Bouw van nog eens 55 energieneutrale appartementen in Leidsche Rijn Centrum begonnen Bouw van nog eens 55 energieneutrale appartementen in Leidsche Rijn Centrum begonnen

Bouw van nog eens 55 energieneutrale appartementen in Leidsche Rijn Centrum begonnen

Bouw van nog eens 55 energieneutrale appartementen in Leidsche Rijn Centrum begonnen
Artist impression van Park Avenue.
In het nieuwe Leidsche Rijn Centrum komen nog eens 55 energieneutrale appartementen. Het appartementencomplex krijgt de naam Park Avenue en moet in 2023 klaar zijn.

In het nieuwe Leidsche Rijn Centrum komen nog eens 55 energieneutrale appartementen. Het appartementencomplex krijgt de naam Park Avenue en moet in 2023 klaar zijn.

De bouw van het duurzame appartementengebouw is op 13 april begonnen, maar de meeste appartementen zijn al verkocht. Er zijn nog vier woningen in Park Avenue te koop: drie penthouses op de bovenste verdieping en een tussenappartement op de vierde verdieping. De huizen kosten tussen de 580.000 en 815.500 euro.

Belangrijke voordelen van het gebouw zijn volgens ontwikkelaar VORM de zeer goede isolatie, zonnepanelen en individuele warmtepompen. De gevel wordt van gestaald en gepolijst beton met geglazuurde stenen. De gevel kan worden gedemonteerd en in de toekomst worden hergebruikt.

Ook groen heeft volgens de ontwikkelaar een belangrijke plek in het project, zowel tussen de balkons en bij de balustraden, als op de terrassen van de penthouses.

Tekst loopt door onder afbeelding

Artist impression van Park Avenue.

Park Avenue ligt in het nieuwe stadscentrum van Leidsche Rijn Centrum, aan Park Leeuwesteyn. In het gebied worden momenteel veel appartementen gebouwd. Begin deze maand bleek dat appartementen in onder meer Leeuwesteyn zeer in trek zijn. Ruim 2.700 mensen schreven zich in voor Lindehof, een ander nieuwbouwproject in de wijk dat bestaat uit veertig woningen.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. RABE

  Voor deze prijzen zullen de mensen wel in de rij staan.

  De rollator generatie misschien, maar niet de jongeren.

  Vanaf 580.000!!!!!!!!!!!!!!!!!! daar zitten we toch niet op te wachten!!!!!!!!!!!!

 2. Paul

  @Rabe, juist wel ! Het is belang meer huizen te gaan bouwen in juist het hogere segment in Utrecht, blijkt uit onderzoek ! Omdat de doorstroming volledig op slot zit. Midden klasse kan niet door verhuizen naar luxere ruime woning of penthouse met voorzieningen. Daardoor kan ook het lagere segment niet door verhuizen na het midden segment en komen de laagste kosten woningen weer niet beschikbaar. Om de woning crisis in Utrecht op te lossen is juist dergelijk onderzoek van belang.
  In Almere bouwen ze dure torens , juist om die reden ook.
  Ook expats zijn bereid echt luxe woningen te kopen, maar komen nu noodgedwongen bij middenklasse laagbouw uit…

 3. Jan

  Helaas rabe. Er zijn nog teveel mensen met geld en het wordt daarom gewoon weer verkocht

 4. Marcel

  @Paul, ik ben zo een oudere. Kopen op mijn leeftijd van een huis voor 5 ton is het stomste wat je kan doen. De erfbelasting staat bij de kinderen aan de deur. Begin niet over schenken want dat is peanuts. Huren van mooie appartementen met een balkon en een oppervlakte van minimaal 100M2 zou pas top zijn voor ouderen. Je huis verkopen, dan iets huren en genieten van het leven. Voor 580 iets kopen op een rij met een balkon is echt voor niet weters wat te doen.

 5. JP

  Genoeg eind twintigers/dertigers (ook starters!) die hier een appartement hebben gekocht trouwens. De (goedkopere) appartementen waren trouwens maandenlang gewoon beschikbaar, zonder inschrijving of loting. Blijkbaar wil iedereen zich inschrijven voor een eengezinswoning, maar kijk eens naar een appartement. Dan maak je meer kans.

 6. Koel Hoofd

  @Paul
  Je gaat een flat toch geen huis noemen hè?
  Het zijn ordinaire flats van meer dan 5 ton (NB!), daar kan je ook een leuk huis met tuin en werkkamer en zelfs een parkeerplek voor kopen in Utrecht.

 7. paul

  @koelhoofd , een appartement is iets anders dan een flat. zoals overvecht . Heerlijk om juist geen tuinonderhoud te hebben, en juist de zon nog laat ze zien ondergaan. ! Het hebben uitzicht bied heel ook veel privacy voordelen.
  Geen trappen. Niet iedereen wil een gezins woning !

 8. Feiten

  Slechts rond 25 % van de Utrechtse bevolking bestaat gezinnen, dus is het zinvol primair te bouwen voor samenwoners en alleen wonenden. Appartementen sluiten goed aan bij deze doelgroepen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).