Utrecht wil voor 2026 drie nieuwe nachtclubs; dit en meer is te lezen in de Utrechtse Nachtvisie 2030 Utrecht wil voor 2026 drie nieuwe nachtclubs; dit en meer is te lezen in de Utrechtse Nachtvisie 2030

Utrecht wil voor 2026 drie nieuwe nachtclubs; dit en meer is te lezen in de Utrechtse Nachtvisie 2030

Utrecht wil voor 2026 drie nieuwe nachtclubs; dit en meer is te lezen in de Utrechtse Nachtvisie 2030
Stockfoto
Meer uitgaanslocaties, een breder aanbod, laagdrempelige subsidies en een verbeterde veiligheid; dit zijn een aantal punten die te lezen zijn in de Utrechtse Nachtvisie 2030. Het document werd vrijdagavond door wethouder Eva Oosters gepresenteerd in Club BASIS. “Met de Nachtvisie 2030 wordt het belang van nachtcultuur gezien en geven we het graag een steuntje in de rug”, aldus de wethouder.

Meer uitgaanslocaties, een breder aanbod, laagdrempelige subsidies en een verbeterde veiligheid; dit zijn een aantal punten die te lezen zijn in de Utrechtse Nachtvisie 2030. Het document werd vrijdagavond door wethouder Eva Oosters gepresenteerd in Club BASIS. “Met de Nachtvisie 2030 wordt het belang van nachtcultuur gezien en geven we het graag een steuntje in de rug”, aldus de wethouder.

Sinds 2010 is het aantal clubs in de stad iets afgenomen terwijl Utrecht qua inwoners een van de snelst groeiende steden van Nederland is. Uit een enquête die vorig jaar ter voorbereiding van de nachtvisie is afgenomen en die door zo’n 7.000 mensen is ingevuld, bleek dat bijna 60 procent ontevreden was over de hoeveelheid aan nachtclubs in de stad én ruim 40 procent was ontevreden over de veelzijdigheid.

“Ik mis plekken met alternatieve muziek en een open veilige sfeer waar iedereen welkom is en kan zijn wie hij/zij/hen wil”, “Ik mis een randje, net even iets anders” en “Er is te weinig hiphop en R&B in clubs in Utrecht.” Dit is een greep uit de uitspraken van mensen die de enquête hadden ingevuld.

Locaties

Utrecht kende in 2022 acht locaties waar de nachtcultuur tot leven komt. BASIS, Club Maggy en Club Poema zijn de enige zaken op een vaste locatie die alleen een nachtprogrammering hebben. Club WAS. in het Werkspoorgebied is één à twee keer per maand open. “Van de poppodia hebben EKKO, De Helling en TivoliVredenburg een uitgebreide nachtprogrammering”, is te lezen in de nachtvisie.

Naast deze plekken is er in Utrecht ook nog een ‘incidenteel’ aanbod. Dat zijn bijvoorbeeld ACU, dB’s, Klein Berlijn en SOIA, maar ook op pop-uplocaties zoals De Nijverheid, Nar Café der Kunsten en de Zware Jongens is er met enige regelmaat in de nacht iets te doen. Tot slot zijn er in de stad evenementenlocaties zoals de Jaarbeurs waar feesten worden georganiseerd.

Utrecht kent natuurlijk ook veel feestcafés die tot laat open zijn, maar bij deze plekken is de muziekprogrammering niet het hoofddoel. Deze worden daarom niet meegenomen in de nachtvisie.

Ambities

De gemeente heeft een aantal ambities geformuleerd in de Utrechtse Nachtvisie 2030. Een daarvan is dat er voor 2026 drie nieuwe locaties voor nachtcultuur bij moeten komen. Daarvoor wordt in eerste instantie gezocht binnen het vastgoed van de gemeente zelf. Er zijn overigens nog geen concrete locaties in beeld.

Daarnaast zijn er, zo is te lezen in de nachtvisie, op het gebied van diversiteit nog stappen te zetten. “De nachtcultuur is te weinig representatief voor de bevolkingssamenstelling van onze stad wat betreft aanbod en bezoekers. In 2030 heeft Utrecht een gevarieerd nachtleven voor verschillende leeftijden en doelgroepen.”

Ook moet de subsidieregeling makker en duidelijker worden, zodat mensen die niet bekend zijn met het principe makkelijker een aanvraag kunnen doen. “Op deze manier willen de diversiteit in het aanbod vergroten.”

Tot slot krijgen veel mensen nu nog te maken met ‘onwenselijk gedrag’ in de nachtcultuur. Dit kan bijvoorbeeld agressie, discriminatie of grensoverschrijdend gedrag zijn. “Samen met de nachtsector kijken we hoe we dit beter kunnen signaleren en voorkomen.”

Ontdekken

Nachtcultuur is volgens de gemeente belangrijk voor de aantrekkelijkheid van een grote stad als Utrecht. “Ieder jaar ontdekken nieuwe groepen de Utrechtse nacht. In de nacht is ruimte om jezelf te ontdekken en kunnen makers en artiesten groeien. Het is een plek van creativiteit. Of het nu op de grote podia is of in de waardevolle rafelrandjes van de stad: ons nachtleven is iets om trots op te zijn. Met de Nachtvisie 2030 wordt het belang van nachtcultuur gezien en geven we het graag een steuntje in de rug.”

Lees hier de Utrechtse Nachtvisie 2030.

36 Reacties

Reageren
  1. Binnenstadbewoner

    Goed plan. Niet in de binnenstad svp. Andere wijken hebben ook recht op levendigheid.

  2. w

    Fellini was een toffe plek waar ik graag kwam, maar zelfs toen ging ik vaker naar A’dam, de RoXY enzo, t nachtleven in Utrecht stelt al minstens 20 jaar niks meer voor

  3. Wim

    Zolang die clubs dan maar op de Lage Weide gehuisvest worden: prima.

  4. Fam H

    Sinds wanneer was er niemand die dat als bedrijf wilde starten, want meestal is het probleem juist om een vergunning te krijgen, toch. Het wordt gebracht als een noodzakelijke overheidsvoorziening, die ook nog gesubsidieerd zou moeten worden? Het gemeentebestuur lijkt toch wel verbijsterend, moet elke 35plussers een willekeurige jongere van veel plezier bedienen? (Of gaan hiervoor toch de ‘vergoedingen’ voor de wethouders omlaag?) Terecht geschikt of niet?

  5. Malle pietje

    Volgens mij is de nacht om te slapen
    Vroeger lag iedereen om 10 uur in bed
    Gezond weer uit de veren
    Biertje borreltje op zondags
    Niks mis mee

  6. Realist

    Ik vond het een uitstekend idee totdat ik bij het woord ‘subsidie’ kwam. De gemeenschap moet dus weer betalen voor de droom van een enkeling.

  7. Utrechter

    Goeie zaak!

  8. Wil

    “Sinds 2010 is het aantal clubs in de stad iets afgenomen terwijl Utrecht qua inwoners een van de snelst groeiende steden van Nederland is. “
    Misschien is de behoefte wel gewoon afgenomen?? Clubs zijn behoorlijk 2010 nml…

  9. rmn

    De nachtvisie leest eerst en vooral weg als een hoog ambtelijk politiek correct stukje gezever. In de praktijk gaan ondernemingen kapot aan doorgeslagen regeldrift, belastingdruk en klagende droeftoeters die naast een club gaan wonen en vervolgens verdrietig zijn omdat ze daar wel eens wat van horen.

    De gemeente ziet zichzelf als facilitator terwijl ze eigenlijk vooral zelf in de weg staat van een divers aanbod.

  10. Leon

    Goed idee, het uitgaansleven in Utrecht kan wel een impuls gebruiken. Nu is er amper aanbod voor de clubganger.

  11. Peter van Zoest

    Hoe het nachtleven gestalte krijgt is aan de ondernemers, niet aan de politiek.

  12. June

    Gedacht wordt aan het vastgoed van de gemeente…..
    Misschien kan er eerst aan huisvesting worden gedacht voor deze leeftijdsgroep.
    Kunnen ze dansen in hun eigen huisje,dat is pas een party moment

  13. Scherpschutter

    Ja, onvoorstelbaar hè? Alle genoemde cultuurorganisaties liggen al perpetuüm aan het belastinginfuus omdat ze ongewenste diensten bieden waar zo ongelofelijk weinig vraag naar is dat zelfs ook maar de kosten dekken een verre illusie is, en dan hebben we hier dus een wethouder die daar bovenop nóg veel meer slechte ideeën wil lanceren die subsidie behoeven om te concurreren met de reeds aanwezige slechte ideeën die miljoenen verzwelgen, met als gevolg dat de reeds aanwezige verlieslijdende organisaties nóg veel meer verlies gaan lijden…

    Jongens, dit werkt natuurlijk niet. Er is helemaal geen vraag naar al die van overheidswege gemaakte nepcultuur…

    Mijn voorstel zou dan ook zijn, dat Eva Oosters zelf een discotheek gaat oprichten van haar eigen geld, als ze werkelijk zo overtuigd is van de levensvatbaarheid ervan.

    Kijk, dat Eva Oosters liever het geld van de belastingbetaler ziet verdwijnen in een zwart gat dan haar eigen geld is te begrijpen (we zijn allen rationeel-egoïsten), maar de belastingbetaler ziet uiteraard liever dat Eva Oosters gewoon stopt met ondernemertje acteren met geld dat niet van haar is.

  14. Taeke D.

    Ik zie niet in waarom de gemeente zich zou moeten bemoeien met “het belang van nachtcultuur”. “De Utrechtse nacht” vul ik wel in zoals Malle Pietje ook doet en dan “ontdek” ik wel andere dingen dan om “trots op te zijn”. Wat een zinloze woordenbrij.

  15. G. de Vries

    ‘De Nachtvisie 2030’, zijn er geen belangrijkere thema’s waar Utrechtse wethouders zich mee bezig moeten houden? Armoede? Woningschaarste? Meer dan 15 jaar wachten op een sociale huurwoning?
    Als je niets te vreten hebt en geen huis/kamer onder je kont dan heb je ook niets te zoeken in het nachtleven.

  16. Hans O.

    Krijgen we Limburgia en Extase weer terug. Leuk.

  17. Fiederelsje

    Heeft de gemeente niets beters te doen dan zich druk te maken voor ‘nachtcultuur’? Geef eerst eens voldoende subsidie aan de andere cultuuruitingen. Afgezien daarvan is het toch doodnormaal dat een onderneming de eigen broek ophoudt? En Malle Pietje heeft gelijk: wat is er tegen normale nachtrust?

  18. Slaapieee in Utrecht feesten in amsterdammiee

    Utrecht de slaapkop van Nederland. Dit zal weer jaren duren of er nooit van komen omdat de binnenstadbewoners aka benidorm bastards de macht hebben. Op naar bingo avonden en nachten Lets partyyyy oldjes

  19. Nieuwegein Nightlife

    Ok, dit is een begin. Maak van die leegstaande oude Tivoli een mooie technotempel van niveau waarvoor ik niet naar Amsterdam hoef en het voor de connoisseur beter toeven wordt dan bij massaal TiVre.. Studentenkroegjes, hipsterbarren, linkse poppodia en alternatieve filmhuisjes zijn hier al genoeg. NPC- en babyboomermeningen tervergeefs, Utrecht is gewoon een slaapstad qua nachtleven.

  20. Gbrie

    Lees ook iets over jongeren onder de 18. Die horen gewoon thuis een feestje te vieren met ouderlijk toezicht en moeten vanwege het groeien op tijd naar bed, ook in het weekend en de vakantie. Dus nog na middernacht “op straat ” zijn lijkt me niet van toepassing .

  21. Loes

    wat mooi dat de gemeente zich inzet voor nachtclubs, zelfs in gemeentevastgoed en met subsidie! kan dat ook geregeld worden voor de feestcafé’s die nu nog in de nobelstraat zitten? daar is de overlast s’nachts giga en daar doet de gemeente niks aan. al 25 jaar onderzoeken en er over vergaderen:(

  22. Kloek

    Nachtcultuur ontstaat organisch van onderuit, vanuit de mensen, als het goed is en zou niet van bovenaf, vanuit een overheid, opgelegd moeten worden.

    Overigens vind ik dat bepaalde vormen van het nachtleven onterecht worden afgeschilderd als cultuur ten opzichte van andere vormen in het stuk. Over het algemeen wordt de nacht gewoon gebruikt om te feesten en ik vind het nogal snobistisch om bepaalde vormen als een soort van hogere cultuur af te schilderen dan anderen. Vele bezoekers willen gewoon dronken (of high) worden en plezier hebben. Daar is niet per sé iets mis mee, want mensen en vooral jongeren hebben een uitlaatklep nodig en moeten plekken hebben om mensen te ontmoeten en om eventueel verliefd te kunnen worden (of om aan bedpartners te komen). Daarmee heeft het noodzaak in een samenleving.

    Maar een overheid die wil gaan opleggen en bepalen wat wel nachtcultuur is en wat niet? Een overheid die een proces dat van onderuit moet komen van bovenaf wil gaan bepalen? Zelfs wil bepalen wat goede smaak is en wat niet? En dit met subsidie wil gaan doen? En daarin onderscheid maken hetgeen marktverstorend werkt (en in strijd is met Europese regelgeving)? Buiten dat het gezeik gaat opleveren, dit moet je toch de wenkbrauwen doen fronsen?

    Wat ik denk: er moet meer nachtcultuur komen, om de buitenlandse expatwerknemers nog meer te pleasen en te lokken, net als international students. Dit is vast weer een vraag/ eis vanuit bepaalde multinationale werkgevers. Een lokkertje. We weten toch allemaal dat de overheid deze 2 groepen boven de andere burgers in Nederland plaatst (belastingvoordelen etc.). Ze is zelfs bereid geweest de woningmarkt nog verder te vern**ken ten behoeve van die 2 groepen.

    En Utrecht wil natuurlijk weer eens graag de hipste stad zijn. Utrecht wil overal de grootste, beste, snelste en hipste in zijn. Lege ambitie wat mij betreft. Heeft niks met inhoud te maken. Erg genoeg dat juist de progressievere partijen als D’66 en Groen Links zo erg meegaan in deze lege hulzen, in deze neoliberale agendapunten, dat meteen duidelijk maakt dat zowel D’66 als Groen Links niet zo links zijn, maar gewoon een neoliberale agenda voeren.

  23. Wim

    @ floepkloek
    Je eerste drie alinea’s las ik met volledige instemming. Wat volgt is helaas vervolgens complete bullshit. Het is bizar hoe je elke keer weer je fixatie op het zogenaamde neoliberale multinationale complot op het net rondtoetert. Ga eens wat nuttigs doen met je leven.

  24. Kloek

    @ Wim

    Het is geen complot hoor. Het draait in ons huidige politieke systeem vooral om de economie en niks anders. Alles staat den dienste van haar. De mens is ook maar een grondstof in dat grotere geheel. Daar is het bedrijfsleven vooral bij gebaat en de enkeling die daar echt goed rijk van wordt. Er is een middengroep die denkt dat zij er wel bij vaart en er is een grote groep mensen die vooral moet meehollen in die economische werkelijkheid (en een steeds grotere groep afvallers).

    En dankje. Ik heb dan ook gelijk in dezen.

    Dat Utrecht een betere (wat dan dan ook moge zijn) nachtcultuur wil heeft te maken met haar (en daar komt weer een neoliberale term:) concurrentie positie als stad. De stad als economische factor die concurreert met andere steden en de wedstrijd tegen die ander speelt, in plaats van haar eigen wedstrijd speelt.

    Steden willen tegenwoordig investeren in cultuur om als pleisterplaats voor mensen te fungeren. Groot stadje spelen. Mensen brood en spelen aanreiken. Er wordt niet geïnvesteerd in cultuur om de mens als mens te laten groeien; daar waar cultuur zich juist bij uitstek voor leent. En de jonge hipsters in Utrecht (en vele andere steden) hebben niet door dat ze het spel van de neoliberalen meespelen. Dat er hele andere belangen spelen dan zij denken dat er spelen.

    De nachtcultuur wordt gebruikt als lokkertje voor jongeren. Die moeten in de stad blijven of naar de stad toe gelokt worden (en die jongeren en starters komen tegenwoordig van ver: Zuid/ Latijns-Amerika, Zuid-Europa, Oost-Europa, etc.).

    En waarom wil Utrecht dat? Omdat ze bedrijven wil lokken of hier wil houden. Die jongeren zijn de werkkrachten van die bedrijven en Utrecht wil per sé groeien als stad, om de snelst groeiende stad te willen zijn (koekoek, het loopt nu al tegen haar grenzen aan). Groei van bovenaf opgelegd wel te verstaan. Geen organische groei.

    Dat is hoe de gemiddelde politicus (vaak van midden-links tot aan rechts) denkt en werkt. Dienaren van het systeem.

    Er zijn echter steden in Europa die een organische groei doormaken en daarmee veel natuurlijker groeien dan Utrecht (Utrecht = van bovenaf opgelegd), omdat er daar een meer inhoudelijk plan is dat op een natuurlijke wijze mensen in die steden behoudt en eventueel aantrekt.

    De ontwikkeling van nachtcultuur wordt hier (in dit politiek gedreven verhaal) dus niet gebruikt vanuit inhoudelijke motieven, maar als marketinginstrument. Een lege huls. Er is geen artistiek motief te vinden in de marketingprietpraat.

    (overigens verraad je gebruik van de term floepkoek dat je eigenlijk iemand bent die doorgaans onder een andere naam reageert)

  25. Kloek

    @ Gbrie

    Zegt iemand die vermoedelijk opgegroeid is in een tijd dat jongeren van 15 gewoon uit konden gaan. Lekker hypocriet weer van jou.

    Het is een natuurlijk drang van 15+ jarigen om grenzen op te zoeken en te verkennen, zonder ouders en vooral elkaar op te zoeken, om zodoende fouten te kunnen leren maken en te leren van sociale interactie, zonder te veel andere volwassenen, waardoor ze leren volwassen te worden. Ontneem je ze dat krijg je juist een samenleving waarin we nu zitten: jong volwassenen/ studenten die nog steeds niet volwassen zijn, niet verantwoordelijk zijn, burn outs hebben bij de vleet en niet met alcohol en drugs om kunnen gaan.

    Alleen dan als spelers in een volwassen wereld, waar dus de samenleving als geheel veel last van heeft.

    @Slaaaapie in Utrech en Nieuwegein Nightlife

    Wat een gelul weer over Utrecht als slaapstad. Er is genoeg nachtleven in Utrecht, ooit ook van het ongeorganiseerde soort (dat is er helaas minder bij).

    Jullie gaan alleen naar Amsterdam vanwege een bepaald soort status. Een label dat je jezelf wil opplakken. Komen er clubs bij in Utrecht dan voel je jezelf al weer snel daarboven verheven en dat komt door de omgeving waarin je bivakkeert. Daarin gaat dus niks veranderen. Jullie willen graag snobistische elitaire lui zijn (die echter te arm zijn om in Amsterdam te wonen, uhum), om je zodoende af te zetten tegen andere mensen. Kijk je zelf eens eerlijk aan in de spiegel.

    Daarnaast zit Amsterdam natuurlijk gewoon, met een reisafstand van 25 minuten max. met de trein (Bijlmer-Arena is 13 minuten en Zuid is ook dichterbij) natuurlijk gewoon in dezelfde economische stadsregio als Utrecht.

    Utrecht hoeft geen 2e Amsterdam te zijn, want daarvoor hebben we Amsterdam al; heel erg dichtbij. In sommige echte metropolen zou je Utrecht als een soort van voorstad van Amsterdam zien en dat is het in de praktijk natuurlijk ook. De metropoolregio Amsterdam (waar het Gooi tegenwoordig bijvoorbeeld onder valt) en de Randstad, zijn de metropoolregio’s waar Utrecht gewoon een deeltje van is. Het kleinste deel van de 4.

    Wil je naar techno tempels in Amsterdam, ga je naar techno tempels in Amsterdam. Die hoeven dan niet ook nog eens in Utrecht te zitten. Hoezo kleinstedelijk en dorps denken van jou?

    Daarnaast houden jullie er nogal een hautaine houding op na ten opzichte van alles dat (waarschijnlijk) 25/ 30 of desnoods 35 plus is. De overgrote meerderheid van de inwoners in de stad en regio. Bovendien een leeftijd die jij zelf al snel zult bereiken. Sneller dan je denkt. Mensen gaan van levensfase naar levensfase en in iedere levensfase zijn andere zaken belangrijk en zijn er andere prioriteiten.

    Dat je dit niet begrijpt op je jongeren-/ studentenleeftijd maakt eens te meer duidelijk dat je hersens waarschijnlijk nog op een kleuterniveau zitten qua ontwikkeling. Dat een stad en een regio er vooral is om rekening te houden met de elkaar, met al haar inwoners, dat hoef ik je toch niet uit te leggen? Neemt niet weg dat die jongeren ook belangrijk zijn.

    Maar wat ik me nu afvraag: je kan toch zelf iets organiseren/ initiatief nemen als je iets mist in Utrecht qua nachtleven? Dat hebben alle jongeren voor jou ook gedaan. In de jaren zestig/ zeventig. tachtig/ negentig en begin jaren tweeduizend. Zo zijn zo’n beetje alle podia en het nachtleven in Utrecht überhaupt ontstaan.

    Je bent wel een teken van de nieuwe generatie: op hoge poten dingen eisen van de samenleving, maar daar zelf niks voor willen doen. Newsflash: de samenleving ben jij ook en een samenleving maak je samen.

    Laatste punt: de overheid is niet verantwoordelijk voor nachtcultuur. Dat moet vanuit mensen zelf komen.

  26. Moxie

    Ik mis nog steeds heel erg SJU en RASA. Hoogwaardige programmering, maar ook laagdrempelig, lekker dansen en sociale ontmoetingen. De 30+/40+/50+ voelden zich hier ook thuis. Dit gat kan TiVre niet vullen, daar ga je toch meer specifiek voor een bepaald optreden naartoe.

  27. Nina

    Subsidie hiervoor? Betaal ik daar 15% meer gemeentelijke belastingen voor dit jaar?

  28. Derk van Dorth, kandidaat gemeenteraadslid

    Serieus, wil de gemeente zoiets faciliteren? Dat is toch niet aan de politiek? Het kan zijn dat iemand meent tot de nacht te behoren en overdag wil slapen. Degenen die ‘s nachts moeten werken, denken daar niet allemaal zo positief over, maar hoort bij hun beroep. Gemeente: ga de nachtelijke overlast tegen en geen cent subsidie voor nachtbrakerij!

  29. rmn

    @Derk van Dorth

    Het is wel degelijk aan de politiek om de voorwaarden te creëren waarbinnen (nacht-) cultuur kan floreren. Daarbij hoeft niet alleen gekeken te worden naar subsidies maar ook (en vóóral) naar hoe de gemeente zelf in de weg staat van culturele ontplooiing. Het verhaal is namelijk overal hetzelfde: We willen wel, maar we mogen niet.

    De gemeente ís het probleem.

    Voorts ben ik van mening dat een gementeeraadslid in een tekstje van hooguit vier regels op zijn minst enige coherentie aan de dag zou moeten kunnen brengen.

  30. arbeider

    Goed plan vd Gemeente, zie het als een vliegwiel om iets in gang te zetten.

    Er zullen altijd mensen voor en tegen zijn, net als het subsidieren van bvb de Schouwburg of Muziekcentrum.

    Nu nog locaties zoeken, waarom niet de parkeergarages op de Rijnkade en Springweg, die staan of komen leeg.

    Kom Utreg, doe het gewoon, maak nachtelijk Utrecht weer aantrekkelijk, ook bvb bruine cafés, die bij bosjes omvallen, zo jammer!

  31. Binnenstadbewoner

    Veel voorstanders voor een nachtclub, maar wie wil er naast of vlakbij wonen? Juist ja.

  32. rmn

    @Binnenstadbewoner

    Kom maar door met die nachtclub! Een tijd geleden heb ik een heel lokale oplossing gevonden voor geluidsoverlast: Oordoppen! Voor al een paar euro heb je fantastische geluidsstoppers. En weet je wat ik nog meer ontdekt heb? In 99,9% van alle woonplekken in Nederland heb je helemaal geen nachtclub in de directe omgeving. Blijkt dus dat bepaalde horeca zich op heel specifieke plekken concentreert. Vaak in het centrum van grote steden of, meer generiek, plekken met een hoge bevolkingsdichtheid.

    Ik zou je graag uitnodigen om met een meer holistische blik naar dit vraagstuk te kijken. Zijn er misschien nog dingen die je zelf kan doen om de overlast te beperken?

    Tip: Het centrum van Oudewater is een oase van rust!

  33. Realist

    @Binnenstadbewoner. Veel? ‘Uit een enquête…. die door zo’n 7.000 mensen is ingevuld, bleek dat bijna 60 procent ontevreden was over de hoeveelheid aan nachtclubs in de stad én ruim 40 procent was ontevreden over de veelzijdigheid.’
    Ik noem dat gewoon bar weinig..

  34. Andere

    @ Kloek. Lappen tekst man.leest toch niemand?
    Verder.
    Paar kleine podia erbij. Bandjes zat. Niet te veel poeha of lichtshow. Fijn drinken tegen schappelijke prijs. Diverse muziek ipv muzak. Inloop-gezelligheid dus.
    Dat mega-complex Tivoli Vredenburg is daarvoor niet geschikt.

  35. Kloek

    @ Andre

    Dit noem jij lappen tekst? Een stukje tekst ter grootte van een half a4?

    En misschien zouden mensen het maar eens moeten lezen, al zeg ik het zelf. Dan kan je het namelijk eens ergens over hebben.

    Er zijn genoeg mensen die DUIC niet op hun telefoon consumeren hoor en dat vallen mijn STUKJES tekst reuze mee. Hoe kan je jezelf nu echt uiten in 3 zinnen?

  36. w

    @Kloek
    zelden zoveel vooroordelen en aannames in reacties als de uwe gelezen omg haha!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).