Aanleg damsluisbrug vertraagd; Koningsweg in Utrecht eind deze maand weer open voor auto’s Aanleg damsluisbrug vertraagd; Koningsweg in Utrecht eind deze maand weer open voor auto’s

Aanleg damsluisbrug vertraagd; Koningsweg in Utrecht eind deze maand weer open voor auto’s

Aanleg damsluisbrug vertraagd; Koningsweg in Utrecht eind deze maand weer open voor auto’s
De aanleg van de damsluisbrug in Utrecht heeft vertraging opgelopen, omdat de gasleiding op deze plek nog niet is verlegd. Daarom is besloten de Koningsweg, die vanwege de werkzaamheden was afgesloten voor auto’s, tijdelijk weer open te stellen. Daarnaast heeft ook de aanleg van onder meer een wandelbrug bij de Oud Wulverbroekwetering vertraging opgelopen.

De aanleg van de damsluisbrug in Utrecht heeft vertraging opgelopen, omdat de gasleiding op deze plek nog niet is verlegd. Daarom is besloten de Koningsweg, die vanwege de werkzaamheden was afgesloten voor auto’s, tijdelijk weer open te stellen. Daarnaast heeft ook de aanleg van onder meer een wandelbrug bij de Oud Wulverbroekwetering vertraging opgelopen.

Halverwege april zijn de werkzaamheden aan de Koningsweg begonnen. Ter hoogte van de Rijndijk wordt de damsluisbrug, die er tot 1962 ook al lag, weer opgebouwd. De gemeente heeft naar eigen zeggen met netbeheerder Stedin afgesproken dat de gasleiding onder dit deel van de Koningsweg eind 2023 verlegd zou worden.

“Dit is helaas niet gelukt en ook een nieuwe datum in april 2024 is niet gehaald. Op basis van deze laatste afspraak waren wij begonnen met de voorbereidende werkzaamheden en afsluiting van de Koningsweg”, schrijft de gemeente in een brief aan omwonenden.

Najaar

Nu zou Stedin aangeven nog 16 tot 20 weken nodig te hebben voordat de gasleiding verplaatst kan worden, en tot die tijd kan er vanwege de veiligheid niet gewerkt worden aan de Damsluisbrug. Zoals het er nu naar uitziet kan de aannemer pas in het najaar weer aan de slag.

Vanwege de vertraging is besloten de Koningsweg vanaf eind deze maand weer open te stellen voor auto’s. Zodra Stedin begint met het verleggen van de gasleiding, gaat de weg weer dicht. “Nadat de gasleiding verplaatst is, gaan we direct door met de aanleg van de brug.” Het is nog niet bekend wanneer ook deze werkzaamheden worden afgerond.

Wandelbrug

Naast de aanleg van de damsluisbrug wordt ook iets verderop, langs de Oud Wulverbroekwetering, een brug gebouwd. Het werk aan deze wandelbrug, en de aanleg van een wandelpad en natuurvriendelijke oever op dezelfde plek hebben ook vertraging opgelopen.

“Dit komt omdat er aanvullend ecologisch onderzoek nodig is. Dit onderzoek wordt eind augustus afgerond. Wij verwachten dat er in het derde kwartaal van dit jaar meer duidelijk zal zijn over de planning”, schrijft de gemeente tot slot.

Gekoppelde berichten

15 Reacties

Reageren
 1. UW NAAM

  Wat jammer, het is nu een heerlijk rustige laan. Zonder al die automobilisten op doorreis.

  Waarom is er eigenlijk nog geen knip op de koningsweg/N411 die jakkerende automobilisten kunnen in Bunnik en of Utrecht wel de snelweg op!

  Wat een rust zou dat geven voor de mens en natuur

 2. Statler

  @UW NAAM
  De fietsers op de Koningsweg zijn niet op doorreis?

 3. Margriet

  Dit geloof je toch niet, het afsluiten was al 2 weken uitgesteld, toen ging het asfalt eruit en lag het een maand stil. Toen werd er eindelijk gegraven, brughoofden weer te zien en nu is alles weer dichtgegooid. Voordat je begint maak je toch goed afspraken, zeker met Stedin want die zijn behoorlijk onbetrouwbaar?

  Je vraagt je af of er iets bij de gemeente is dat ze wel kunnen.

  En Uw Naam: het klopt dat de Koningsweg nu rustig is maar op de wegen eromheen staan nu veel meer files die weer zorgen voor slechtere doorstroom van de fietsers.

 4. Don

  Ben benieuwd naar de extra kosten omdat er zoals te doen gebruikelijk bij de gemeente utrecht vertraging optreed. Kan nog wel bij het tekort van 77 miljoen volgend jaar weer de gemeentelijke belastingen omhoog. En inderdaad Margriet of er iets is bij de gemeente is dat ze wel kunnen buiten de belastingen verhogen. Daarnaast waarom dit project wat is de noodzaak functioneerde toch allemaal prima.

 5. Wim

  Wat een suf gedoe: we hebben een afspraak dus we beginnen maar pas. Oeps, de afspraak wordt niet nagekomen. Beste gemeente: bezint eer gij begint. In gewoon Nederlands: controleer of alles gereed is voor je begint. De incompetentie van het Utrechts ambtelijk apparaat is hemeltergend.

 6. Rutger

  Bij een bedrijf dat de reputatie heeft van Stedin moet je alles 3 keer checken.

  Dus niet zo handig van de projectleider om alvast te beginnen en hopen dat het goed gaat, geeft alleen maar extra kosten en overlast. Als particulier ga je ook niet je achtergevel vast slopen en dan de aannemer eens vragen of de nieuwe serre al klaar is…..

  https://nl.trustpilot.com/review/stedin.nl

 7. Forza Utrecht

  Gekkenwerk onzin allemaal

 8. Wim

  Bizar. Tekenend voor ambtelijk Utrecht. Beginnen zonder dat gecontroleerd wordt of het voorbereidend werk afgerond is. #faalprojecten

 9. homie

  Hij was vandaag alweer open maar oh oh wat een gepruts.

 10. Peter

  Als je een foutje van zomaar een tonnetje maakt zullen er wel koppen gaan rollen in het projectteam, de projectleider kan sowieso op zoek naar een nieuwe baan denk ik.

 11. Jolanda

  Echt, je verwacht het niet in Utrecht, niets, maar dan ook niets gaat in een keer goed. Zitten ze daar te slapen in het stadskantoor, kunnen ze dan ook helemaal niks plannen, afspraken maken, dit is niet de eerste keer dat de gemeente blundert met planningen.

 12. Utrechtvoorutrecht

  Er staat toch dat (1) Stedin zich niet aan de afspraak heeft gehoyden en (2) alleen voorbereidende werkzaamheden zijn uitgevoerd? Hoezo treft de gemeente blaam?

 13. Inez

  Prutsers! Alleen voorbereidende werkzaamheden? De weg is 2 maand afgesloten, er is gegraven etc. Nu weer dichtgegooid en platen erop. Niks voorbereidend, dat was al eerder gebeurd, volstrekt nutteloos dit, geld over de balk.

 14. Wim

  @ Utrechtvoorutrecht

  Nou omdat de gemeente oor ze begonnen niet gecheckt heeft of Stedin klaar was. Nogal onhandig, nietwaar?

 15. Utrechtvoorutrecht

  @Wim Dus als u afspreekt met de verhuizer dat u de straat voor uw huis leeg houdt en de verhuizer komt zijn afspraak niet na, is het uw schuld? Of gaat u wachten op de verhuizer en dan hopen dat de straat leeg is?

  Voorbereidingen doe je meestal vóór het echte werk. Stedin’s werk was gepland in de tijd van de voorbereiding, zodat de totale periode van afsluiting minimaal zou zijn. Lijkt me zinnig, toch? Maar goed, dit staat ook in het artikel, dus hoe kon u dit weten?

  Het is altijd makkelijk om “de gemeente” overal maar de schuld van te geven maar dit soort projecten zijn wat lastiger te plannen en je hebt met partijen te maken die niet altijd even punctueel zijn. Ik vind het makkelijk commentaar.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).