Tientallen demonstranten opgepakt bij restaurant Waku Waku Tientallen demonstranten opgepakt bij restaurant Waku Waku

Tientallen demonstranten opgepakt bij restaurant Waku Waku

Tientallen demonstranten opgepakt bij restaurant Waku Waku
In stadsbussen werden de arrestanten weggebracht naar het cellencomplex
Tientallen mensen zijn op woensdagavond gearresteerd voor het restaurant Waku Waku in Utrecht. Sinds vanmiddag is demonstreren voor de deuren niet meer toegestaan. Waku Waku weigert mee te werken aan de coronapas.

Tientallen mensen zijn op woensdagavond gearresteerd voor het restaurant Waku Waku in Utrecht. Sinds vanmiddag is demonstreren voor de deuren niet meer toegestaan. Waku Waku weigert mee te werken aan de coronapas.

De Mobiele Eenheid  rukte rond 18.00 uur uit om demonstranten uit de omgeving van Waku Waku te weren. Daarbij zijn tientallen demonstranten die weigerden te vertrekken opgepakt en afgevoerd. Ook verschillende actievoerders die pas later aankwamen werden gearresteerd.

De arrestanten zijn in meerdere stadsbussen afgevoerd naar het arrestantencomplex. De politie is ook restaurant Waku Waku binnengetreden. Het Vredenburg was geruime tijd afgesloten voor het verkeer.

Tekst loopt door onder video

De politie laat weten dat demonstranten moesten vertrekken bij Waku Waku, omdat de burgemeester verboden heeft daar te demonstreren. “Er is ruim de tijd gegeven om naar de aangewezen demoplek (Jaarbeursplein, red.) te gaan”, aldus de politie.

Tekst loopt door onder video

Afgelopen dagen verzamelden honderden sympathisanten zich voor de deur van restaurant Waku Waku om de eigenaren hun steun te betuigen. Het restaurant moest maandag op last van de burgemeester de deuren sluiten omdat de eigenaren weigeren coronatoegangsbewijzen te controleren. Inmiddels is dit de derde dag waarop mensen protesteren tegen de sluiting.

Eigenaar Floris Beukers kijkt toe hoe buiten demonstranten worden weggevoerd.

Gekoppelde berichten

28 Reacties

Reageren
 1. Ilona

  Ongelooflijk, wat een machtsvertoon. En waarvoor?? Ik schaam me diep voor Nederland op dit moment.

 2. Toine Goossens

  Ook veganisten dienen zich aan de wet te houden. Niemand heeft het recht om het gezag van de staat bewust te overtreden. Wie het daar niet mee een is heeft voldoende rechtsbescherming om dat te betwisten.
  Het blijft overigens wonderlijk. Veganisten en ultra rechts die gezamenlijk optrekken.

 3. Scherpschutter

  Rust zacht Nederland. Wat was je mooi, tot de overheid je vernielde met een moker.

 4. Riiiko

  Wat zingen ze eigenlijk in het 3e filmpje? “Schouder kapot”?

 5. Wakkur

  RTVU heeft het over betogers, DUIC spreekt van demonstranten, maar in ieder geval worden de “terasbezoekers” van Waku Waku op dit moment weer in vrijheid gesteld. Een groep vrijwilligers is naar Houten afgereisd om de aangehouden mensen vervoer te bieden. Op Youtube en andere kanalen zijn beelden te zien van een massale politie inzet. Meerdere vloggers zonden livestreams uit voor het restaurant op het moment dat de groep ingesloten was door de ME, maar ook rechtstreeks vanuit de arrestanten-bus naar Houten.

 6. Knuppel

  Coronapaspoort is digitale slavernij? Wow, het gebrek aan wereldkennis is pijnlijk.

  En liefde uitstralen gaat toch beter als je iets anders dan een legeruniform aanhebt.

  En gaat de uitbater zijn onverkochte blikjes nog signeren en als limited edition democratie-red-pakket verkopen. Opbrengst gaat naar een goed doel, namelijk hemzelf. Dit idee mag je trouwens gratis overnemen.

 7. Wouter

  Fijn dat gehandhaaft wordt!

 8. Don

  Prima actie en ook graag de kosten van deze actie op deze mensen verhalen. Anders draait de werkende belasting betaler weer op voor deze ongein kan mooi met de crowdfunding verrekend worden.

 9. Yoshua

  De eigenaar is de enige die lacht.
  Met de vegan food verkoop lukt het niet om binnen 3 dagen 250. 000 EUR op je rekening te krijgen.
  Begrijp niet waarom defensie de militairen laat demonstreren.
  Geef ze order tot terugtrekken naar de kazerne.
  Eigenaar van de snackbar zal hopen dat de zaak 3 maanden dicht moet blijven.
  Met normale werkzaamheden verdienen ze dit soort bedragen nooit.
  Waarschijnlijk zullen er meer ondernemers met weinig omzet zijn verdienmodel volgen.
  Waku waku mannetje is een slimme ondernemer, ik heb respect voor de manier waarop hij in korte tijd enorm veel geld genereert en de donateurs er een goed gevoel voor terug geeft.

 10. WJ

  Waku, waku, daar ga ik nooit meer naartoe! Want wat is het vermoeiend, die types die denken hun eigen regels te kunnen maken. In feite redeneren zij hetzelfde als enge types in dictatoriale landen: het moet zoals wij het willen en we hebben lak aan wat de meerderheid besluit.

 11. BW

  @Riiiko
  Ze zingen “schaam je kapot”. Een tekst waar de overgrote meerderheid van NL (inclusief ikzelf) zich goed in kan vinden, maar die ironie zal deze demonstranten waarschijnlijk ontgaan.

  Ik g er niet vanuit dat deze demonstranten veel aan retrospectie doen, maar vergelijkbaar gedrag hebben we gezien bij de invoering van de avondklok. Die zou nooit meer verdwijnen, we zouden afglijden naar een dictatuur en de avondklok zou nooit meer worden afgeschaft. Enfin, dat is ‘ie dus wel en zo zal het over enige tijd ook met de QR code gaan, maar blijf in de tussentijd vooral veel misbaar maken. Wordt het allemaal veel gezelliger van.

 12. Hadjememaar

  @Yoshua, in alle eerlijkheid moet gezegd worden dat het geld pas overgemaakt wordt aan de eigenaar als hij een plannetje indient. “Zomaar” in eigen zak steken gaat niet. Via een omweggetje lukt meestal wel.

 13. Peter de V.

  Blijkbaar hoeft niemand van de “doelgroep” te werken EN hebben ze geld teveel. Nuttige informatie.

 14. Speak Up

  Iedereen is hier vreemd bezig. De demonstranten, omdat ze gewoon keurig op het Jaarbeursplein hun gang konden gaan. Dit, omdat ze het buurman Kloek het ondernemen onmogelijk maakten. Het drukste fietspad van NL bezet hielden en de busbaan blokkeerden. Men heeft daar 2,5 dag vrijelijk mogen demonstreren. + men is vooraf gewaarschuwd.

  Politie en gemeenten zijn vreemd bezig door ongevaccineerden (!!!) dicht op elkaar gehokt in bussen af te voeren. In het belang vd volksgezondheid.

  Hugo de J. en Fred Gr., omdat ze giga kromme wetgrving/ vrrordeingen doorvoeren en niet capabel zijn voor hun taak. Dit voedt het wantrouwen en het complotdenken en polariseert de samenleving. Met name CDA en VVD zijn hiervoor verantwoordelijk.

 15. Mark

  Triest hoe de overheid met de mening van anders denkende om gaat. Deze mensen hadden gewoon een plek elders moeten krijgen waar ze zonder in de weg te staan hadden kunnen protesteren. Het is duidelijk dat de overheid geen enkele tegenspraak meer accepteert van de burger. Eerst de referenda die verdwenen en nu dit.

 16. Ed.

  Kinderachtig gedoe, dat wel dus …

 17. Kanaleneilander

  @Mark
  Die plek hadden ze gekregen, ze mochten op het Jaarbeursplein protesteren.
  Staat nota bene in het artikel…

 18. UtrechtvoorUtrecht

  @Mark Dat is precies wat ze hebben gekregen (Jaarbeurs) maar wat voor een deel niet geaccepteerd werd. En het gaat er niet om wat mensen dénken, maar wat ze doen. Ik mag schijnbaar ook geen feest geven op de openbare weg. Gek? Ach.

  Ik vind het knap dat deze mensen zichzelf helden vinden. Ik vind het ook heel belangrijk (@Wakkur) dat er veel vloggers bij de demonstranten waren die alles gelive-vlogd hebben. Dan kan de in-crowd zich er nogmaals boos over maken. De rest van Nederland doet gewoon z’n ding, begrijpt dat het niet altijd feest is maar gaat niet bij elke scheet in de slachtoffer-rol.

 19. Hns

  Ja, dat krijg je met zachte heelmeesters. Kunnen die jongens van de ME weer de rotzooi opruimen die de bestuurders hebben veroorzaakt om politiek gewin. Ik hoop dat alle ME’ers ongeschonden uit de strijd zijn gekomen.

 20. JP

  @Mark Die plek is er op het Jaarbeursplein.

 21. ACTK

  Prima dat er opgetreden wordt. Ik ga alleen bij Waku Waku of anderen eten als er op groene vinkjes wordt gecontroleerd. Dus hoe eerder al die horecahuilebalken (met Horeca Nederland Robér voorop) zich aan de regels houden hoe beter. Ze hebben nu lang genoeg vakantie gehad op kosten van ons allemaal. Gewoon vinkjes controleren en aan de slag. Niet zeuren…

 22. stefan

  Vreemd dat mijn voorstel om het restaurant te hernoemen in Wappie Wappie niet werd geplaatst als reactie. Het is stukken minder grof dan wat ik hier wel aan reacties lees.

 23. Moniek

  Prima actie. Sluiten die tent.

 24. Koel Hoofd

  @Stefan
  Wakoewappies mag ook al niet.
  Maar intussen is onze burgemeester wel bedreigd door dat ontspoorde volk…

 25. Erwin

  @stefan: mijn eerdere suggestie om het restaurant te hernoemen naar Wappu wappu ook niet…

 26. Yoshua

  @Hadjememaar,
  Het plan staat op de crowdfunding en is goedgekeurd.
  Reden tot de bedelactie is dat eigenaar van snackbar zich financieel voelt uitgekleed.
  De donatie wordt gebruikt voor de zaak, om te investeren, of in welke hoedanigheid dan ook, mag waku waku doen met het geld dat hij nodig acht.
  Geld krijgt de beste man gewoon, hij is eigenaar van waku waku en volgens de omschrijving is hij waku waku en mag bepalen wat hij doet met de donaties.
  Geen omweggetje nodig, rechtstreeks naar de eigenaar.

 27. Veganistisch en gevaccineerd

  @Toine Goossens, Ja dat is idd schikken. Ik eet zelf veganistisch, en ben pro-wetenschap. Jammer dat deze mede-veganisten daar anders over denken en samenwerken met extreemrechts. Een bizarre samenwerking die mij blijft verbluffen.

 28. Veganistisch en gevaccineerd

  @Peter de V. Tijdens de boerenprotesten was dat zeker niet zo?
  Ik ben het zelf niet eens met de demonstratie maar dit is wel een hele kortzichtige opmerking. Maar deze mensen werken allemaal hoor.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).