Gemeente neemt voorschot op leerlingengroei Leidsche Rijn | De Utrechtse Internet Courant Gemeente neemt voorschot op leerlingengroei Leidsche Rijn | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente neemt voorschot op leerlingengroei Leidsche Rijn

Gemeente neemt voorschot op leerlingengroei Leidsche Rijn

Het college van burgemeester en wethouders heeft gisteren ingestemd met het omzetten van tijdelijke schoolwoningen aan de Jazzsingel in Terwijde naar permanente onderwijshuisvesting. De gemeente voorziet dat het leerlingaantal in de wijken Terwijde en het Zand in Leidsche Rijn de komende jaren meer groeit dan oorspronkelijk was aangenomen. Het voorstel kwam tot stand na overleg met schoolbesturen, omwonenden en ouders. De gemeenteraad moet nog besluiten over de financiering hiervan. 
De oplevering van het schoolgebouw staat gepland voor het schooljaar 2014-2015.

De gemeente wil tijdig kunnen inspelen op extra behoefte aan onderwijshuisvesting en volgt daarom de leerling-ontwikkeling in Leidsche Rijn nauwgezet. Oorzaken voor de groei van het leerlingaantal in Terwijde en het Zand lijken onder andere: meer kinderen per gezin, meer grondgebonden woningen, veranderingen in woningbouwplanning, en de economische crisis waardoor het aantal verhuizingen afneemt. Om aan de groei tegemoet te komen had de gemeente al 12 semi-permanente onderwijslokalen aan de Jazzsingel gepland. Deze tijdelijke schoolwoningen worden nu omgezet naar permanente onderwijslokalen. Daarnaast bekijkt de gemeente opnieuw hoe er voorzien kan worden in voldoende extra tijdelijke huisvesting in beide subwijken in jaren van maximale piek in het aantal leerlingen. Onderwijswethouder Jeroen Kreijkamp: ‘Ik vind het belangrijk dat kinderen in hun eigen wijk naar school kunnen en dat we voorkomen dat ouders hun kinderen naar verschillende locaties moeten brengen.’

Om ruimtegebrek in de toekomst te voorkomen, krijgen Apollo 11 (De Meern) en de Twaalfruiter (Vleuterweide) in 2012 een nieuw, groter schoolgebouw en komt er een school voor speciaal basisonderwijs. Naast de permanente lokalen aan de Jazzsingel (Terwijde) worden de komende jaren ook opgeleverd: De Oase (Het Zand), basisschool Op de Groene Alm (Hoge Weide) en komt er een nieuwe school voor voortgezet onderwijs. De gemeente denkt zo alle leerlingen in Leidsche Rijn voldoende plek op een basisschool in hun wijk te kunnen bieden.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).