Gratis parkeren in Utrecht tijdens de feestdagen omdat app niet goed werkt Gratis parkeren in Utrecht tijdens de feestdagen omdat app niet goed werkt

Gratis parkeren in Utrecht tijdens de feestdagen omdat app niet goed werkt

Gratis parkeren in Utrecht tijdens de feestdagen omdat app niet goed werkt
Een elektrische scanauto. Foto: DUIC / Agnes Peijster
Handhavers van de gemeente Utrecht gaan tijdens de feestdagen niet controleren of automobilisten hebben betaald voor het parkeren. Het college heeft dit op verzoek van de gemeenteraad besloten.

Handhavers van de gemeente Utrecht gaan tijdens de feestdagen niet controleren of automobilisten hebben betaald voor het parkeren. Het college heeft dit op verzoek van de gemeenteraad besloten.

Het besluit is genomen om de app ‘Mijn Parkeeractie’ voor bezoekers nog niet optimaal werkt. “De kerst en de jaarwisseling is voor veel Utrechters een moment om met familie en vrienden door te brengen. Om te voorkomen dat problemen met de webapp er toe leiden dat geplande bezoeken aan bewoners tijdens de feestdagen niet doorgaan zal de gemeente niet handhaven op betaald parkeren tijdens de feestdagen”, schrijft de gemeente.

Er wordt daarom vanaf 24 december 18.00 uur tot en met 26 december, en vanaf 31 december 18.00 uur tot en met 1 januari niet gecontroleerd door handhavers.

Onvoldoende

Vanaf augustus is de bezoekersvergunning van Utrechters gekoppeld aan de app. Dit betekent dat de korting voor bezoekers niet meer via de parkeerautomaat aangezet kan worden. Wethouder Lot van Hooijdonk benadrukte eerder dat de app een ‘misser‘ is en even later overleefde zij een motie van wantrouwen.

“De webapp werkt echter nog onvoldoende. De komende tijd worden er verbeteringen doorgevoerd om het bezoekersparkeren gebruiksvriendelijker en toegankelijker te maken. Deze verbeteringen komen echter te laat voor de komende feestdagen”, aldus de gemeente Utrecht.

Gekoppelde berichten

17 Reacties

Reageren
 1. HenQ

  Pak dan ook die andere paar dagen mee en trek de vakantie door van 25-12 tm 1-1. Weg met het parkeerfascisme!

 2. ed klute

  Met dank aan DENK die dit in de gemeenteraad heeft voorgesteld!

 3. Kloek

  Ik denk eerder dat geen BOA met kerst wil werken en ze de roosters niet rondkrijgen of de gemeente bezuinigd op personeelskosten, want met de feestdagen moet men iedereen 200% betalen. Kan ook. Geef er iig maar een mooie draai aan 😉

 4. Sjors

  Ik was haast vergeten dat eerste en tweede kerstdag door Utrecht niet erkend wordt als “zondag” als het gaat om parkeren. Wel door ambtenaren als het gaat om betaald vrij krijgen 🙂

 5. Katja

  Minder parkeerinkomsten=hogere gemeentebelastingen. Denk daar maar eens aan…

 6. Riet

  Katja, geloof je dit nou echt ??? Dan weet je niet hoe t kaalplukken van bewoners er aan toe gaat …..

 7. Pee

  Wat coulant van lot zeg.
  Die dagen horen toch vrij van betaald parkeren te zijn.
  Die app werkt nog niet optimaal maar je mag wel optimaal betalen.

 8. Klaasjan

  “Nog niet optimaal”. Die formulering zegt genoeg.

 9. Kees Truijens

  Het zoveelste dat die vermaledijde parkeerapp veroorzaakt. Onderzoekjournalisten van DUIC opgelet! Is wel eens goed bekeken of de oude methode, met een code inloggen op de meter, echt niet meer mogelijk is? Als oud IT-er weet ik dat een gemakkelijke weg om een nieuw systeem te verkopen om het oude obsoleet te verklaren.

 10. WJM

  Zozo……3! hele dagen!!!
  Het kan er vanaf………

 11. FH

  Maar moet je dus vanaf nu een (te betalen) internetabbo op je mobiel hebben om betaald te kunnen parkeren?

 12. Nina

  @ Kloek
  Ik denk dat je hier een goed punt hebt.

  @ Katja
  We moeten betalen voor de dromen van Lot: overal rode asfalt fietspaden (ook al zijn de oude fietspaden nog prima) en auto’s volledig wegdenken. Ooit gaat dit onze gemeente flink in de staart bijten en wie mag daarvoor betalen? Juist.

 13. Bert

  Vertaling: de gemeente heeft dusdanige absurde arbeidsvoorwaardes dat ze het niet voor elkaar krijgen om boa’s te laten werken met de feestdagen.

 14. Herman1963

  Ik wil niet lullig doen, maar er staat dat er niet gehandhaafd wordt. Dat is wat anders dan niet hoeven betalen voor parkeren… :-p

 15. Vreemdeling

  De digitale revolutie 🙂

 16. Angela

  Dit gaat net zoveel verkeerschaos geven als de demonstratie van Extinction rebellion vorige week. Heel auto geil Utrecht denkt even gratis te kunnen parkeren in de binnenstad. Lekker allemaal rondjes rijden op zoek naar een plek. De oude binnenstad blijft enigszins leefbaar door de hoge parkeerkosten. Denk daar eens overna. Ze zouden binnen de singels alleen nog bewoners.met de auto moeten toelaten.

 17. Deelauto

  Ten eerste is het geen app maar een website…

  Daarnaast is dit het allerslechtste stukje software ooit. Al jaren bestaan er hele goede (echte) apps daar staan alle use-cases uitstekend in uitgewerkt.

  Echt om je voor kapot te schamen

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).