Lokaal en landelijk politienieuws voortaan via vernieuwde website | De Utrechtse Internet Courant Lokaal en landelijk politienieuws voortaan via vernieuwde website | De Utrechtse Internet Courant

Lokaal en landelijk politienieuws voortaan via vernieuwde website

Lokaal en landelijk politienieuws voortaan via vernieuwde website

Vanaf eind vorige week is de website Politie.nl vernieuwd. Met de vernieuwing van de website moet de communicatie met burgers worden vereenvoudigd: alle politie informatie, zowel lokaal als landelijk, is vanaf nu te vinden op één website. Ook aan een mobiele versie is gedacht.  

Zeven dagen per week, 24 uur per dag werkt een landelijke redactie aan nieuws voor Politie.nl op het gebied van veiligheid en wat de politie allemaal doet. Bewoners vinden op basis van hun woonplaats of postcode nu direct voor hen belangrijke lokale informatie, zoals hoe in contact te komen met hun wijkagenten en/of hun wijkteam, politiebureaus en (lokale) projecten. Ook is op de vernieuwde website informatie te vinden over door de politie gezochte criminelen, landelijk of lokaal, en vinden bezoekers er een landelijke database voor wat betreft vermiste personen en kinderen. Actuele AMBER alerts zijn uiteraard ook direct zichtbaar.

Uiteraard kan via Politie.nl ook nog steeds via internet aangifte worden gedaan. Met het beantwoorden van drie korte vragen krijgen bezoekers advies over de wijze van aangifte doen. Dit kan naast internet, ook in bepaalde gevallen telefonisch en uiteraard op een politiebureau (al dan niet op afspraak). Tevens is het doorgeven van een melding op de nieuwe website vrij eenvoudig, bijvoorbeeld als er in de buurt regelmatig te hard wordt gereden of als bewoners overlast ervaren. Bij elk opsporingsbericht staat een tipformulier, waarmee bewoners met hun tip direct een bijdrage leveren aan het vergroten van de veiligheid in hun buurt, en wordt bewoners gevraagd om mee te denken bij het oplossen van misdrijven waar de politie onderzoek naar doet. Politie.nl heeft ook een mobiele versie en via zogenaamde RSS-feeds kunnen bewoners zich abonneren op het politienieuws uit hun buurt.

De afgelopen periode is door de politie hard gewerkt aan het nieuwe Politie.nl. Grote klantvriendelijkheid van de site en het breed toegankelijk zijn van nieuws en informatie zijn punten waarop flink is geïnvesteerd. Nu alle politie-informatie via één website is terug te vinden, hoopt de politie een betere online service te kunnen bieden.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).