vanuit het oogpunt van traditie (en ongetwijfeld allerlei al aangevraagde en verkregen vergunningen) het liefst op het Janskerkhof doet, is niet iets wat je het USC kan aanrekenen.

 7. Statler

  Een Varsity winnen is een sportieve prestatie waar flink voor getrained is. Terecht dat dat afgerond wordt met een feestje.

 8. M.

  Ik blijf het toch bijzonder vinden dat er niet gereageerd wordt op een bericht over twee jongens die op de Daltonlaan op klaarlichte dag hebben geschoten in een gebied met allerlei openbare voorzieningen. Maar wel massaal ophef is over een bangalijst waarbij twee jongens een PowerPoint presentatie in elkaar hebben geknutseld (en nee ik praat het niet goed).

 9. Tante Leen

  Lekker weer overlast. Je zult er maar wonen….

 10. Omwonende

  was weer een lekkere tring herrie………. Nachtrust was weer verstoord. moest er om 5 uur weer uit. Ik ben zelf ook student geweest. en ben wel eens een keertje over de schreef gegaan. Maar de huidige generaties willen élke dag feest vieren élke dag zuipen en élke dag zich misdragen. Word er echt strontziek van. Kan t wat minder allemaal?

 11. Altijd wat

  Triton wint de Varsity voor de vierde keer in 60 jaar, en het commentaar is “die studenten willen élke dag feest vieren”. Kan er de humor wel van inzien.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).