Eerste woningen in nieuwe wijk Merwede in Utrecht vanaf januari in de verkoop Eerste woningen in nieuwe wijk Merwede in Utrecht vanaf januari in de verkoop

Eerste woningen in nieuwe wijk Merwede in Utrecht vanaf januari in de verkoop

Eerste woningen in nieuwe wijk Merwede in Utrecht vanaf januari in de verkoop
Artist impression van Bloom in Merwede
De eerste woningen in de nieuwe Utrechtse wijk Merwede gaan vanaf januari 2023 in de verkoop. Het gaat om woningen in het project KNL4,5&12, waar in totaal 218 koop- en 855 huurwoningen gebouwd gaan worden. 

De eerste woningen in de nieuwe Utrechtse wijk Merwede gaan vanaf januari 2023 in de verkoop. Het gaat om woningen in het project KNL4,5&12, waar in totaal 218 koop- en 855 huurwoningen gebouwd gaan worden. 

In KNL4 komen tien ‘townhouses’ aan het water en 24 appartementen, rondom een binnentuin. In KNL5 zijn dat vijf townhouses en 93 appartementen bij een binnentuin en KNL12 bestaat uit 81 appartementen en vier townhouses. Vanuit de woongebouwen kijken bewoners straks uit over het Merwedekanaal.

De townhouses krijgen een oppervlakte van tussen de 209 tot 244 vierkante meter. De appartementen zijn opgedeeld in twee categorieën: bold apartments en city apartments. De bold apartments zijn straks tussen de 67 en 230 vierkante meter groot en de city apartments worden tussen de 48 en 67 vierkante meter. De prijzen van de woningen zijn nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de city apartments een koopprijs krijgen tot maximaal de Nationale Hypotheek Garantie-grens. Die grens ligt dit jaar op 355.000 euro.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Het gebied ligt nu nog braak

Begin volgend jaar

In de wijk Merwede komen in totaal zo’n 6.000 woningen, een mix van sociale huur, middeldure huur en middeldure koop. Het moet een autoluwe en duurzame stadswijk worden, met veel groen en ruimte om te wandelen, fietsen, spelen en sporten. In de wijk komen naast woningen ook horeca, een sporthal, meerdere scholen, werkruimtes, een gezondheidscentrum, ouderencentrum, buurthuis en een wijkcultuurhuis.

De gemeente Utrecht heeft in 2020 21 miljoen euro van het Rijk gekregen voor de ontwikkeling van de wijk. De gemeenteraad stemde in februari in met het bestemmingsplan voor Merwede. De bouw van de huizen die nu in de verkoop gaan, start begin volgend jaar. De geplande oplevering is in 2025.


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg maken samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode en hebben daarbij jouw hulp nodig! Lees hier meer en bestel alvast een boek.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. woutvr

  Huh? Wonen we in een Engelstalig gebied? Waarom worden er geen Nederlandse termen gebruikt?

 2. JdV

  @woutvr: because als you geen hippe english words gebruikt people niet veel to much willen betalen for to small homes zonder parkingspace.

 3. Massegast

  O, – Bold -. Ja, ik weet het weer. Van de Bold en de Beautiful….. Lache waor! Maar de huizen in die serie waren wel wat groter hoor. Die waren echt – Bold -. Als je zo’n huis wilde doorlopen, dan mos je brood meenemen.

 4. Utrechter2

  @JdV: het werkt wel, ik ken een hipster die enthousiast werd en energie kreeg van het concept Tiny House. Maar uiteindelijk vond hij dat ondanks de uitstekende marketing te krap.

 5. woutvr

  Ja, top @JvD, dat mag DUIC zich wel aantrekken. Het is maar van wie je de belangen je wilt behartigen.

 6. Paul

  Mooi ontwerp. Dacht dat er 10.000 woningen zouden komen i.pv. 6.000 .
  Gelukkig komt er meer hoogbouw tegen over het park. Grote woningen zijn ook niet nodig, 50 % van de Utrechtse bevolking is immers alleen wonend.

 7. Erik

  Ziet er erg mooi uit! Het plan heeft een mooie mix van verschillende woningtypen. Hopelijk gaat de bouw snel beginnen.

 8. Utrechter2

  @Paul: ” 50 % van de Utrechtse bevolking is immers alleen wonend. ” door alle studenten en starters…. en wat denk je dat er 5 jaar later gaat gebeuren?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).