Iconisch hoekpand van 4500 vierkante meter op Vredenburg in Utrecht opnieuw in de verhuur Iconisch hoekpand van 4500 vierkante meter op Vredenburg in Utrecht opnieuw in de verhuur

Iconisch hoekpand van 4500 vierkante meter op Vredenburg in Utrecht opnieuw in de verhuur

Iconisch hoekpand van 4500 vierkante meter op Vredenburg in Utrecht opnieuw in de verhuur
Foto: Isis Bartels
Het pand op de hoek van het Vredenburg en de Sint Jacobsstraat staat te huur. Het voor Utrecht iconische pand van 4500 vierkante meter groot staat sinds het vertrek van sportwinkel Decathlon vorige zomer grotendeels leeg, maar daar kan dus verandering in komen.

Het pand op de hoek van het Vredenburg en de Sint Jacobsstraat staat te huur. Het voor Utrecht iconische pand van 4500 vierkante meter groot staat sinds het vertrek van sportwinkel Decathlon vorige zomer grotendeels leeg, maar daar kan dus verandering in komen.

Het enorme pand wordt sinds deze week op Funda aangeboden. De nieuwe huurder kan beschikken over een vloeroppervlakte van 4.535 vierkante meter, een ‘hoog opleveringsniveau’ en een ‘duurzaam gerenoveerd’ pand. Het gebouw heeft een kelder, begane grond en twee verdiepingen. Het pand wordt te huur aangeboden voor twee keer vijf jaar. De huurprijs is niet bekend.

Het bekende hoekpand kent inmiddels een rijke geschiedenis. In 1939 opende kledingwinkel C&A er de deuren. De winkel zat tientallen jaren in het gebouw, dat in de jaren 60 een metamorfose kreeg. In 2016 werd de traverse naar de Bijenkorf afgebroken.

Tekst loopt door onder de foto

Toen C&A in 2017 uit het pand vertrok, onderging het gebouw opnieuw een transformatie. Sindsdien lijkt de gevel weer veel meer op het ontwerp uit de jaren 30. In oktober 2019 trok sportwinkel Decathlon in het pand, maar dat was van korte duur. Decathlon sloot vorige zomer weer de deuren. Op een korte periode in de wintermaanden na, staat het gebouw sindsdien leeg. Het is afwachten hoelang dat nog duurt.

Het in aanbouw zijnde Kledingmagazijn C&A (Vredenburg 17) in 1939 en de gevel van Decathlon in 2021.

Gekoppelde berichten

22 Reacties

Reageren
 1. van dam

  Goedemorgen

  Hoe bedoel je leeg er zit al 32 jaar een mooi vergadercentrum op de 3 bovenste verdiepingen .

 2. GeeWee

  Mooi voor woningen, zeker de verdiepingen. Kom er maar in Mona!

 3. Hagar

  Aangezien de halve binnenstad leegstaat lijkt me dit geen succesvolle locatie voor retail. Appartementencomplex of tropisch zwembad lijkt me wel een idee.

 4. RABE

  Misschien toch de huur verlagen, of het pand opdelen in kleine winkels. Een soort overdekte markt.

 5. rene

  4500 m2 is best een grote winkel, daar zal niet erg veel vraag naar zijn denk ik. Daarentegen op 4500 m2 kan je ook een stel appartementen kwijt, op de twee bovenverdiepingen bij voorbeeld, en dan heb je de begane grond nog voor een winkel en de kelder voor opslag.

 6. Van hoorn,h

  Belachelijk ,dat er ooit een zaak als decanen er was geplaats,zo groot terwijl wij genoeg sportzaken hadden.stom ,stom,stom.bedenk voordat er weer een fiasco plaats vindt.

 7. Peter Villevoye

  Als er maar niet zo’n uitbater intrekt, die vervolgens alle ramen totaal onaantrekkelijk afschermt met onooglijke binnenwandjes of een kolossale lichtreclame, en verder niks. Dat is wat al eerder met al die nieuwe klonten rondom Vredenburg is gebeurd. Mijn hemel, wat een trieste aanblik, al die saaie plinten en gevels…

 8. Marcel

  “Optoppen” en appartementen erin.

 9. w

  een Ikea graag

 10. Rabe

  Van hoorn,h. Je bedoelt zeker Decathlon??
  Dat vond ik een fijne winkel waar ik regelmatig kwam. Juist een winkel met een groot assortiment.

 11. Jan

  Goeie locatie voor een fietsenstalling

 12. Paul

  Een mooie plek voor een meubelzaak met flinke omvang. Helaas wordt veel leegstand gecreëerd door hoge huren van monopolisten. Zo is bijna de helft van de Steenstraat schijnt in handen van 1 belegger.
  Gelukkig is het pand gerenoveerd op een zeer goede manier.
  Ikea zal er zeker niet komen, Utrecht heeft al de grootste vestiging van Europa.
  In veel steden zoeken überhaupt ketens na de goedkoopste verkoop m2, voor winst maximalisatie.
  Wat H&M doet met haar etalage is diep bedroevend, geeft de minachting weer na de locatie…. en moest gemeentelijk niet mogelijk zijn.

 13. Pascal

  woningen SVP

 14. Bijenkorf of Lafayette graag!

  Ik hoop zó dat Utrecht nu eindelijk eens een fatsoenlojke Bijenkorf krijgt – traverse terug, Bijkorf uitbreiden, met een assortiment als dat van Amsterdam graag!

 15. Binnenstadbewoner

  Een kleine IKEA met beperkt assortiment lijkt me heel geschikt.

 16. Martin Dijkstra

  Mooie locatie ter vervanging van het zandpad centraal en genoeg ruimte

 17. Bijenkorf of Lafayette graag!

  Ik hoop zó dat Utrecht nu eindelijk eens een fatsoenlijke Bijenkorf krijgt – traverse terug, Bijkorf uitbreiden, met een assortiment als dat van Amsterdam graag!

 18. Martijn

  Woonruimte ! Woningen voor jongeren , starters en studenten. Dat is waar Utrecht naar snakt.

 19. Van Puffelen

  Jammer dat de echte oude panden er niet meer staan wijk C is de meest geruïneerd (verpeste wijk) wijk van de binnenstad, Het stationsgebied daar is helemaal niks meer van over, maar dat was niet de binnenstad, natuurlijk ook wel erg dat dat verziekt is door de bouw van Hoog Catharijne .

 20. Ikke

  Een ijssalon aub

 21. Komediant

  Ik zeg slopen, en zet er bomen en planten voor in de paats. Utrecht heeft meer groen nodig.

 22. Frank

  Woningen voor starters, of iets om doorstroming te verbeteren. Studenten hebben we er al veel te veel van. Laten we die dus niet gaan faciliteren. Tenzij ze opleiding doen voor loodgieter, elektricien etc etc.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).