Bouw eerste deel Wisselspoor met 122 woningen gestart | De Utrechtse Internet Courant Bouw eerste deel Wisselspoor met 122 woningen gestart | De Utrechtse Internet Courant

Bouw eerste deel Wisselspoor met 122 woningen gestart

Bouw eerste deel Wisselspoor met 122 woningen gestart
De bouw van het eerste deelgebied van de nieuwe wijk Wisselspoor is gestart. Er moeten in totaal ruim duizend woningen komen en ruimte voor commerciële hotspots.

De bouw van het eerste deelgebied van de nieuwe wijk Wisselspoor is gestart. Er moeten in totaal ruim duizend woningen komen en ruimte voor commerciële hotspots.

De bouwwerkzaamheden van deelgebied 1 zijn inmiddels gestart. Het eerste gedeelte heeft in totaal 122 woningen, 1.950 m2 commerciële bedrijfsruimte en horeca rond de Bovenbouwwerkplaats, en ook een aantal ‘zelfontwerpkavels’. De werkplaats zal een bestemming krijgen als een parkeergarage voor bewoners. Een flink deel van de Wagenmakerij uit 1892 heeft een creatieve herbestemming gekregen.

Wisselspoor is een voormalig bedrijventerrein van NS in de Spoorzone aan de 2e Daalsedijk. Het wordt getransformeerd tot een stadswijk met behoud van industrieel erfgoed zoals de oude hallen en delen van wissels en sporen.

Het is er autoluw en er komen parkjes, hofjes en pleintjes. Bij oplevering van de woningen staan in de parkeergarage 5 elektrische deelauto’s en 5 elektrische deelfietsen van We Drive Solar voor de nieuwe bewoners. In de deelgebieden 2 tot en met 4, worden naast enkele commerciële hotspots, nog eens rond de 1.050 woningen gerealiseerd.

5 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Zijn die woningen al verkocht, of kunnen de gewenste bewoners geen hypotheek meer krijgen omdat hun beroep niet ‘corona resistent’ is?

 2. Kerel

  @KH

  Misschien ontgaat het je even, maar verreweg de meeste mensen hebben gewoon nog steeds hun baan en gaan deze ook gewoon behouden; en kunnen dus ook een hypotheek krijgen.

  De werkloosheid gaat wel stijgen en er komt ongetwijfeld een recessie. Misschien gaan huizenprijzen wat dalen, maar voor een grote groep mensen zal het kopen van huizen geen probleem zijn

 3. Piet

  Wanneer zijn ze te koop?

 4. Al de Coole

  @Piet: google is je beste vriend. https://www.utrechtwisselspoor.nl/

 5. Paul

  prachtige locatie wissel spoor. Jammer dat er geen woon toren komt in de v splitsing van de sporen, want dan heb je echt een mega mooi zicht op CS noordzijde en alle treinen bewegingen.!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).