Twee 20-jarige Utrechters aangehouden voor maken bangalijst; vijftien aangiftes binnengekomen Twee 20-jarige Utrechters aangehouden voor maken bangalijst; vijftien aangiftes binnengekomen

Twee 20-jarige Utrechters aangehouden voor maken bangalijst; vijftien aangiftes binnengekomen

Twee 20-jarige Utrechters aangehouden voor maken bangalijst; vijftien aangiftes binnengekomen
Pand van USC aan het Janskerkhof.
De politie heeft twee 20-jarige jongens uit Utrecht aangehouden in verband met het maken van een van de bangalijsten die afgelopen weken rondgingen. Dat laat het OM desgevraagd weten.

De politie heeft twee 20-jarige jongens uit Utrecht aangehouden in verband met het maken van een van de bangalijsten die afgelopen weken rondgingen. Dat laat het OM desgevraagd weten.

De afgelopen tijd circuleerden er in Utrecht twee bangalijsten. Het gaat om documenten met tientallen pagina’s over vrouwelijke studenten met beledigende en seksueel aanstootgevende teksten geschreven. Er staan ook foto’s, adressen en telefoonnummers in.

De twee 20-jarige mannen die zijn aangehouden zijn verhoord op het politiebureau en inmiddels ook weer heengezonden. Het onderzoek loopt nog. Bij de politie zijn inmiddels vijftien aangiftes binnengekomen, is te lezen bij het AD. Die aangiftes hebben betrekking op beide lijsten, meldt het OM.

Nadat de eerste bangalijst naar buiten was gekomen, besloten ouders van de vrouwelijke studenten op de lijst een advocaat in de arm te nemen. Advocaat Ina Brouwer bracht vervolgens naar buiten dat meerdere ouders aangifte zouden doen. Dat lijkt dus ook het geval te zijn.

USC

De eerste bangalijst werd gemaakt door leden van Utrechtsch Studenten Corps (USC). Het USC gaf aan dat de vereniging ‘uitdrukkelijk afstand’ neemt ‘van deze weerzinwekkende actie’. De Universiteit en Hogeschool Utrecht noemden de verspreide lijst ‘pijnlijk en zeer verwerpelijk’. De onderwijsinstellingen besloten de subsidie aan USC tijdelijk stop te zetten.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Knor

  Toch blijft lidmaatschap goed staan op je CV, sterker nog hele bedrijfsketens ( bankiers) is lidmaatschap een vereiste danwel een présence.

 2. JM

  Een passende straf zou zijn om namen en adressen van de daders te openbaren. Dit zou een gewoonte moeten worden voor iedereen die anoniem denkt weg te kunnen komen met dit soort wangedrag.

 3. Geenstijl@Utrecht.

  En ze zijn alweer op vrije voeten, en zitten vanavond stoer te lachen bij hun vrienden.
  Wat voor boodschap geef je hiermee af aan de getroffen vrouwen, echt heel erg bizar.
  Had ze op hun minst een weekje in de cel gehouden …. maar goed dit is Nederland.

 4. Fred K.

  Omdat ik niet wilde meedoen als Corpslid ‘bal’ ben ik persona non grata geworden en heb het nooit gemaakt. Totaal kapotgemaakt. al 20 jaar geleden .. Is niet erg. De standaardleus was toen ” Ne*ken die handel”. (geen grap) . Jongens zonder geweten die al een ferrari hadden …… het is onmogelijk tuig.

 5. stefan

  Helaas: “Bij een schriftelijke smaad (smaadschrift) is de maximale straf een gevangenisstraf van één jaar of een geldboete van EURO 7.800,00.”

 6. rekel

  @Knor: mijn echtgenoot had een hoge functie in het bankwezen en hij heeft niet eens de mavo afgemaakt. ‘vereiste’ is dus onzin.

 7. Knar

  Lidmaatschap staat niet goed op je CV maar wordt juist steeds meer een schandvlek. En terecht.

 8. Moniek

  @JM
  Dat suggereerde Youp van ‘t Hek ook al. Prima idee, maar moet je eens kijken hoe gauw men dan over smaad en laster spreekt. Als ik slachtoffer was van deze zieke en foute club zou ik overal waar mogelijk in de media vitriool spuien.

 9. Geenstijl@Utrecht.

  Eigenlijk zijn het nog erg laffe ballen ook, zou niet bij dit soort lossers willen horen.

 10. Koel Hoofd

  @Fred. K
  Dat was 30 jaar geleden ook al zo, toen spraken ze over ‘vers vlees’.
  Ook die aan de andere kant van het grachtje.

 11. Bea Hoffman

  Er moeten Bongo lijstjes komen. Lijstjes met mensen (man of vrouw) die oneervol met zichzelf en anderen omgaan……….. Ik denk dat we daar wel wat aan hebben. Iedereen hier ook de groeten van Ans Aarsema.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).