Ook Oudegracht afgesloten vanwege werkzaamheden werfkelders | De Utrechtse Internet Courant Ook Oudegracht afgesloten vanwege werkzaamheden werfkelders | De Utrechtse Internet Courant

Ook Oudegracht afgesloten vanwege werkzaamheden werfkelders

Ook Oudegracht afgesloten vanwege werkzaamheden werfkelders
De Oudegracht is voorlopig voor een gedeelte afgesloten vanwege werkzaamheden aan meerdere werfkelders. De kelders zijn niet waterdicht en dat wordt nu gemaakt. Na de Nieuwegracht en de Kromme Nieuwegracht is dit dus de derde gracht die is afgesloten vanwege werk aan de historische kelders.

De Oudegracht is voorlopig voor een gedeelte afgesloten vanwege werkzaamheden aan meerdere werfkelders. De kelders zijn niet waterdicht en dat wordt nu gemaakt. Na de Nieuwegracht en de Kromme Nieuwegracht is dit dus de derde gracht die is afgesloten vanwege werk aan de historische kelders.

Het weggedeelte van de Oudegracht dat is afgesloten ligt tussen de Geertebrug en de Smeebrug. De straat ligt open en de constructie van de historische werfkelder is te zien. Zoals bij meerdere kelders hebben de eigenaren last van lekkages, daarom worden er werkzaamheden uitgevoerd om alles waterdicht te maken.

Nieuwegracht

De werfkelders in Utrecht liggen sowieso onder een vergrootglas omdat de constructies soms in slechte staat zijn. De kelders bij de Oudegracht hebben last van lekkages en de werkzaamheden zijn gepland, maar bij andere kelders zijn de problemen aanzienlijker. Zo is de Nieuwegracht al maanden gedeeltelijk afgesloten nadat er een groot gat was ontstaan in de weg. Twee kelders zijn daar bouwkundig niet meer goed.

De gemeente laat weten dat bij één van de twee kelders binnenkort maatregelen worden genomen. Opvallend is dat de gemeente niet goed kan achterhalen wie de eigenaar is van de andere kelder. De gemeente laat daarom op eigen kosten de kelder stabiliseren en gaat kijken of ze de kosten kunnen verhalen.

Ook de Kromme Nieuwegracht is afgesloten vanwege werkzaamheden en instabiele werfkelders. Het verkeer wordt op alle grachten omgeleid.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  Grappig, die kelders zijn een jaar of 10 toch allemaal al waterdicht gemaakt? Straten lagen toen maanden open..

 2. Kees Truijens

  Een treurnis dat verval van de werfkelders. Goed dat er aan gewerkt wordt.
  De gemeente gaat bepaald niet vrijuit in het geval van de Kromme Nieuwegracht. Bij het herstel van de walmuren bleken ook enkele kelders beschadigd. Volgens de eigenaren kwam dat door de werkzaamheden, volgens de gemeente door reeds bestaande gebreken. Een jarenlange juridische strijd volgde; tenslotte is er geschikt.

 3. Peet

  Op de Ganzenmarkt ,,voor exploff heerst 2ton gebied
  Daar heeft de gemeente ontheffingen verleend aan zware vrachtwagens,,op 2 ton gebied
  Huiseigenaren moeten wel zelf de scheuren in huizen en kelders betalen

 4. wollie

  afsluiten voor alles groter dan bestelbusjes, anders blijf je aan de gang…

 5. Vingervlug

  Lekker op door laten blijven rijden dan ook….

 6. Ramon

  zo snel mogelijk alle grachten volledig autovrij maken. Al dat verkeer kan nooit goed zijn voor de werfkelders. Het behoud van dit prachtige erfgoed is essentieel.

 7. Hadjememaar

  Ik denk niet dat de werfkelders ooit berekend zijn voor het zwaar verkeer dat er nu overheen dendert.

 8. Katja

  @Ramon, helemaal gelijk.

 9. Angelique

  Voetgangers kunnen er nog wel langs.

 10. Luuk Upuuk

  Breng paard en wagen weer terug, lijkt me een stuk milieuvriendelijker. Al zal er dan wel weer iemand over de uitwerpselen gaan zijken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).