Wie op zoek is naar duurzame restaurants kan het beste terecht in de vier grote steden. Na Amsterdam, scoren restaurants ook in Rotterdam, Den Haag en Utrecht hoog met het zogenaamde duurzaamheidsprofiel. Op dit door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal, restaurantwebsite iens.nl en het bureau voor duurzame ontwikkeling CREM ontwikkelde profiel laten restaurants zien wat zij doen op het gebied van duurzaamheid.
Het lijkt een niet te stuiten trend, aandacht voor duurzaamheid binnen de horeca. Onder gasten blijkt het duurzaamheidsprofiel bijzonder populair. De afgelopen vier maanden zijn de duurzame profielen op iens.nl meer dan 100.000 keer bekeken en is er ruim 5.000 keer binnen ‘uitgebreid zoeken’ specifiek op duurzaamheid gezocht. De gemiddelde duurzaamheidsscore van de in totaal 1.000 deelnemende restaurants is 48 procent. De meest genomen maatregelen zijn het serveren van vegetarische gerechten, het gebruik van seizoensgebonden producten en het serveren van biologische producten.
De website iens.nl toont in Utrecht 427 restaurants, waarvan 242 in Utrecht centrum. Hoewel op de starpagina Utrecht per restaurant alleen een algemene beoordeling in cijfers is terug te vinden kan na doorklikken op een specifieke keuze ook het duurzaamheidsprofiel worden teruggevonden, mits die door het betreffende restaurant is opgegeven. Wat daarbij direct opvalt is, dat het restaurant met de hoogste beoordeling in Utrecht, Culinair Podium aan de Lange Nieuwstraat, géén duurzaamheidsprofiel heeft op iens.nl.
geen Reacties
ReagerenEr zijn nog geen reacties geplaatst.