GroenLinks verkoopt landelijk partijbureau Oudegracht | De Utrechtse Internet Courant GroenLinks verkoopt landelijk partijbureau Oudegracht | De Utrechtse Internet Courant

GroenLinks verkoopt landelijk partijbureau Oudegracht

GroenLinks verkoopt landelijk partijbureau Oudegracht
Het pand aan de Oudegracht. Foto: Funda
Het landelijke partijbureau GroenLinks op de Oudegracht 312 staat te koop. De partij wil het monumentale pand inruilen voor een duurzamere locatie. Lotte Jeursen, woordvoerder van GroenLinks laat weten dat de partij nog geen nieuw pand heeft gevonden, maar dat de partij waarschijnlijk later dit jaar verhuist.

Het landelijke partijbureau GroenLinks op de Oudegracht 312 staat te koop. De partij wil het monumentale pand inruilen voor een duurzamere locatie. Lotte Jeursen, woordvoerder van GroenLinks laat weten dat de partij nog geen nieuw pand heeft gevonden, maar dat de partij waarschijnlijk later dit jaar verhuist.

Het pand stamt uit 1858 en telt drie verdiepingen en een kelder. GroenLinks kocht het gebouw in 2011 voor ruim 2 miljoen euro. Hoeveel de partij er voor wil hebben is nog niet duidelijk. Ook heeft de partij op dit moment nog geen ander onderkomen gevonden.

“De verkoop verloopt via inschrijving. Na de inschrijfperiode kijken we naar de ‘track records’ van de geïnteresseerden. We nemen de achtergrond van de partijen mee in onze afwegingen, omdat we het belangrijk vinden dat er iets moois in komt”, laat Jeursen weten.

Het gebouw aan de Oudegracht wordt gebruikt voor cursussen, opleidingen en bijeenkomsten voor leden van GroenLinks uit het hele land. Jeursen: “We willen in ieder geval centraal in het land blijven, want het pand fungeert als vergaderplek voor veel lokale afdelingen maar het mag wel wat efficiënter en duurzamer. Dat we in Utrecht blijven ligt voor de hand, maar het is geen vereiste.”

11 Reacties

Reageren
 1. Fred

  Zozo, onze linkse vrienden zitten aardig in het vastgoed. Wel een mooi pand overigens. Zou mooi zijn als er een combinatie van commercieel/maatschappelijk in kan komen.

 2. cas

  @ Fred, zet bij een dergelijk pand maar het maatschappelijke uit je hoofd…

 3. Katja

  In overeenstemming met verkoop politieke idealen ?

 4. BramD

  25 tiny houses voor starters?

 5. JdV

  WTF? Links lullen, rechts vullen. Uiteraard had GL dit nooit mogen verkopen maar men had dit, in lijn met haar “idealen” geheel om niet ter beschikking moeten stellen van uitgeprocedeerde illegalen die ze zelf zo graag bed bad en brood geven. Bed had prima geregeld kunnen worden in dit prachtige ruime pand.
  Maar ja, do what is say, don’t do what i do.

 6. Jos Vermeer

  Mee eens met de laatste spreker

 7. Herman

  Alles rond Groen Links is een soort rode lap voor Duic reageerders, in het stemhokje liggen de verhoudingen nogal anders…….daar is het hokje voor Groen Links de plek om rood te maken

 8. Scepticus

  Had Groen Links niet een prachtig voorbeeld voor zijn idealen kunnen geven door juist dít mooie, centraal gelegen en met openbaar vervoer goed bereikbare pand te verduurzamen? Wat mij betreft een gemiste kans.

 9. Marcel

  Bijzonder dat je als partij een pand kan kopen voor 2 miljoen. Maakt niet uit of het GL is maar om met ledengeld dit te kunnen betalen zegt iets over je instelling wat mij betreft.

 10. LM

  @ Scepticus: het verder verduurzamen van het pand was niet mogelijk vanwege de monumentale status ervan. Er zitten aan de achterkant van het pand een aantal unieke gietijzeren constructies in de raamkozijnen die niet verwijderd mogen worden, maar er wel voor zorgen dat het geheel slecht te isoleren is. Verder is het een kruip-door-sluip-door pand, zeker bovenin. Kan me de verkoop wel voorstellen maar ben toch verrast. Benieuwd waar ze terecht komen.

 11. Cor Nelis

  Groen Links moest het maar aan het COA verkopen, dan kunnen ze daar minderjarige alleenstaande asielzoekers huisvesten. Dan blijft De Meern tenminste verschoond van deze jongeren op de Meentweg 168. Maar dat wil de coalitie niet…..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).