Eerste woningen op Smakkelaarspark in de voorverkoop: 43 vierkante meter voor 270.000 euro Eerste woningen op Smakkelaarspark in de voorverkoop: 43 vierkante meter voor 270.000 euro

Eerste woningen op Smakkelaarspark in de voorverkoop: 43 vierkante meter voor 270.000 euro

Eerste woningen op Smakkelaarspark in de voorverkoop: 43 vierkante meter voor 270.000 euro
De eerste woningen op Smakkelaarspark in Utrecht zijn in de voorverkoop gegaan. Het gaat om 22 woningen in het Havengebouw, een van de drie gebouwen die op deze plek moeten komen. De goedkoopste woning die te koop is, is 43 vierkante meter en kost 270.000 euro.

De eerste woningen op Smakkelaarspark in Utrecht zijn in de voorverkoop gegaan. Het gaat om 22 woningen in het Havengebouw, een van de drie gebouwen die op deze plek moeten komen. De goedkoopste woning die te koop is, is 43 vierkante meter en kost 270.000 euro.

Het Smakkelaarspark in Utrecht is een van de laatste grote projecten aan de binnenstadskant van het centraal station. Het is de afgelopen tijd vaak over het project gegaan, omdat de datum dat de nieuwbouw klaar moest zijn steeds een beetje verder opschoof. De bouw moet begin dit jaar starten en de eerste woningen zouden eind 2026 kunnen worden opgeleverd. De gemeente vroeg extra geld aan bij het Rijk om vertraging of uitstel te voorkomen.

De eerste woningen van Smakkelaarspark zijn inmiddels in de voorverkoop gegaan. Dat houdt in dat mensen die zich nu inschrijven een streepje voor hebben als de verkoop daadwerkelijk start. Dat moet ook nog in het eerste kwartaal van dit jaar gaan gebeuren. De woningen waar nu op kan worden ingeschreven, komen in het Havengebouw. In totaal komen daarin 115 studio’s en appartementen.

Van die appartementen zijn er nu 22 in de voorverkoop. Het gaat om woningen van tussen de 43 en 60 vierkante meter. Het goedkoopste appartement heeft één slaapkamer en moet 270.000 euro kosten. Het duurste appartement dat nu in de verkoop komt, kost 449.000 euro. Deze woning is 58 vierkante meter, heeft twee slaapkamers en een buitenruimte van 7 vierkante meter. Alle woningen in het Havengebouw krijgen energielabel A+++.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Een van de woningen in het Havengebouw

Parkgebouw en Kadegebouw

Het Havengebouw is een van de vier complexen die voor het project gebouwd worden. Er komt ook een Parkgebouw, met 54 koopappartementen “voor mensen die houden van een enerverend stadsleven met een prettig randje luxe”. In het Kadegebouw komt kantoorruimte die wordt aangeprezen als “dynamisch kantoorgebouw op een toplocatie in Utrecht”.

Op de tiende etage van het Kadegebouw moet een dakterras met horeca komen. Verder wordt binnen dit project de Leidse Rijn doorgetrokken, komt er een theehuis en wordt er een parkje aangelegd.

Gekoppelde berichten

44 Reacties

Reageren
 1. buurtbewoner

  fantasieloze blokken, heeft de architect minecraft als inspiratie gehad?

 2. Rietje

  Waanzin

 3. Wim

  We gaan het zien.
  Of ook niet.

 4. jan

  Niet duur voor een vrij grote student kamer met een super inefficiënte indeling in de vorm van een driehoek 😉 hahaha

 5. Dymph

  43 vierkante meter en dan € 270.000 ervoor neertellen, wat een schande!

 6. Marcel

  Dat lijkt mij een koopje. Met een rechtse regering of een linkse of een in het midden gaat het niet minder worden. Wat zeker is is dat steeds meer mensen ontevreden zullen zijn over welke bestuursvorm dan ook. Je hebt geen kans meer om je huis te krijgen wat je zou willen. En dan hoeft het geeneens zo luxe te zijn. Ik ben op zoek voor iemand naar een betaalbare woning in huur of koop. Inkomen is nog niet vast het is een zelfstandige. Ik zit mede in de bouw en kan niks vinden. Totaal belachelijke ontwikkeling. We hebben allemaal partijen gekozen met een beperkt programma. Geen1 heeft een aanwijs lokatie van: daar gaat gebouwd worden. Het is een probleem wat steeds groter wordt. Ik weet de oplossing: een partij voor wonen oprichten. Zo simpel is het. Democratische besluiten en polderen moet is afgelopen zijn.

 7. JdV

  Een hele nette 7 k per m2. Prima prijs en goed te betalen, zelfs voor mensen met een laag salaris. 270k kan echt iedereen wel betalen tenslotte. Dus ik zeg, kopen en op naar baggervette winsten.

 8. Klaasjan

  43 Vierkante meter. Dat noemen we tegenwoordig een woning.

 9. Pierre

  Dat is een hoop geld voor een kippenhok met zo te zien niet eens een balkon. Met z’n tweeën is het al helemaal niet te doen om hier te wonen. En in je eentje 270k ophoesten als starter met de huidige hypotheekrentes…

  Daarentegen zijn dit wel leuke pied-a-terres.

 10. Wim

  En wat worden de service kosten??

 11. Bill

  Voor deze A1 locatie vind ik 270.000 VON echt niet de hoofdprijs. En natuurlijk kan je hier de bovenstaande reacties bij verwachten, maar het springt wel in een woningbouwgat waar in Utrecht weinig van te vinden is, en er gaat worden gebouwd. Dat is sowieso al winst voor de stad.

 12. Henk

  Ik ben altijd zo benieuwd wat de luitjes hier op DUIC denken dat de oplossing is als alles fout is. Er zijn over het algemeen een paar smaken in de politiek: of het is open en hierdoor grillig(er) óf het is gesloten maar wel veel stabieler. In landen als rusland en china is het gesloten maar hebben ze wel veel en betaalbare woningen, in NL is het open en hierdoor heeft ‘de markt’ meer voor het zeggen en is het veel grilliger. in 2011 huilde iedereen dat ze niet van hun woning af kwamen en riep iedereen: POLITIEK DOE IETS. Nu krijgen ze niks gekocht en roepen ze: POLITIEK DOE IETS.

  7000 euro/m2 is een prijs die je nou eenmaal momenteel betaald dient te worden voor een gloednieuw opgeleverd appartement, op een AAA locatie en er zijn meer dan voldoende mensen die dit makkelijk kunnen betalen, let maar op, alles wordt zo verkocht.

  Wat willen jullie dan? Dat de gemeente de helft voor de zielige huizenzoeker betaalt? Van onze belasting centen? Dus meer de Chinese kant op? Dat begint er langzaam wel al een beetje op te lijken met alle idiote regels omtrent vastgoed de laatste jaren. Het is wachten tot de hele commerciële huur sector verpest is door alle nieuwe regels, dan kan daar weer over geklaagd worden, dat er niks meer is: POLITIEK DOE IETS.

  Pas als écht niemand het meer kan betalen gaan de prijzen vanzelf naar beneden. Zo werkt het in een open economie. Maar zolang dit soort appartementen als warme broodjes over de toonbank gaan is er nog voldoende geld beschikbaar.

  Dat is pech voor de mensen die het wat minder hebben, kunnen ze helaas niet op een AAA locatie in een van de mooiste en rijkste steden van Nederland wonen voor een prikkie.

 13. Katja

  @Wim, inderdaad een goeie vraag.
  De driehoekvorm heeft wel wat uitdagends om er wat van te maken.
  Maar waarom worden tienduizenden mensen in het Stationsgebied en Smakkelaarsveld gepropt ?

 14. Jakob

  @Klaasjan, groter, beter gebouwd en waarschijnlijk minder duur dan in de Zeven Steegjes

 15. Utrechtvoorutrecht

  Voor iedereen die hier schande roept over de prijs: 6k per vierkante meter voor deze locatie is marktcomform, al een tijdje. En voor iedereen die 43m3 belachelijk krap vindt: welkom in 2024. En overigens is de afbeelding die van een appartement van 58m2.

  Zeker als je nu groter woont en/of veel minder hebt betaald per vierkante meter, is dat hartstikke mooi. Maar al een behoorlijke tijd zijn dit de gangbare prijzen en groottes.

 16. W

  6200/m2 is marktconform. Voor deze toplocatie niet bijzonder veel.
  Persoonlijk wacht ik op de grotere appartementen 😁

 17. LvH

  @ Klaasjan. Rond 1950 en 1980 zijn er ook veel splitwoningen met dat oppervlak gebouwd in Utrecht. Mensen zijn steeds meer luxe gewend, maar op 43m is het prima wonen.

 18. JdV

  @pierre: dus jouw klacht is dat je er met zijn 2en niet kan wonen en dat 1 persoon geen 270k kan lenen? Bij een bruto inkomen van 3500 euro (ambtenaar) en een rentevaste periode van 10 jaar kun je voor een nieuwbouwwoning met A+++ label 260k lenen volgens De Hypotheker. Klinkt prima te doen.

 19. Herman

  Dit project wordt nog langer uitgesteld. Deze hokken zullen niet snel voor de gevraagde hoofdprijs verkocht worden.

 20. Ramon

  270k voor 43m2 = 6200 € per vierkante meter. Is helemaal niet vreemd in het centrum van Utrecht. Gewoon een marktconforme prijs en nog VON ook. Dus die appartementen zijn zo verkocht

 21. Klaasjan

  @LvH
  Als alleenstaande student woonde ik in de door u genoemde periode al superveel groter, in een nieuwe huurflat, mét balcon. Zo’n driehoekige ‘woning’ zoals afgebeeld lijkt me niet te doen, en zeker niet met twee personen. Gelukkig is er geen balcon, anders zou je daar gillend af springen.

 22. Koel Hoofd

  @Henk
  Mooi betoog.
  Alleen is het probleem dat onze politiek faalt met alles wat ze doen omdat politiek belang niet het zelfde is als het algemeen belang.
  Echter, politici worden gekozen om problemen in het algemeen belang op te lossen. Maar als het regeerakkoord maanden later op tafel ligt zijn het altijd de politiek chique dingetjes die prioriteit krijgen.

  Dat duivelse spel zien we nu wéér voor de -tigste keer voor onze ogen afspelen.
  Nederland heeft nu echt hele grote problemen die echt dringend moeten worden opgelost, wonen is daar een van, maar vlak de energieproblemen niet uit die onze economie compleet zal gaan ontwrichten.
  Maar er wordt gemekkert over rechtsstatelijkheid van verkiezingsprogramma (wat geen enkele partij van zichzelf ooit heeft uitgevoerd, maar enfin) van één partij omdat die de verkiezingen heeft gewonnen….en men stuurt ook aan op het laten klappen van deze coalitievorming vanwege het NL imago in de EU….
  Dat betekend dat de politieke belangen veel meer prioriteit hebben dan het samenwerken om problemen oplossen in het algemeen belang.

  Zum kotsen

 23. Sanneke

  Wat is dit voor vorm. De helft van de m2 zit in hoeken waar je niets mee kan…

 24. Bert

  Die winst gaat vooral in de zakken van de gemeente utrecht. Grondprijs minimaal 1000 eur / m2.
  Fijn zo’n woning waar een bed van 2m nog niet kan staan. Zie plaatje.

 25. jan

  Het is pure armoede en het feit dat het nog verkocht wordt zegt al genoeg over de wanhopige markt waarin we ons bevinden

 26. Kaat

  43m2 zou voor mij genoeg zijn, maar in zo’n rare driehoek kan ik niks.

 27. Klaasjan

  @Kaat
  In de nutteloze hoek moet je volgens de tekening een plant neerzetten. Je bed kun je alleen in via het voeteneind of wringen tussen muur en bed. Als je partner er ‘s nachts even uit moet, dus over het voeteneind of over je heen en dan wringen. De bank staat ongeveer in de keuken, of is het de woonkamer met keukenblokje er in? Wat een afschuwelijk ontwerp! Misschien is het een normale prijs (zoals sommigen hier betogen) maar ik zou er voor geen goud willen wonen.

 28. Wim

  @ Klaasjan
  Een alleenstaande student in een nieuwe huurflat met balcon?
  Huh, in wat voor een waanzinnige doorgeslagen wereld wonen we.
  Ik vermoed dat je nog geen fractie van de kostprijs betaalt.
  En de rest hoest de gemeenschap op.
  Gefeliciteerd, je hebt het perfect voor elkaar.

 29. de Roeptoeter

  Prima single woning toch?
  Je kan als single met een modaal salaris een appartement kopen op 1 van de beste locaties van Utrecht.

  Wat wil je precies nog meer dan?

 30. J

  Vanavond naar Woonevent geweest. Meneer Eric van Lauteslager wist zeer weinig over te vertellen en raakte vrij snel ongeduldig toen we met een aantal vragen mee kwamen. Servicekosten zijn nog niet bekend. Dat weten ze nog helemaal niet. Er is overigens maar 1 appartement voor €270k, de rest allemaal duurder.

 31. Marcel

  27 opmerkingen waar je niks mee kunt. 300000 inwoners in Utrecht en 27 hebben comment. Waar is de oplossing? Zelfs 1 die gaat je voorrekenen of je het kan betalen. Zo simpel is het niet. Maar ja, de vaste inzenders doen er ook verder niets mee. Ook hiermee zijn woningzoekenden niet geholpen.

 32. Boogschutter

  De reactie van J hier is onthullend.
  J heeft op de voorlichtingsavond van Woonevent klaarblijkelijk iets van de macht en onuitsprekelijke arrogantie ervaren die de vastgoedmarkt aankleeft.
  Wonen in een spekkie met tal van onbruikbare driehoeksgewijs toelopende eindjes. ‘Claustrofobia’ zou ik zo’n overdekte spoorpunt noemen. Trap er niet in! Ben je toch een single, koop dan liever van je zuurverdiende centen een knappe tweedehands camper, zet de resterende 150 ton op een spaarrekening, ga lekker uit eten en steek vervolgens een middelvinger op naar de dames en heren van de firma Lauteslager.

 33. Martijn

  Gezien de locatie vind ik de prijs nog niet eens zo gek voor nieuwbouw. Wat ik wel gek vind, is de driehoekige vorm van de appartementen. Hiermee is het daadwerkelijk bruikbare oppervlak nog minder, en is het inrichten vrij uitdagend.

 34. Angelique

  @Katja
  Omdat ze dan met het OV gaan reizen, een buitenwijk behoeft een auto

 35. StudentinUtrecht

  Utrechters die net 3 ton kunnen betalen voor een woning willen geen studio. Je wil er maximaal een paar jaar wonen, daarna verdien je meer en krijg je een partner en misschien kinderen. Dan is zo’n kleine woning een groot risico want je kan er flink op verliezen. Deze woningen zijn meer geschikt voor de huurmarkt.

 36. Wim

  Prachtig die punt, @ alle zeurpieten.
  Zet er een heerlijke luie stoel in, lamp er boven, fijn biertje ernaast en de stad ligt aan je voeten.

 37. Wim

  En overigens zal het een zege zijn als dit project nu eindelijk eens van de grond komt en de Leidsche Rijn doorgetrokken wordt.

 38. @Klaasjan

  @Wim
  Die tijd ligt al ver achter ons. In die tijd verdiende ik naast mijn studie gelukkig ook de kost. De gemeenschap draaide er echt niet voor op. Ik wilde aangeven dat de zaken er niet op vooruit zijn gegaan nu mensen voor heel veel geld in een driehoekig kippehokje gaan wonen.

 39. Stop auto terror in Lombok

  Eindelijk mensen met geld op het Westplein en de Kop van Lombok. Het niveau gaat er finally omhoog. Nu nog wat upscale horeca op de kanaalstraat die wel het porem hebben om hun gevel eens te schilderen en eens iets anders te serveren dan gebakken kip of schaap. Bijvoorbeeld groentes. Ik kijk ernaar uit, maar écht!

 40. JdV

  Waarom toch zo moeilijk allemaal mensen. Je hoeft niet op het Westplein te wonen hoor. Zelfs niet in Utrecht. Ben je arm en kun je geen huis in deze stad betalen, dan is er genoeg te koop en te huur in de rest van het land.

 41. Zooi

  @jdv

  Met een hypotheek van 260.000 kom je nog 10k te kort he.
  Dus dat lijkt mij niet echt prima te doen😂

 42. Manon

  Verder vraag ik me af waarom de pre-sale zo lang moet duren, bijna 2 maanden ??? Daarna start pas de verkoop. Is het gebruikelijk dat de pre-sale zo lang duurt ?

 43. Breidenbach

  Als Utreg FC morgen wint van die palingboeren is voor mij alles opgelost hoor!

 44. Mark

  De overheid/heden de lokale overheden, hebben eind jaren negentig de Premie A en B woningen afgeschaft. Dit is het gat waar tot op heden geen betaalbaar alternatief voor geboden is.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).